Ai peste 8 clase? Primești 1.800 de lei de la stat, în fiecare lună

În anul 2022, cel mai mic salariu, încasat de angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice finanţate integral din venituri proprii, va fi de aproape 1.800 net lunar. Atât vor câştiga salariaţii cu opt clase, care au funcţii de execuţie în cadrul acestor instituţii.

Cel mai mic salariu al angajaţilor cu opt clase, vechime maximă şi funcţii de conducere în instituţii finanţate din proprii va fi în 2022 de peste 5.400 lei net lunar. Asta se arată în proiectul legii salarizării unitare făcut public ieri seară de PSD.

În anul 2022, cel mai mic salariu net de pe statele de plată ale autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii va fi de aproape 1.800 lei lunar. Atât vor încasa angajaţii cu opt clase, care au funcţii de execuţie în cadrul instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, potrivit proiectului legii salarizării unitare.

Printre autorităţile publice finanţate integral din venituri proprii se numără: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Cel mai mic salariu încasat de angajaţii care au funcţii de conducere şi vechime maximă în cadrul instituţiilor finanţate din venituri proprii va fi de peste 5.400 lei net lunar în anul 2022. Aceasta este leafa pe care o vor primi angajaţii care au absolvit opt clase, au vechime maximă şi funcţii de conducere în cadrul instituţiilor publice finanţate din venituri proprii, se arată în proiectul legii salarizării unitare.

Cât vor câştiga angajaţii cu studii medii şi cu funcţii de execuţie în instituţii finanţate integral din venituri proprii: de la 2.500 lei până la 3.000 lei net lunar.

Cel mai mic salariu al salariaţilor cu studii medii, care au funcţii de execuţie în instituţii publice finanţate integral din venituri proprii, va fi de aproape 2.500 lei net lunar în anul 2022, potrivit proiectului legii salarizării unitare.

Salariile maxime ale salariaţilor cu studii medii şi funcţii de execuţie în instituţii publice finanţate integral din venituri proprii vor fi cuprinse între 2.900 lei net lunar şi 3.000 lei net lunar în 2022, se arată în proiectul legii salarizării unitare. Citește mai mult pe economica.net.

sursa:teotrandafir.com

10 simptome ale cancerului, ignorate cel mai des

Dacă detectați din timp simptome de cancerului, șansele de vindeca această boală urâta sunt foarte mari. Unele dintre aceste simptome pot fi destul de comune, dar un număr mare de bărbați și femei le ignora.

Vedeți care sunt 10 dintre cele mai frecvente simptome de cancer

 

1. Dificultăți de respirație

Unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar, care este ignorat de toată lumea, este respirația șuierătoare sau scurta. Pacienții cu cancer spun că au observat acest simptom, dar nu au făcut nimic pentru asta. În această situație, cei mai multi se întreabă dacă au astm.

 

2. Tusea cronica si durerea in piept

Mai multe tipuri de cancer, inclusiv leucemie și cancer pulmonar, determina aparitia de simptome precum tuse sau bronsita. Una dintre modalitățile prin care pot să vă spun diferența este în cazul în care problema este constantă sau dispare ocazional. Daca aveti dureri constante sau tuse, consultați imediat medicul dumneavoastră.

 

3. Infecții frecvente

Infecțiile frecvente sunt simptome de leucemie în care sângele nostru începe să producă cantitate anormală de celule albe in sange si nu pot lupta eficient cu infecția. Leucemia este adesea descoperita la adulții care se plâng de febră frecvent și carora le apar simptome asemănătoare gripei.

4. Dificultate la înghițire

Dificultatea la înghițire este un simptom frecvent asociate cu cancerul de col uterin sau unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar.

5. Umflarea ganglionilor limfatici sub axila sau zona inghinală

Glandele limfatice indica schimbari in sistemul limfatic, care poate fi un semn de cancer. Un nodul nedureros sub axila de multe ori duce la cancer de san, in timp ce un nodul in zona abdomenului si / sau pe gât pot face referire la un semn precoce de leucemie.

 

6. Vanatai excesive

Acest simptom poate fi un indiciu al unor activități anormale de celule rosii din sange care de multe ori duc la leucemie. Vânătăi în locuri ciudate (degete si palme) si apariția de pete rosii pe fata, gat si piept sunt simptome pe care nu trebuie să le ignore.

 

7. Dureri în abdomen sau pelvis

Durerea pelvina se poate referi la mai multe lucruri. Acesta este un simptom comun de chisturi ovariene, dar acest semn este de multe ori ignorat și nu ar trebui să fie.

8. Sangerare rectala

Unul dintre primele simptome ale cancerului de colon este sangerarea rectala sau apariția de sânge în scaun. În cazul în care observați aceste simptome, trebuie să vă adresați imediat medicului.

9. Pierdere în greutate

sursa:suntsanatos.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...