Vesti ingrijoratoare despre starea lui Ion Iliescu: a ajuns la spital! Cum se simte fostul presedinte

Se pare ca starea de sanatate a fostului presedinte Ion Iliescu nu este tocmai buna.

Potrivit ultimelor informatii acesta a ajuns la spital din cauza unor probleme la picior care persista si care par a se rezolva mai greu decat credeau medicii.

Cei care se ocupa de el i-au schimbat tratamentul si i-au recomandat sa nu mai iasa din casa.

Din cauza acestor probleme fostul presedinte Ion Iliescu a lipsit din viata publica in ultimele luni. El nu a fost prezent nici la ceremoniile desfasurate de Ziua Nationala a Romaniei.

Atunci Nina Iliescu, sotia lui, a transmis ca Ion Iliescu a suferit o entorsa si nu se poate incalta.

sursa:kanalD.ro

10 moduri în care corpul tău reacționează la extreme

Auzim că oamenii sunt arși de vii, înghețați și zdrobiți cu o cantitate incredibilă de forță exterioară. Dar ce se întâmplă cu adevărat corpului uman când este supus unor astfel de extreme?

Accelerare

Forțele G nu au afectat niciodată oamenii până la începutul Primului Război Mondial, când piloții au început să-și piardă în mod misterios conștiința în mijlocul zborului. Mulțumită ofițerului american al forțelor aeriene, John Stapp, am învățat apoi mai multe despre modul în care forțele G afectează corpul uman, iar cercetarea a necesitat o dedicație serioasă cauzei. Stapp sa supus unor forțe de până la 35 g, echivalentul accelerării la 343 de metri pe secundă (1,125 ft / s²). Oasele lui au crăpat și s-au rupt, iar umpluturile dentare au ieșit afară. Dar efectul real, a determinat el, a fost asupra sângelui său. Când accelerația se întâmplă de-a lungul unei axe orizontale, corpul tolerează forțele g destul de bine, deoarece fluxul sanguin rămâne pe același plan orizontal. Când forțele G acționează pe corp în mod vertical, lucrurile nu merg atât de bine. Dincolo de un anumit nivel (aproximativ 4 sau 5 g pentru majoritatea oamenilor), sistemele noastre nu au suficientă forță pentru a pompa sânge și totul se îndreaptă spre extremitățile noastre inferioare. Forțele negative determină aceleași probleme, interferând cu fluxul sanguin și trimiţând prea mult sânge într-un singur loc. Acolo se află costumele de forță g. Vasele de aer din costume se extind cu suficientă forță pentru a menține sângele acolo unde aparține, împiedicând piloții să-și piardă conștiința. Stapp a supraviețuit unei runde finale în care a accelerat la 1.017 km (632 mi) pe oră, a oprit într-o secundă și a cântărit mai mult de 3500 kilograme (7,700 lb) pentru un moment scurt. În final, a murit pașnic la domiciliu la vârsta de 89 de ani.

Presiune

Boala de decompresie, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de “curbe”, se întâmplă atunci când corpul uman simte o scădere bruscă a presiunii din jur. Sângele nu mai poate dizolva în mod eficient gaze precum azotul. În schimb, gazele rămân în sânge ca bule. În cazurile severe, bulele se acumulează în vasele sanguine și blochează fluxul, ducând la amețeală, confuzie sau chiar moarte. Forma mai ușoară de boală de decompresie, DCS I, duce, de obicei, la dureri articulare și umflarea țesuturilor. Oamenii care se supun schimbărilor de presiune în mod regulat pot construi un caz nedetectat al curbelor care conduc la deteriorarea permanentă a articulațiilor. DCS II este tipul care poate ucide. Cei afectați de astfel de experiențe se confruntă cu condiții precum ameteli, paralizie și șoc.

Frigul

Când temperatura corpului scade la aproximativ 30 de grade Celsius (86 ° F), toate funcțiile corpului încetinesc. Oboseala, ameteala și întârzierea de reacție la stimulii externi se numără printre primele simptome. Unul dintre primele sisteme care au eșuat în jurul marcajului de 30 de grade este termoreglarea sau capacitatea organismului de a-și menține temperatura de bază pe cont propriu. De asemenea, inima va încetini încetul cu încetul, împreună cu funcția pulmonară, până când restul corpului va trata cu oxigen. În plus, sistemul renal eșuează rapid, inundând corpul cu o versiune diluată de urină. Această substanță se scurge în sânge și organe, provocând șocuri sau alte probleme cardiace. Reducerea metabolismului și scăderea cererii asupra sistemelor organismului permite anumitor persoane să supraviețuiască cazurilor extreme de hipotermie și să se redreseze complet atunci când sunt încălzite corespunzător.

Căldura

Insolaţia se întâmplă atunci când temperatura internă a corpului crește peste 40 grade Celsius (104 ° F). Clasica insolație se dezvoltă lent cu expunerea la căldură, cum ar fi în timpul unui val de căldură de vară. Excesul de insolație lovește oameni care îndeplinesc sarcini fizice grele în condiții fierbinți, cum ar fi lucrătorii industriali și atleții. Cu fiecare tip, numai aproximativ 20% dintre suferinzi supraviețuiesc fără tratament, iar mulți care supraviețuiesc suferă un anumit grad de leziuni ale creierului. Umiditatea mărește șansele de insolație prin menținerea transpirației în evaporare, încetinind capacitatea organismului de a scăpa de căldură. Odată ce temperatura de bază ajunge la 42 de grade Celsius (107 ° F) pentru mai puțin de 45 de minute, celulele se descompun. Țesuturile se umflă și căptușeala digestivă slăbește, permițând noi toxine în organism. În cazurile mai ușoare, numite epuizări de căldură, numai sistemul circulator încetinește. Totuși, cu insolație completă, sistemul nervos funcționează defectuos, provocând confuzie, convulsii și amețeală.

citeste continuarea pe pagina2>>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...