Ani Creţu, mesaj dur pentru premier, privind vaccinarea obligatorie: „Vă decad eu din drepturi”

Actriţa Ani Creţu a pornit un adevărat război împotriva guvernanţilor care dau legi în sănătate. După ce premierul Mihai Tudose a criticat miercuri în termeni foarte duri refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copiii, vorbind chiar despre decăderea din drepturile părinteşti, Ani Creţu îl somează să se vaccineze el, în public, cu toate vaccinurile pe care le pretinde pentru copii.

Iată mai jos textul declaraţiei:

Ani Crețu, mama a unui copil de 4 ani și 4 luni, îi cer Primului Ministru al României din acest moment, Mihai Tudose, să revină asupra Declarației publice a domniei sale în ceea ce privește vaccinarea, legea obligativității și decăderea din drepturile părintesti pentru refuzul părinților de a-și vaccina copiii.
Declarația domniei voastre încalcă toate drepturile pe care Constituția României mi le oferă! Declarația domniei voastre mă lezează in mod direct și instigă la vânătoare de „nesupuși”, ceea ce contravine ființei umane, a dreptului de a dispune de mine însămi și de a de a-mi exercita datoria de părinte!
În primul rând: vă decad EU din funcția de Premier al țării MELE! Sunteți în acea funcție pentru că eu am votat! Nu contează PE CINE am votat. EU am votat. Dvs. sunteți acolo pentru un timp determinat. Eu sunt cetățean român pentru că m-am născut român. Eu v-am ales pe dvs și nu dvs pe mine!
Copilul MEU este al MEU al meu în totalitate până la 18 ani, după care își aparține siesi. Eu l-am primit în DAR de la Dumnezeu. Ființa umană nu aparține nimănui în afară de părinți, nicidecum unei „entități” numită statul! (scris cu litere mici), căci el există prin mine, prin noi, cetățenii acestei ţări!!! Statul NU este un uter comun, o mamă surogat ce ne dă copiii spre creștere. Copilul aparține celor care îl iubesc, îl apără, îl hrănesc – părinților lui. Primul ministru NU poate confisca o ființa umană căci ființa umană este liberă (vezi Drepturile Omului). Primul ministru NU are dreptul să se pronunțe în privința mea ca părinte, întrucât el nu este abilitat să vorbească despre asta. Primul ministru are obligații și NU drepturi.
Are obligația să îmi asigure siguranța individuală şi națională.
Are obligația să îmi asigure independența națională.
Are obligația de a proteja cetățenii României și granițele acesteia.
Are obligația de a respecta Constituția țării care este „Biblia” oricărui stat de drept (iar declarația publică a domniei voastre o încalcă grav).
Are obligația să îmi ofere un sistem sanitar decent, demn de o țară capitalistă.
Are TOATE obligațiile din lume, dar nu drepturi!
Are obligația sa facă toate demersurile, cu toate resursele și cu toate organismele abilitate să asigure investigații și tratamente copiilor României!!! (vezi copiii cu alergii – în afara de IgE total, test nespecific și Prick test – NU EXISTĂ GRATUITATE! În România NU se știe nici numărul aproximativ al copiilor cu alergii căci NU există posibilitatea părinților să investigheze acest lucru).
Pentru că sistemul de sănătate al țării NU permite, nu facilitează investigații GRATUITE în vederea stabilirii numărului cât mai aproape de adevăr al copiilor alergici, îl somez pe dl Premier Mihai Tudose să își retragă afirmațiile întrucât, în vederea exercitării actului vaccinal, pacientul TREBUIE să fie clinic sănătos – fără atopie (alergie).
În al doilea rând, sunt părinte de copil ce încă suferă de efecte post vaccinale. Efectele au apărut după vaccinul de la 2 luni când, fie nu s-a dorit, fie nu s-a știut (ceea ce nu scuză gravitatea faptului) a fost „diagnosticat” eronat cu reflux gastro-esofagian, a primit tratament eronat cu antibiotice și Motillim pe care l-am cumpărat din afara țării, la recomandarea medicilor (ATENȚIE – Motilliun – medicament interzis sub vârsta de 1 an – a se vedea însăşi declarația dr. Mihai Craiu de la dezbaterea publică din 11 mai 2017 pentru proiectul de lege cu privire la obligativitatea vaccinării). Faptul a fost repetat și la vârsta de 4 luni – aceleași reacții – tratamentul a continuat – diagnostic infirmat prin testare specifică abia la vârsta de 4 luni și 3 săptămâni. Situația copilului meu a scăpat de sub control după vaccinarea cu ROR la vârsta de 1 an și 2 luni, urmată de 10 luni şi jumătate de diarei cronice, apariția intolerantelor și a alergiilor.
Diferența între mine și Primul Ministru actual este ca EU ȘTIU ce vorbesc! Dumnealui NU!
Menționez ca am cheltuit și încă mai cheltui sume enorme pentru refacerea copilului și îi cer să mă ajute! Să îmi dea bani de la dumnealui în cazul în care îi pasă atât de mult de copiii acestei ţări! Copilul meu este și el copilul acestei ţări. Copiii voștri, dragi români, sunt copiii acestei ţări. Țara noastră, România, NU este STATUL. Statul este o entitate care are nevoie de noi toți ca să existe. Dacă noi nu o recunoaștem, ea nu există. Îmi iubesc țara! Îmi iubesc enorm țara! Dar cei care se afla în fruntea ei, cei pe care NOI i-am pus să fie acolo, NU ne iubesc.
Copilul meu este un copil vaccinat. Și asta îmi este singurul regret în cei 38 de ani si jumătate de viața! Eu nu mă tem de copiii nevaccinați și nu îi consider un pericol pentru mine și copilul meu. Altfel, vaccinarea devine o utopie!
Domnule Prim-Ministru al României, vă solicit să îmi răspundeți la următoarea întrebare: dacă dumneavoastră aveți încredere în actul vaccinal (vaccin), de ce vă temeți de nevaccinați ? Riscați să faceți o formă ușoară a unei boli a copilăriei.
A propos: dvs, Domnule Ministru, v-ați vaccinat?!? La adulţi, forma de rujeolă este una gravă. Aștept vaccinarea dumneavoastră în PUBLIC, după care vă dăm voie să aveți opinii despre acest subiect!
Tema dumneavoastră cu privire la această problemă este următoarea: vă cer să răspundeți public care şi UNDE este publicată procedura/protocolul medical prin care un medic poate deosebi:
– o diaree cauzată de vaccinare şi una fără legătură cu vaccinarea, având în vedere că diareea este un efect advers al vaccinării, trecut pe prospecte.
– o alergie cauzată de vaccinare
– o meningită cauzată de vaccinare
– deces cauzat de vaccinare
Până atunci, va rog frumos, domnule Prim-Ministru Mihai Tudose, să vă faceți datoria pe care o aveți de când ați primit acest fotoliu!
Ani Crețu – mama”.

