Zile libere in 2018! Cand poti sa-ti planifici plecarile si vacantele!

Nici nu s-a încheiat anul 2017, că românii se gândesc deja câte zile libere vor avea în 2018.
În 2018, românii se vor bucura de 11 zile libere, deoarece 11 dintre sărbătorile legale pică în zilele lucrătoare.
Care vor fi zilele libere în 2018:
– 1 ianuarie 2018 (luni) si 2 ianuarie 2018 (marţi);
– 24 ianuarie 2018 (miercuri) – Ziua Unirii Principatelor Romane;
– 8 aprilie 2018, duminică (Paşte – ortodocşi) şi 9 aprilie 2018, luni (a doua zi de Pasti);
– 1 mai 2018 (marţi) – Ziua Muncii

 

– 27 mai 2018 (duminică), 28 mai 2018 (luni) — Rusalii;
– 1 iunie 2018 (vineri) – Ziua Copilului
– 15 august 2018 (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie 2018 (vineri) – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 decembrie 2018 ( sâmbătă) – Ziua Naţională a României;
– 25 decembrie 2018 (marţi ) şi 26 decembrie 2018 (miercuri), (prima şi a doua zi de Craciun);
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declar

sursa:kfetele.ro

6 motive pentru a renunta la ALCOOL

Decizia de a nu mai consuma alcool este de fapt decizia cea mai importantă în schimbarea stilului de viață și ar putea fi decizia cu cel mai mare impact asupra sănătății voastre. Pe termen scurt, obiceiul de a bea te va face mai productiv și concentrat; pe termen lung, vei deveni mai sensibil la boli. Cei mai multi nu sunt alcoolici, dar multe din relaționările sociale se învârt in jurul alcoolului – băuturi festive, băuturi de noapte, băuturi de zile de naștere, băuturi de la vernisajele de artă și lista poate continua. Un pahar se poate transforma cu ușurință în 2 sau 3, chiar și cu cele mai bune intenții. A consuma alcool a devenit sinonim cu „a fi social” și de obicei o persoana obisnuita consuma o băutură de 1-3 ori pe săptămână

Știi cum se spune „băutul face totul mai frumos”? Ei bine, spuneți-vă asta și a doua zi. Nu este un secret faptul că, atunci când nu ești mahmur, ești mult mai fericit. Este foarte rar să poți să te bucuri de o seară amuzantă de băutură cu prietenii, fără să te confrunți cu simptomele rele ale mahmurelii din dimineața următoare, fie că este vorba de durere de cap, greață, deshidratare sau stare de rău general. Renunțând doar 30 de zile consecutive la băutură, starea ta generală se va îmbunătății considerabil.

2. Productivitatea
S-ar putea să lipsești la anumite evenimente sociale ca urmare a renunțării la alcool, dar renuntând la aceasta vei putea face cu adevărat ceva distractiv și productiv. Atunci când te trezești dimineața cu o stare de bine, ai energia de a face și alte lucruri ca de exemplu, a citi o carte, a face o vizită familiei sau prietenilor, sau a merge la sala de sport. Posibilitățile sunt nelimitate! Din moment ce veți avea serile libere veți avea mai mult timp pentru a vă gândi la dezvoltarea dumneavoastră personală și de ce nu, la a aprofunda unele relații.

 

3. Sănătatea
Te-ai uitat vreodată în oglindă la fața ta, dimineața, după o noapte de băut? De obicei, există pungile de sub ochi, obrajii sunt căzuți, iar pielea ta arată oricum, numai strălucitoare nu. Corpurile noastre sunt aproximativ 70% apă, iar un corp sănătos depinde de asta. Alcoolul deshidratează și ne suge de energie. De asemenea, interferează cu căile de comunicare ale creierului nostru și în timp sănătatea inimii și a ficatului vostru vor fi afectate.

 

4. Banii
Nu este o surpriză faptul că băutura este costisitoare, dar poate vei fi șocat de cât de mult vei salva, de fapt, renunțând la băutură. Chiar și atunci când ieși să mănânci, a comanda și o băutură alcoolică este destul de obișnuit. Nu numai că te face să te simți sătul mai repede, ceea ce înseamnă că ajungi să te bucuri mai puțin de masa delicioasă pe care o platești dar, de asemenea, crește și nota de plată (uneori foarte mult). Vei economisi aproape instantaneu niște bani atunci când esți invitat la cineva acasă, iar în loc de o sticlă de vin, duci o cutie cu bomboane!

 

5. Stima de sine / Încrederea
Știind că poți merge într-un cadru social care nu se bazează pe a consuma alcool, poți avea un sentiment minunat de încredere foarte mare, care să nu se bazeze neapărat pe consumul de alcool. Ai fi surprins cât de mulți oameni cred că pot avea un moment bun doar atunci când sunt băuți. Stima de sine vine doar atunci când stai întradevăr tu cu tine și nu când te subordonezi voinței altora. Gândește-te la toate conversațiile de care îți amintești de fapt!

 

6. Timp / energie
Pierderea nopților, trezitul târziu dimineața, împreună cu consumul exagerat de alcool îți diminuează energia. Dacă nu crezi, ia o pauză de la băut pentru 30 de zile și aceasta îți va oferi o altă perspectivă asupra ta și asupra celorlalți. De asemenea, era un raport la radio în care se menționa că, atunci când / dacă oamenii se reapuca de băut după 30 de zile de abstinență, ei tind să fie mult mai prudenți și conștienti cu privire la cât și când beau.

sursa:suntsanatos.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...