Ministrul Muncii anunță majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei şi a pensiei minim garantate la 640 de lei, începând cu 1 iulie 2018

Guvernul va discuta miercuri o ordonanţă de urgenţă referitoare la majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei şi a pensiei minim garantate la 640 de lei începând cu 1 iulie 2018, a anunţat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Pe ordinea de zi de astăzi avem ordonanţa de urgenţă pe care am citit-o într-o primă lectură săptămâna trecută şi care se referă la majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei şi a pensiei minim garantate la 640 de lei începând cu data de 1 iulie”, a spus Ministrul Muncii.

Iohannis retrimite Parlamentului legea care vizează vacantarea funcţiilor de directori de şcoli
Mii de români erau ÎNȘELAȚI ZILNIC prin această METODĂ! După ani de zile, SENATUL a luat decizia finală!

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că se va discuta majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, indemnizaţie minimă, la suma de 1.250 de lei, de la data de 1 ianuarie 2018, şi păstrarea cuantumului la Pilonului 2 de pensii ca şi în 2017 pentru anul 2018”.

Guvernul discută, miercuri, în ședința de Guvern, măsurile de reformă fiscală contestate de sindicate dar și în stradă, printr-un protest care are loc la Palatul Victoria. Ministrul Finanețlor Publice, Ionuț Mișa a anunțat că venitul net al angajatului va creşte, iar angajatorul nu va plăti mai mulţi bani la buget urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a reducerii contribuţiilor sociale de la 39,25% la 37,25% şi a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

„Ordonanţa mult discutată, dezbătută, care conţine modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetăţeni, cât şi pentru firmele care activează astăzi în România”, a afirmat ministrul Finanţelor în deschiderea şedinţei de Guvern.

sursa:libertatea.ro

Acidul folic poate preveni primul atac de cord, dar nu si pe al doilea

Explicatia este surprinzator de simpla; scazand nivelul de homocisteina, acest lucru impiedica trombocitele (numite si plachete sangvine) sa se lipeasca unele de altele, ceea ce impiedica formarea cheagurilor de sange, un lucru pe care il face si aspirina.

Asa ca daca oamenii care au participat la studiile clinice luau deja aspirina, atunci nu ar fi vorba de niciun beneficiu suplimentar in scaderea homocisteinei cu acid folic. Aspirina a fost, de fapt, utilizata pe scara larga de participanti in studiile clinice, deoarece acestea au fost efectuate in special in cazul pacientilor care au suferit deja un atac de cord sau sufereau de alte boli cardiovasculare.

Cercetarea, condusa de dr. David Wald de la Institutul Wolfson de Medicina Preventiva din cadrul „Barts and The London School of Medicine and Dentistry”, a aratat ca a existat o diferenta in reducerea evenimentelor provocate de bolile de inima (citeste si despre cardiopatia ischemica) intre cele 5 studii cu cele mai mici rate de aspirina folosite (60% dintre participanti au luat aspirina) si intre cele 5 studii clinice cu cele mai mari rate de aspirina (91% dintre participanti au luat aspirina).

Reducerea observata a riscului a gost de 6%, dar ar fi fost chiar de 15% daca niciunul dintre participanti nu ar fi luat aspirina. Cercetarea a fost bazata pe 75 de studii epidemiologice, care au implicat aproximativ 50.000 de participanti, iar studiile clinice au implicat aproape 40.000 de participanti.

„Explicatia are implicatii importante”, spune autorul principal al cercetarii, dr. David Wald. „Dovada negativa a studiilor clinice nu ar trebui sa inchida usa in fata folosirii acidului folic – acidul folic inca poate fi un adevarat beneficiu pentru persoanele care nu au avut un infarct miocardic, deoarece in general aceste categorii de persoane nu vor lua aspirina”.

Ce este acidul folic?
Folatul sau vitamina B9 este o vitamina esentiala, pe care o poti obtine doar din alimentatia ta. Acidul folic este o versiune sintetica pe care o poti cumpara, sub forma de supliment alimentar. Deficientele de acid folic sunt rare si cei mai multi oameni ajung sa isi ia doza necesara din alimentele corespunzatoare. Cu toate acestea, femeile insarcinate ar trebui sa se asigure ca organismul lor obtine o cantitate suficienta din aceasta vitamina, luand, la recomandarea medicului, suplimente alimentare cu acid folic.

De ce ai nevoie de folat?
Folatul sau vitamina B9 este solubil in apa in orice forma. Asta inseamna ca se dizolva in apa si nu sta in organism dupa ce o portie din alimentul ingerat este absorbita, trecand, in schimb, prin urina. Din aceasta cauza, trebuie sa incluzi in mod continuu folatul in dieta ta, pentru a reumple rezervele corpului, pentru ca organismul are nevoie de vitamina B9. Folatul serveste unei palete largi de functii in corpul uman. EL ajuta celulele sa functioneze cum trebuie, te ajuta sa formezi globulele rosii, precum si ADN-ul. Acidul folic sau vitamina B9 poate, de asemenea, sa previna anemia, bolile care afecteaza inima si sistemul cardiovascular si previne defectele de nastere, in principal defectele de tub neural.

Valorile mari ale colesterolului favorizeaza riscul de reaparitie a evenimentelor cardiovasculare majore (infarct miocardic, accident vascular cerebral sau boala arteriala periferica) ce va pot pune in pericol viata. Riscul este cu atat mai mare cu cat s-a produs deja un eveniment cardiovascular major.

sursa:doc.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...