Premierul Tudose: „Părinţi iresponsabili – şi îmi asum cuvintele“

Disputa dintre taberele pro și contra imunizare a fost reaprinsă miercuri de premierul Mihai Tudose, prin declarații ce au pornit de la contextul actual, în care peste 200.000 de copii cu vârste între 9 luni şi 9 ani sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei. Potrivit adevarul.ro, într-un interviu acordat postului naţional de radio, premierul a declarat că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii a copiilor. „Sunt şi vaccinuri care se adresează unor boli care sunt transmisibile. Deci, acel părinte nu-şi pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Pe tot ceea ce înseamnă civilizaţie europeană nord-atlantică sau centru, trebuie să fie peste 95% din copii vaccinaţi. Iertaţi-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată. Pe de o parte, la un capăt al problemei se află sincopele în aprovizionarea cu vaccinuri. Apoi, am constatat că şi atunci când sunt, nu au ajuns toate în timp util în toată ţara. Apoi, după ce au ajuns în toată ţara, atunci când au ajuns, nu toată lumea din sistemul de sănătate publică s-a preocupat suficient de bine să fie şi copiii vaccinaţi şi în ultimă speţă, au fost acei părinţi iresponsabili – şi îmi asum cuvintele – care, invocând diverse pretexte sau diverse convingeri, au considerat copiii lor nu trebuie vaccinaţi. Deci o lege a vaccinării poate începe cu a asigura stocurile necesare, cum v-am spus, şi mi-am asumat şi ca proiect al guvernului, dar şi ca proiect personal, revigorarea şi reinventarea, dacă vreţi, a Institutului Cantacuzino, să producem şi noi vaccinurile noastre”, a explicat şeful Executivului.

