Greșeli frecvente ale băutorilor de cafea

Iată câteva greșeli pe care le fac aproape toți băutorii de cafea. Te numeri printre ei?
Folosesc cafeaua pentru a înlocui țigările. După renunțarea la fumat, cafeaua devine prietena ta cea mai bună. Specialiștii spun că fumătorii au o toleranță mai ridicată la cafeină și ficatul lor o metabolizează mai repede, ceea ce îi face să aibă nevoie de 2-3 cafele în plus pentru a avea parte de aceleași efecte pe care le simt nefumătorii.

Dacă plănuiești să renunți la fumat, trebuie să ții cont de faptul că vei avea nevoie de mai multe cafele pentru a le simți efectul, implict vei fi mai agitat și mai iritabil – stări nu foarte bune, mai ales atunci când trebuie să te lupți cu împotriva tutunului.

Majoritatea persoanelor beau cafeaua diminieața târziu. Cercetătorii spun că unii oameni au o genă care îi ajută să metabolizeze cafeaua foarte repede, în timp ce altora le ia de două până la trei ori mai mult timp.

Dacă ești unul dintre acei oameni predispuși genetic la o anumită sensibilitate la cafeină, ceașca pe care o bei dimineață s-ar putea să nu fie complet ieșită din sistemul tău până după ora de culcare. Cel mai indicat este să bei cafeaua dimineața devreme, pentru a te asigura că nu îți va fi greu să adormi seara.

Mulți încearcă să elimine cafeina prin antrenamente. Unele persoane își umplu cana cu cafea de prea multe ori și apoi încearcă să o elimine prin exerciții, consumul de alimente amidonoase (care se spune că absorb cafeina), sau mulți litri în plus de apă.
Moleculele de cafeina circula prin fluxul sanguin și sunt în cele din urmă transformate de ficat într-o formă inactivă care este apoi eliminată prin rinichi.
Experții spun că nu se poate face nimic odată ce procesul a fost deja început. Cel mai bine este să îți limitezi consumul de cafea, mai ales atunci când începi să te simți agitat.

sursa:teotrandafir.com

Dacă vă simțiți întotdeauna epuizați, trebuie să consumați aceste alimente


Lipsa de exerciții fizice, consumul de alimente nesănătoase și șederea la birou timp de câteva ore fac viața de birou o influență negativă asupra sănătății dumneavoastră.

 

Pentru ochi

În ciuda faptului că progresul tehnologic evoluează rapid, șederea la computer face rău și vă tulbură ochii.

Pentru a vă menține sănătatea, ar trebui să consumați produse bogate în grăsimi omega-3, luteină, zinc și vitaminele A, C și E:

Verdeața (salata, spanac, verde)

Ouă

Citrice

Fructe de padure

Nuci si seminte

Pește uleios (somon, ton, macrou, păstrăv)

Pentru sistemul imunitar

Un birou este un loc perfect pentru răspândirea bacteriilor, deoarece mulți oameni stau în spațiul închis toată ziua. Nu e de mirare că cineva cu o răceală simplă poate infecta cu ușurință pe toți ceilalți. Prevenirea bolilor nu este greu: urmați precauții comune și mâncați mai multe produse care vă stimulează sistemul imunitar:

Citrice

Ardeii roșii

Brocoli

Usturoi

Ghimbir

Kiwi

Papaya

Pentru stimularea metabolismului

 

Cu cât metabolismul funcționează mai rapid, cu atât mai multe calorii ardeți. Lucrătorii de la birou care stau în cea mai mare parte a zilei trebuie să-și ajute eficient metabolismul. Următoarele produse vă vor ajuta să stimulați metabolismul și să vă mențineți greutatea corporală normală:

Alge

Cafea

Ceai

Condimente (ghimbir, ardei iute, cardamom)

Fasole

Carne slabă (pui, curcan)

Pentru funcția creierului

Mâncarea bună nu numai că are o influență pozitivă asupra corpului, dar și asupra funcției creierului. Creierul este, probabil, principalul instrument de lucru al lucrului de birou. Aceste produse vă vor ajuta celulele gri să funcționeze cât mai repede posibil și, ca bonus, vor încetini schimbările legate de vârstă:

Uleiul de pește (somon, păstrăv)

Coacăze

Nuci si seminte

Alimente bogate în fibre (terci, pâine integrală de grâu, orez brun)

Suc de rodie

Ciocolata neagra

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...