Primele ninsori PUTERNICE care vor lovi România. Anunţul meteorologilor

Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Anunțul meteorologilor despre primele ninsori puternice care vor lovi România!

Iarna întârzie să își facă apariția, iar ninsorile puternice și furtunile anunțate pentru mijlocul lunii ianuarie vor veni în cursul lunii februarie.

 

Ultima perioadă din decembrie, cât și prima parte a lunii ianuarie au fost caracterizate de o vreme de primăvară. Temperaturi chiar și de 15 grade Celsius la malul mării și de până la 13-14 grade Celsius în București.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că iarna își va intra în drepturi, însă abia în cursul lunii februarie.

“Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută.

Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 de metri. Să fim atenţi în trafic dimineaţa”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Cum va fi vremea în ianuarie, februarie și martie
Luna ianuarie se va menţine caldă pentru jumătatea sudică a ţării. Cu toate acestea, potrivit meteorologilor, nu putem exclude episoadele de vreme severă.

Atunci vor fi posibile perioade foarte călduroase care să alterneze cu răciri bruşte.

“A doua lună din iarnă, ianuarie, va fi vreme mai caldă decât în mod obişnuit: Dobrogea, Oltenia, Muntenia şi vestul Banatului.

În restul ţării, temperaturile vor fi apropiate de norme. Vorbim de o temperatură medie de -2,1 grade. Nu înseamnă că nu putem vorbi de excluderea vremii severe.

Anul 2018 cum spune Centrul European poate fi un an al extremelor meteorologice, alternante de perioade foarte călduroase cu valori ridicate pentru data din calendar, apoi răciri bruşte.

Aici am discutat de diferenţe termice mai mari de 15 grade de la o zi la alta”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

Luna februarie este caracterizată ca fiind “una autentică de iarnă”
“Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii.

Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă.

Alternanţa va fi un element caracteristic pentru că au fost diferenţe mari, sunt diferenţe care ne indică faptul că extremele meteo în contextul încălzirii s-au accentuat şi din ce în ce mai tare.

Vorbim de aceste diferenţe din punct de vedere al valorilor extreme de temperatură”, a precizat directorul ANM.

În ceea ce priveşte luna martie, aceasta va fi săracă în precipitaţii.

“Martie, o lună săracă în precipitaţii, dar media e uşor mai ridicată decât februarie, pentru că vorbim de cantităţi de peste 34 litri pe metrul pătrat, comparativ cu februarie”, spune meteorologul, potrivit observator.tv.

sursa:huff.ro

10 lucruri de zi cu zi pe care le facem greșit


Viața este plină de provocări, dar nu este niciodată prea târziu să începeți să vă faceți viața de zi cu zi un pic mai puțin stresantă.

Iată o listă de trucuri care vă vor uşura treburile casnice, iar distracțiile dvs. vor fi mai plăcute. Uimitor, majoritatea oamenilor de pe planetă nu au nicio idee despre aceste soluții simple și elegante!

Rulați punga de chipsuri

Iată un truc inteligent pentru a face ca chipsurile să fie mai puțin ciudate și dezordonate: deschideți punga și începeți să o pliați de jos în sus în timp ce mâncați, împingând chipsurile spre partea superioară a pungii. În acest fel, nu va trebui să cauţi adânc chipsurile înăuntru, asigurându-vă astfel că degetele rămân curate. Mai mult decât atât, plierea unei astfel de pungi de chipsuri creează un castron improvizat care poate fi ușor așezat pe masă.

Țineți paharul de vin de picior

Ar trebui să țineți mereu paharul de vin de picior. Dacă îl ţine-ţi de partea superioară face ca vinul să se încălzească rapid.

Tăiaţi pâinea fără firimituri

Pentru a evita firimiturile excesive în timpul tăierii pâinii, urmați această regulă simplă: așezați pâinea pe placa de tăiere cu partea rotunjită în jos.

Încălziţi mâncarea în sertarul de sub aragaz

Ori de câte ori coaceți ceva în cuptor, sertarul de sub el se încălzește. Deci, dacă pregătiți mai multe feluri de mâncare simultan și trebuie să le mențineți cald, puneți-le pur și simplu în sertar.

Țineți o cutie de suc de margini
Câteva guri dintr-o cutie de suc pot lăsa pe haine pete inestetice (în special la copii mici). Spuneți-i micuțului dvs. că cel mai bun mod de a preveni vărsarea sucului este să țineți cutia de carton de către clapele superioare îndoite. Voila!

Puneți cârnații pe pâine corect

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...