A fost identificat sunetul auzit în timpul discursului lui Ceauşescu din decembrie ’89

Ziua de 21 decembrie rămâne în istoria României ca fiind ziua în care mulţimea adunată în piaţa dintre sediul Comitetului Central şi Palatul Regal a izbucnit în huiduieli la adresa lui Nicolae Ceaușescu. Parchetul general a anunțat astăzi că a fost identificată sursa sunetului emis în timpul discursului conducătorului.

Procurorii militari de la Parchetul instanței supreme au anunțat noi evoluții în dosarul în care sunt cercetate faptele de la revoluția din decembrie 1989.
Procurorul militar, Marian Lazăr, a declarat azi că imediat după fuga cuplului Ceaușescu, conducerea țării a fost preluată de un comandament politico-militar și că în nicio secundă nu a existat vid de putere, potrivit europafm.ro.

“A fost identificată, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu) care a contribuit, alături de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului şi declanşarea protestelor în Bucureşti. A fost realizată o succesiune clară a evenimentelor politico-militare existente în după-amiaza şi seara zilei de 21 decembrie 1989. A fost conturată succesiunea evenimentelor deosebit de importante din noaptea de 21/22 decembrie 1989. Au fost clarificate împrejurările legate de fuga cuplului prezidenţial de pe sediul CC al PCR, traseul urmat şi comportamentul forţelor militare înainte, în timpul şi după pătrunderea revoluţionarilor în sediul Comitetului Central“, a declarat Marian Lazăr.

Magistrații militari mai spun că au fost stabilite, prin probe, evenimentele care au avut drept consecință moartea și rănirea unor persoane în diverse localități aflate pe întregul teritoriu al țării și au fost clarificate circumstanțele și împrejurările privind pregătirea judecării în regim de urgență a fostului președinte și a soției acestuia, judecarea propriu-zisă, motivațiile reale care au stat la baza acestei acțiuni și, mai apoi, executarea soților Ceaușescu.

sursa:libertatea.ro

6 teste simple pentru a vă evalua sănătatea

Dacă spitalul nu este locul dvs. preferat, dar în continuare vă pasă de sănătatea dumneavoastră, atunci acest articol este pentru dumneavoastră.

Flexibilitate

Pentru a efectua acest test, stați pe podea, întindeți picioarele în fața dvs. și încercați să atingeți picioarele cu vârfurile degetelor. Dacă puteți face acest lucru cu ușurință, atunci corpul dumneavoastră este în formă excelentă. Dacă este dificil, atunci ar fi o idee bună să te înscrii la un curs de yoga, pilates sau înot pentru a îmbunătăți flexibilitatea corpului și pentru a preveni slăbirea excesivă a articulațiilor.

Inima

Stați calm timp de cinci minute în tăcere, apoi plasați patru degete pe partea interioară a încheieturii mâinii. Găsiți-vă pulsul. Măsurați-l timp de un minut, numărând bătăile. Pentru adulți și copii de peste zece ani, 60-100 batai pe minut sunt considerate normale. Mai mult sau mai puțin pot indica probleme cu tensiunea arterială. Totuși, nu încercați să faceți singur un diagnostic – mergeți la un doctor.

Degete

Se toarnă apă foarte rece într-un pahar și se înmoaie degetele în el timp de 30 de secunde. Dacă vârful degetelor devine alb sau albastru, atunci aveți o problemă cu circulația sângelui. O scădere semnificativă a temperaturii (sau a stresului) poate provoca contracții ale vaselor de sânge care alimentează sângele degetelor, nasului și urechilor. În consecință, aceste părți ale corpului nu au suficientă cantitate de sânge și sunt amorțite. Ar trebui să evitați schimbările puternice de temperatură.

Sistemul respirator

Aprindeți un chibrit și întindeți mâna în fața dvs. Inspirați profund prin nas și apoi suflaţi pe gură, încercând să stingeţi flacăra. De câte încercări aveţi nevoie pentru a o stinge? Dacă este nevoie de mai multe, atunci este posibil să aveți un sistem respirator slăbit. Acest lucru ar fi putut fi cauzat de fumat, de lipsa exercițiilor fizice sau de o boală cronică a căilor respiratorii.

Retenție fluidelor

Apăsați în jos pe partea superioară sau inferioară a piciorului cu degetul mare. Dacă există încă o indentare pe piciorul dvs. câteva secunde după ce ați scos degetul mare, atunci șansele sunt corpul dvs. are o problemă cu retenție de lichide. Se recomandă reducerea cantității de sare din dieta dvs. și evitarea consumării produselor alimentare prelucrate.

citeste continuarea pe pagina2>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...