Detaliul impresionant care a ieşit la iveală după moartea actriţelor! Gestul înduioşător al Stelei Popescu făcut faţă de Cristina Stamate: „Ea nu a văzut…”

Stela Popescu s-a stins din viaţă la 81 de ani, iar la câteva zile distanţă, buna sa prietenă, Cristina Popescu, care era mai mică decât ea cu 10 ani. Un secret emoţionant al celor două mari actriţe a ieşit la iveală în această seară. Cea care l-a dezvăluit a fost Bianca Sârbu, una dintre artistele care a avut onoarea să le cunoască pe cele două mari doamne ale teatrului românesc.

Bianca Sârbu a povestit în cadrul unui interviu că Stela Popescu a ajutat-o cu bani pe Cristina Stamate în urmă cu doi ani, pe când aceasta s-a operat pe cord. „Doamna Teatrului din România” i-a lăsat un plic cu bani, ascuns sub televizor, după ce a plecat din casa prietenei sale. A dorit să recurgă la acest gest ca să nu o facă pe Cristina Stamate să se simtă jignită.
„Când s-a operat pe cord, Stela Popescu s-a dus la ea (n.r.: Cristina Stamate) înainte de operaţie. Ştia că nu are bani şi, ca să nu se simtă jignită, la plecare i-a lăsat un plic cu bani pentru operaţie sub televizor. Cristina Stamate nu a văzut când Stela Popescu a făcut asta. (…). Ea i-a spus: «Ai grijă de tine, ne vedem» (…)”, a declarat Bianca Sârbu în cadrul emisiunii „Acces Direct”.

Stela Popescu a fost găsită moartă pe 23 noiembrie

Celebra actriţă a fost găsită fără suflare în casa ei din Bucureşti de fiica vitregă, Doina Maximilian. Ea a venit într-un suflet, după ce artista nu i-a răspuns de mai multe ori la telefon. Stela Popescu a fost condusă pe ultimul drum duminică, 26 noiembrie. Regretata actriţă a fost înmormântată la Mănăstirea Cernica, lângă cel de-al doilea soţ, Puiu Maximilian.

sursa:cancan.ro

9 metode naturale pentru ameliorarea rapida a inflamatiei sinusurilor

Sezonul alergiilor este în plină perioadă de vârf cu tot ceea ce înseamnă aceasta: praf, polen, virusuri, și bacterii. Tratarea problemelor sinusurilor este foarte importantă și mult mai sănătoasă dacă se poate face cu remedii naturale decât dacă recurgem la antibiotice.

 

Infecțiile sinusurilor sunt una dintre cele mai comune, dar cele mai ușor de tratat afecțiuni care determină apariția senzațiilor de presiune asupra cavității nazale. Congestia nazală sau nasul înfundat și senzația de presiune de la nivelul sinusurilor pot avea mai multe cauze: răceala, gripa, alergii, probleme ale sinusurilor, etc.

Există multe remedii naturale eficiente care pot fi folosite pentru îndepărtarea mucusului din cavitatea nazală, iar nutriția este de asemenea importantă pentru a îmbunătăți circulația la nivelul sistemului limfatic și creșterea imunității. Excludeți din dieta alimente cu potențial alergen și care favorizează crearea de mucus, precum ouăle, alimentele grase sau prăjite, pastele, zaharul, ciocolata, berea și orice alt aliment care conține aditivi. Consumați, în schimb, mai multe produse ce curata sinusurile și ajută la fluidizarea mucusului. Acestea includ fructele și legumele proaspete, salatele, peste și supa de pui fierbinte. Alimentele care sunt cunoscute ca fiind deosebit de benefice sunt usturoiul, ceapa, ardeiul iute, ghimbirul, hreanul, muștarul și ananasul.

1. Studiile au demonstrat ca aproximativ la 70% din bolnavii cu sinuzite cronice au alergii la mediul înconjurător. Deci, este bine să evităm pe cât posibil, fumatul pasiv, gazele din trafic, aerul uscat și substanțele chimice iritante din mediul casnic sau de la locul de muncă. De exemplu, particulele de praf din casă vor fi îndepărtate frecvent prin aspirarea constantă a covoarelor.

2. Se va evita consumul de alcool, întrucât acesta poate usca pasajele nazale și crește riscul de inflamație;

3. Vitamina C – histamina este o proteină din organism ale cărei niveluri ridicate sunt adesea asociate cu inflamația nazală. Dacă veți suplimenta regimul zilnic cu 1000mg de vitamină c, de trei ori pe zi, concentrația de histamină se va reduce, și odată cu aceasta și congestia nazală și a sinusurilor;

4. Planta numită echinaceea indiană se pare că ajută la îmbunătățirea simptomelor răcelii, mai ales în primele trei zile de când aceasta debutează. Aceasta este o plantă care, tradițional, stimulează producția de celule albe din sânge, accelerează maturizarea lor în țesutul limfatic și mărește viteza acestora către zona din organism în care există o infecție. În urma unui studiu s-a constatat că în cazul persoanelor care au congestie nazală și beau zilnic trei cești de echinaceea, timp de 5 zile, va exista o ameliorare rapidă a acestui simptom față de cei care nu consumă acest tip de ceai.

5. Beți zilnic 2-3 litri de apa de izvor sau plată, ceaiuri de plante fierbinți și băuturi care conțin lămâie.

6. Pentru ameliorarea rapidă a simptomelor, amestecați o linguriță de hrean ras sau rădăcină proaspătă cu suc de lămâie, apă fierbinte și îndulciți cu puțină miere; consumați încet amestecul.

7. Inhalațiile sunt o modalitate practicată și testată pentru a desfunda sinusurile blocate. Adaugați 10 picături de ulei Olbas într-un bol cu apă care are temperatura apropiată de cea a fierberii, acoperiți capul cu un prosop, închideți ochii și inhalați aburul emanat, timp de 10 minute.

8. Spălăturile nazale sunt un tratament vechi. Se dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-o cană cu apă caldă, țineți acoperită una din nări, iar apoi încercați să trageți pe nara opusă lichidul. Repetați apoi operația pentru cealaltă nară.

9. Uleiul de oregano – a fost considerat mult timp un remediu natural pentru tratarea congestiei pulmonare și a sinusurilor, iar în plus contribuie la întărirea sistemului imunitar. Se amestecă 2-3 picături de ulei de oregano cu suc și se bea acest amestec în fiecare zi. Ameliorările se vor observa în decurs de 3-4,5 zile;

Dacă o persoană prezintă simptome caracteristice sinuzitei, este important să se prezinte la medic. Sinuzita acută netratată poate duce la infecții grave sau cronicizare. De asemenea, unele persoane pot fi predispuse la infecții ale sinusurilor, deoarece au sistemul imunitar slăbit.

sursa:suntsanatos.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...