sursa:click.ro

Puterea ascunsa a zambetului

Ron Gutman analizează o serie de studii despre zâmbet și dezvăluie câteva rezultate surprinzătoare. Știați că zâmbetul poate fi un element de predicție pentru durata vieții sau că un simplu zâmbet are un efect semnificativ asupra stării de bine? Pregătiți-vă să vă folosiți mușchii faciali pe măsură ce aflați mai multe despre acest comportament contagios.
336 0 0 zambet

Când eram mic, vroiam mereu să fiu super-erou. Voiam să salvez lumea și să fac oamenii fericiți. Însă știam că aveam nevoie de super-puteri pentru a-mi realiza visurile. Așa că obișnuiam să pornesc în aventuri imaginare în căutarea de obiecte intergalactice de pe planeta Kripton, lucru care era foarte distractiv, însă fără mari rezultate reale. Când am crescut și am înțeles că SF nu era o sursă potrivită de super-puteri, am decis să pornesc într-o călătorie științifică pentru a găsi o soluție ceva mai utilă.

Am început din California cu un studiu la Universitatea Berkley care analiza fotografiile studenților dintr-un album vechi de final de an pentru a măsura succesul și bunăstarea de-a lungul vieții lor. Prin analizarea zâmbetului din perioada studenției, cercetătorii au putut determina cât de fericită și trainică urma să le fie căsnicia, rezultatul pe care aveau să-l obțină la testele standard de bunăstare și însuflețirea pe care o puteau transmite celor din jur. Într-un alt anuar am dat peste Barry Obama. La prima vedere, am crezut că super-puterile lui proveneau de la gulerul impresionant. Însă acum știu că totul stătea în zâmbetul lui.

Am avut un alt moment de revelație în cadrul unei cercetări la Universitatea Wayne State în 2010, bazată pe imaginile de dinainte de anii ’50 ale jucătorilor de baseball din Liga I. Cercetătorii au concluzionat că deschiderea zâmbetului putea indica durata vieții unui jucător. Cei care nu zîmbeau în fotografii trăiau în medie 72,9 ani, în vreme ce jucătorii cu zâmbete largi trăiau aproape 80 de ani.

Vestea bună e că ne naștem zâmbind. Cu ajutorul tehnologiei 3D cu ultrasunete, putem să vedem că fătul pare să zâmbească în uter. Când se nasc, copiii continuă să zâmbească — la început mai ales în somn. Chiar și copiii orbi zâmbesc la auzul vocii umane. Zâmbetul e una dintre cele mai de bază și universal răspândite expresii umane.

În cercetările din Papua Noua Guinee, Paul Ekman, cel mai renumit cercetător al expresiilor faciale, a descoperit că membrii tribului Fore, care erau întru totul deconectați de cultura vestică și erau cunoscuți pentru ritualurile neobișnuite de canibalism, corelau zâmbetul cu aceleași tipuri de situații exact ca și noi. Din Papua Noua Guinee până la Hollywood sau la arta modernă din Beijing, zâmbim des și o facem pentru a exprima bucurie și stare de bine.

