Povestea tulburătoare a dragostei dintre Regele Mihai și Regina Ana

Principesa Ana de Bourbon – Parma l-a cunoscut pe viitorul ei soț la un dineu, în 1947, organizat de vărul ei, Jean de Luxembourg la ambasada din Londra în onoarea căsătoriei dintre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și prințul Phillip, ducele de Edinburg.

Viitoarea regină, Ana a fost foarte stânjenită de prima întâlnire cu Mihai. Regina Elena, ducesa de Aosta, mama și sora ei aveau o conversație cu un tânăr în uniformă militară, regele Mihai al României. Ana, care fusese șofer pe ambulanță și infirmieră în Forțele Franceze Libere l-a salutat militărește pe Mihai, lovindu-și călcâiele și adoptând poziția de drepți, asemenea unui soldat, în loc să facă o reverență.

Gafa protocolară nu a împiedicat înfiriparea unei relații de iubire ce a durat aproape 70 de ani. Logodna s-a încheiat în același an cu prima întâlnire, urmând ca un an mai târziu, cei doi să se și căsătorească.

Căsătoria a avut loc numai după ce regina Elena, mama lui Mihai și ea au mers la Papa Pius al XII-lea pentru a cere o dispensă, pentru că era de religie catolică, în timp ce Regele Mihai era creștin ortodox.

La nuntă au fost prezenți membri marcanți ai caselor regale din toată Europa, Irina, ducesa de Aosta, Katherine, principesă a Greciei, Regina Alexandra a Iugoslaviei, Regina Frederika și Regele Paul a Greciei etc. Tatăl regelui Mihai a fost înștiințat de nuntă, dar nu și invitat.

Ana și Mihai au cinci fiice: prințesele Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

Regina Ana a declarat în singurul interviu pe care l-a acordat în Romania, interviu realizat de Eugenia Vodă, că până să-l cunoască pe regele Mihai nu știa cum se cumpără un bilet la film, nu știa că se stă la coadă sau cum se plătește pentru un taxi.

“Sunt o femeie obişnuită care a avut bucuria şi fericirea să se căsătorească cu un om fantastic, regele Mihai I al României. Sunt fericită să fiu soţia lui, dar ideea de protocol nu-mi spune nimic”, afirma Regina Ana, în interviului acordat pentru TVR.

sursa:unica.ro

6 diete secrete care te vor ajuta sa slabesti cu siguranta

Potrivit statisticilor, persoana medie încearcă să piardă în greutate de cel puțin patru ori pe an. Dar numai 1 din 100 de persoane pierde din greutate definitiv și poate împărtăși cu mândrie povestea de succes în ceea ce privește pierderea în greutate.
Dr. Roger Gould, unul dintre cei mai cunoscuți experți în ceea ce privește consumul emoțional, ne asigură că emoțiile noastre, nu lipsa voinței, ne împiedică să pierdem permanent greutatea. Prin urmare, este important sa stiti despre aceste secrete inainte de a incepe lupta cu pierderea in greutate:

1. Fii consecvent
Este întotdeauna foarte dificil să începi o dietă care promovează consumul numai de fructe și legume dacă ești obișnuit să mănânci în principal fast-food. Este un stres uriaș pentru corpul dvs. și va reacționa în consecință. Încercați să nu cereți prea mult de la voi înșivă și să faceți schimbări progresive.

2. Urmăriți progresul dvs.
Credeți sau nu, este foarte important să vă monitorizați cu atenție progresul. Acest lucru vă va oferi o imagine reală a greutății pe care ați pierdut-o. În multe cazuri, va trebui să așteptați luni până când veți vedea unele modificări notabile în corpul dvs., pentru a nu pierde motivația, păstrați o evidență a tuturor schimbărilor.

3. Fii activ din punct de vedere fizic

Un plan de dieta sanatoasa va ajuta sa slabiti, dar este foarte important sa combinati o alimentatie buna cu un exercitiu fizic. Chiar și activitățile cu risc scăzut, cum ar fi mersul pe jos (dacă se efectuează zilnic) vor fi foarte utile.

4. Căutați sprijin de la prieteni și familie
Suportul moral al celor din jurul dvs. este extrem de important atunci când sunteți la dietă. Ei știu că atunci când vă dați la ispită, vă veți simți vinovați după aceea, astfel încât ei să vă reamintească să fiți atenți la alimentele bogate în calorii. Este calea lor de a vă sprijini în luptă.

5. Determinați tipul dvs. metabolic
Dacă simți că faci totul pentru a pierde în greutate, dar încă nu ai rezultate vizibile, e în regulă. De fapt, este o problemă foarte frecventă. Dar, înainte de a renunța, aflați mai multe despre metabolismul dvs. Dacă aveți un metabolism lent, armați-vă cu răbdare și nu lăsați garda jos. Amintiți-vă că rezultatele pe termen lung nu vor deveni vizibile într-o zi.
Puteți accelera metabolismul cu aport regulat de apă și legume, fructe specifice.

citeste continuarea pe pagina2>>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...