Vine IARNA! ANM a emis COD GALBEN DE VISCOL în mai multe județe!

Administrația Națională de Meteorologie e emis un cod galben de viscol valabil joi, 30 noiembrie, între orele 6.00 și 22.00, în zone din opt județe. De asemenea, o informare meteo este valabilă și pentru alte județe.

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe crește 90 km/h.

La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

De asemenea, ANM a emis și o informare meteo, valabilă pentru cea mai mare parte a țării de joi ora o2.00 până vineri ora 02.00. Se vor consemna intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte și cantități moderate de apă.

La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va plouă, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.

Te-ar putea interesa și: Cum va fi vremea în luna Decembrie și ce se va întâmpla cu zăpezile!
Nu a mai rămas mult din acest an și ne apropiem cu pași repezi de 2018. Meteorologii au dezvăluit ce ne rezervă vremea în decembrie 2017, ultima lună din an.

În luna decembrie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale și nord-estice, dar și mai ridicate în sud-est.

Măsurătorile de specialitate relevă o medie multianuală lunară pentru prima lună de iarnă de—0,8 grade Celsius, fiind luați în calcul parametrii monitorizați în intervalul 1981 — 2010.

În ceea ce privește valorile termice medii, specialiștii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură între – 5 și 0 grade Celsius în Transilvania și Moldova, între zero și două grade Celsius, în Banat și Crișana, între -2 și 1 grad Celsius, în Oltenia și Muntenia, iar în Dobrogea, între zero și trei grade Celsius.

De asemenea, precipitațiile totale în luna decembrie vor fi, local, excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

Media multianuală a precipitațiilor pentru luna decembrie este stabilită la 44,8 litri/metru pătrat. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș (până la 92 l/mp) și Banat și Crișana (până la 70 l/mp), iar cele mai scăzute în Dobrogea și Moldova (până la 40 l/mp).

“Am actualizat estimările Centrului European privind prognoza vremii pe termen mediu pentru iarna 2017 — 2018. Temperatura media lunară în prima lună a acestei ierni va avea valori apropiate de normalul climatologic, în special în partea de sud — est și sud a României. i

În zonele centrale și nord estice este posibil să înregistrăm valori mai coborâte decât în mod obișnuit, exceptând zona Dobrogei, în special sud — vestul unde ne așteptăm ca valorile de temperaturi în medie să fie peste norma climatologică a acestei luni”, a spus Elena Mateescu.

sursa:huff.ro

Daca te-ai iubi asa cum te iubesc Eu sau De ce am ales „Calatoria”

Fiecare primăvara aduce cu ea acel aer de prospețime și deschidere către viață, împlinire, bucurie, înflorire. Fiecare rază de soare ne readuce la viață, ne stârnește melancolia și ne dă fiori atunci când se răcorește în florile albe ale castanilor.
Starea aceasta de înflorire, de viață o simițim în fiecare fibră a ființei și atunci când experimentăm iubirea. Pe acest sentiment minunat și hrănitor îl raportăm cu drag la cei din jur, la timpul petrecut împreună, la o imagine, o mângâiere, o atitudine pe care le asimilăm în interiorul nostru cu starea de apartenență, de completare.

Și cu toate aceste minunății, experiențe și împărtășiri, există momente când ceva ne ține separați, alergați, preocupați de părerea celorlalți sau în frică de pierdere, în suferința. Trăim în acea rigiditate a programului zilnic, a nevoilor (de cele mai multe ori având grijă de nevoile celorlalți în căutarea aprecierii sau armonei), a carierei, a cutumelor sociale sau familiale, uitând de pasiuni, de vise, de viziuni și de propriile dorințe.
Am trecut pe aici, am trecut prin acest zbucium, am trecut prin reprimări, prin control, prin dorință de a fi așa cum vor toți ceilalți să fiu. Am răspuns așteptărilor și am creat imagini potrivite pentru fiecare situație, activitate și uneori pentru persoane, așteptând să mă observ, să cresc, să evoluez în carieră și să fiu împlinită în toate formele în care societatea îmi indica.

Preocupată de toți ceilalți, fie ca grijă față de ei sau pentru toate cele de mai sus, am uitat de mine. Am uitat să mă întreb ce îmi doresc în profunzime și nu m-am întrebat niciodată care este pasiunea mea. Am avut întrebări de genul: ce pot să fac, ce mi-aș dori să fac, ce mi-ar plăcea să fac, dar despre pasiuni nu m-am întrebat nici eu, nici ceilalți.

După o perioadă din viață despre care rezumam într-o întâlnire dragă: ”am fost ținută în brațe de îngeri”, după ce un al doilea suflet minunat m-a plasat în rolul de mamă, în urma unui control medical am primit o rețetă diferită de alte dăți. Sunt recunoscătoare acelei ființe minunate, în halat alb, care a ales să îmi prescrie alături de regimul alimentar și cartea “Călătoria”, de Brandon Bays.

Au trecut 3 ani de atunci, o perioadă în care toată viața mea s-a schimbat fără zone tragice sau alegeri fulminante. Pur și simplu am fost îmbrățișată de această schimbare concretă în aproape toate aspectele vieții. Devenea astfel din ce în ce mai clar că interiorul meu știe exact de ce am nevoie, care sunt formele de vindecare pe care le pot accesa și care este starea pe care ființa mea a venit să o experimenteze.

Cu fiecare seminar pe care îl încheiam în programul de formare ca Practician ”Călătoria”, am ales să continui să pătrund mai adânc în toate aceste meleaguri ale ființei prin care părticele din mine se recreau, se întregeau și se acceptau în formă cea mai brută. O formă în care am ales să iubesc, să mă iubesc și acea completare, apartenență, agățare de părerea celorlalți s-a dizolvat, lăsând în urmă această Iubire pură.

Acum te rog să te oprești pentru un moment și să te întrebi: Ai putea să iubești și defectele unei persoane sau când iubești știi să vezi doar părțile bune? Ai putea să îți refuzi iubirea celui drag pentru că e răcit, trist sau șomer? Sau cei dragi te iubesc doar când ești vesel, energic și viu?

Cum ar fi să te iubești așa cum ești în stare să îi iubești pe ceilalți? Cum ar fi să te iubești așa cum Dumnezeu iubește: fără judecăți, greșeli, ipocrizii?

Am reușit încet și sigur să îmi răspund la aceste întrebări, de când am început ”Călătoria” mea personală, la Seminarul ”Journey Intensive”, cu Brandon Bays, în octombrie 2013.
În perioada 3-5 iunie 2016 Brandon Bays, autoarea cărții care mie mi-a schimbat viața, revine, pentru al treilea an consecutiv, în România. În cele 3 zile de Seminar ”Călătoria Intensiv” pe care ea îl va susține în București ai ocazia să înțelegi, să accepți și, de ce nu, să vindeci, acele părți ale sufletului care caută în afara ta forța vieții/iubirea, care poate au obosit sau care poate vor mai mult de la viață. Ai ocazia să te întâlnești cu acele aspecte, învățate în timp, care te raportează la așteptările celorlalți, la nevoile celorlalți, limitată de ceea ce se consideră că meriți și care te țin într-o stare de suferință fizică sau sufletească.

Am simțit toate acestea în experiențe proprii. Acum privesc și dintr-o altă perspectivă: pot iubi și pot accesa primăvara în fiecare zi, iar acele zile în care totuși ninge (pentru că viața are toate anotimpurile) știu că sunt plină de ghiocei care străpung zăpada și aleg să îi hrănesc pe ei în ciuda gerului.

Am ales iubirea, am ales ”Călătoria”!

sursa:Suntsanatos.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...