Câți oameni din sală zâmbesc mai mult de 20 de ori pe zi? Ridicați mâna. Oh, wow. În general, mai mult de o treime din noi zâmbește mai mult de 20 de ori pe zi, în vreme ce mai puțin de 14% dintre noi zâmbesc mai puțin de 5 ori pe zi. Oamenii cu cele mai uimitoare super-puteri sunt de fapt copiii, care zâmbesc de aproape 400 de ori pe zi.

Când sunteți în preajma unui copil care zâmbește des v-ați întrebat de ce zâmbiți și dvs? Un studiu recent la Universitatea Uppsala din Suedia a arătat că e foarte greu să fii încruntat când privești pe altcineva zâmbind. De ce? Pentru că zâmbetul e transmisibil și anulează controlul pe care îl avem asupra mușchilor faciali. A imita zâmbetul altcuiva pentru a-l simți pe propria piele ne ajută să înțelegem dacă zâmbetul nostru e autentic, pentru ca apoi să ghicim starea emoțională a celui care zâmbește.

Într-un studiu despre imitarea zâmbetului de la Universitatea Clermont-Ferrand din Franța, persoanele trebuiau să stabilească dacă un zâmbet era autentic sau forțat ținând un creion în gură pentru a bloca mușchii zâmbetului. Fără creion, persoanele au putut evalua corect. Cu creionul în gură însă, când nu puteau imita zâmbetul pe care îl vedeau, evaluarea le era afectată.

Pe lângă teoria evoluției din Originea Speciilor, Charles Darwin a descris și teoria răspunsului facial. El credea că zâmbetul e cel care ne face să ne simțim mai bine — și nu e doar rezultatul unei stări de bine. În cercetările sale, Darwin l-a citat pe neurologul francez Guillaume Duchenne, care folosea stimuli electrici pentru a induce și stimula zâmbete. Nu încercați așa ceva acasă.

Într-un studiu german, cercetătorii au folosit imagini fMRI pentru a măsura activitatea cerebrală înainte și după injectarea cu Botox, menită să blocheze mușchii zâmbetului. Rezultatul a confirmat teoria lui Darwin, arătând că răspunsul facial modifică procesarea neurală a conținutului emoțional din creier într-o manieră care ne face să ne simțim mai bine când zâmbim. Zâmbetul ne stimulează mecanismul de gratificare într-un fel în care nici chiar ciocolata — un bine-cunoscut inductor de plăcere — nu îl poate egala.

Cercetătorii britanici au descoperit că un singur zâmbet poate genera același nivel de stimulare cerebrală precum 2000 de tablete de ciocolată. Același studiu afirmă că zâmbetul induce aceeași satisfacție ca atunci când primești 16000 de lire bani gheață. Asta ne duce la 25000$ pentru un zâmbet. Nu-i rău deloc. Gândiți-vă așa: 25000$ înmulțit cu 400 – asta înseamnă că mulți copii se simt precum Mark Zuckerberg.

Și nu e ca atunci când mănânci multă ciocolată, zâmbetul chiar te poate face mai sănătos. Reduce nivelul hormonilor care induc stresul, precum cortizol, adrenalină și dopamină, și crește nivelul hormonilor precum endorfina, reducând totodată presiunea sangvină.

Și nu doar atât. Zâmbetul ne poate face să fim mai atrăgători pentru ceilalți. Un studiu recent la Universitatea Penn State arată că atunci când zâmbești nu pari doar mai agreabil și gentil, dar chiar și mai competent.

Așa că, oricând vrei să arăți minunat și să pari competent, oricând vrei să reduci stresul și să-ți îmbunătățești căsnicia, când vrei să te simți de parcă ai mâncat multă ciocolată bună — dar fără caloriile aferente — sau de parcă ai găsit 25000$ într-un buzunar al unei haine pe care n-ai purtat-o de ani buni, sau când vrei să ai acces la o super-putere care îi ajută pe cei din jur și pe tine să trăiți mai mult, mai sănătos și mai fericiți: zâmbiți.

sursa:suntsanatos.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...