Meteorologii anunţă o iarnă grea în România, cu perioade lungi de viscol şi ninsori abundente

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, a oferit mai multe detalii despre iarna care vine, dar și despre efectele încălzirii globale ce afectează inclusiv România.

În România, vom avea veri din ce în ce mai călduroase și mai secetoase. Dar, acele perioade de secetă alternează cu perioade cu precipitații excedentare. Chiar și toamna înregistrăm perioade de inundații. Încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari”, a mai spus directorul ANM.

PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Crăciun şi ANUL NOU 2018

„Fenomenele de tip supercelulă vor fi specifice în special sezonului cald. Acum ne apropiem de toamnă și vorbim de alternanțe de perioade mai călduroase, urmate de perioade răcoroase. Nu excludem să avem precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane”, a avertizat directorul ANM.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit și despre perioadele de iarnă. „Au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă, mai blândă, iar de la jumătatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă”.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

sursa:romaniatv.net

Rozmarinul ajuta la vindecarea cancerului de san cauzat de excesul de estrogen

În vremurile străvechi multe plante obişnuite pe care acum le folosim pentru a condimenta diverse salate sau mâncarea gătită erau componente ale arsenalului de vindecare a bolilor. O astfel de plantă „obişnuită”, deşi la origine mediteraneană, poate fi zărită pe câmpurile şi în grădinile multor ţări ale lumii. Este vorba de umilul tufiş de rozmarin.
Atât pentru egipteni, cât şi pentru greci rozmarinul era o plantă sacră. În Europa Evului Mediu planta era utilizată ca simbol care să amintească de fidelitate. Romanii îl foloseau pentru îmbunătăţirea memoriei, iar în China rozmarinul a fost folosit mii de ani ca tratament pentru diverse boli, de exemplu, ca remediu contra durerilor de cap sau leac împotriva alopeciei (cheliei).

Unele cercetări recente au dovedit că rozmarinul poate fi, de asemenea, un remediu puternic pentru prevenirea şi vindecarea cancerului, în special a cancerului de sân.

 

Rozmarinul este un antioxidant puternic

Conform Centrului Medical al Universităţii Maryland beneficiile rozmarinului asupra sănătăţii includ: îmbunătăţirea memoriei, eliminarea/ameliorarea durerilor şi spasmelor musculare, stimularea creşterii părului, susţinerea funcţionării sistemului nervos şi circulator şi prevenirea trombozelor. De asemenea, rozmarinul are proprietăţi antimicrobiene şi este cunoscut ca antioxidant. Cea mai importantă proprietate a rozmarinului este efectul pe care îl are asupra celulelor canceroase, incluzând cancerul de piele, de colon, de prostată, leucemia şi cancerul de sân.

 

Ce ne spune ştiinţa despre puterea vindecătoare a rozmarinului?

În mare parte, proprietăţile anticancerigene ale rozmarinului se datorează conținutului ridicat de acid carnosic, acid rosmarinic şi alfa-tocoferol (vitamina E), toate aceste substanţe având un puternic efect antioxidant. În particular, carnasolul, care, de asemenea, este conţinut de rozmarin, are proprietatea dovedită de a detoxifia organismul de anumite substanţe care iniţiază dezvoltarea tumorilor canceroase la sâni.

Un studiu realizat în anul 2007 în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara a arătat că în cazul unor femei cu cancer la sân în stadiile III şi IV, care au consumat o salată specială cu un sos bogat în rozmarin (conţinând şi busuioc, salvie, cătină, ulei balsamic şi ulei de sâmburi de grepfrut), stresul oxidativ s-a redus semnificativ la 95% dintre ele.

Rezultatele au condus cercetătorii la concluzia că rozmarinul în combinaţie cu alţi compuşi bioactivi din plante poate avea efecte semnificative asupra sănătăţii organismului, reprezentând un tratament adjuvant promiţător pentru pacientele suferind de cancer de sân avansat.

 

Rozmarinul are eficienţă mai mare în reducerea estrogenului decât tamoxifenul

Aproximativ 80% dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar au forma de cancer de sân estrogen-pozitivă, ceea ce înseamnă că celulele canceroase se dezvoltă ca reacţie la hormonul estrogen.

Cel mai uzual medicament convenţional folosit pentru a stopa efectele estrogenului este tamoxifenul, care are mai multe efecte secundare decât putem prezenta în cadrul acestui articol, inclusiv cancerul. De fapt, tamoxifenul este atât de periculos încât a fost inclus printre substanţele carcinogene de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 1990.

sursa:Suntsanatos.ro

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...