Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel și Emmanuel Macron, după vizita în SUA – surse

Klaus Iohannis se va întâlni, în perioada 19 – 20 iunie, cu Angela Merkel, Cancelarul Germaniei și cu președintele Franței, Emmanuel Macron, după vizita în SUA, unde a fost primit la Casa Albă și a susținut o conferință de presă cu președintele SUA, Donald Trump, au declarat surse oficiale, pentru Agerpres.

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua săptămâna viitoare, în perioada 19 – 20 iunie, o vizită la Berlin.

Potrivit surselor, șeful statului va avea întrevederi cu omologul său german, Frank Steinmeier, și cu cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, au adăugat sursele citate, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 — 23 iunie, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu șeful statului francez, Emmanuel Macron.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, în mai, în marja Reuniunii şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, cu mai mulți omologi, printre care și noul președinte al al Franței, Emmanuel Macron, cu președintele SUA, Donald Trump, precum și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel și premierul Canadei, Justin Trudeau.

Mesajul lui Donald Trump, pe Facebook, după primirea lui Klaus Iohannis la Casa Albă. Președintele Statelor Unite ale Americii a scris că a fost o onoare să îl primească pe președintele României, Klaus Iohannis. În plus, Trump a mai transmis că viitorul relației dintre SUA și România este unul luminos.

Și președintele Iohannis a postat pe pagina de Facebook declarația comună de la Casa Albă, cu președintele Statelor Unite ale Americii.

sursa:libertatea.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...