Primele ninsori PUTERNICE care vor lovi România. Anunţul meteorologilor

 

Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Anunțul meteorologilor despre primele ninsori puternice care vor lovi România!

Iarna întârzie să își facă apariția, iar ninsorile puternice și furtunile anunțate pentru mijlocul lunii ianuarie vor veni în cursul lunii februarie.

 

Ultima perioadă din decembrie, cât și prima parte a lunii ianuarie au fost caracterizate de o vreme de primăvară. Temperaturi chiar și de 15 grade Celsius la malul mării și de până la 13-14 grade Celsius în București.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că iarna își va intra în drepturi, însă abia în cursul lunii februarie.

“Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută.

Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 de metri. Să fim atenţi în trafic dimineaţa”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Cum va fi vremea în ianuarie, februarie și martie
Luna ianuarie se va menţine caldă pentru jumătatea sudică a ţării. Cu toate acestea, potrivit meteorologilor, nu putem exclude episoadele de vreme severă.

Atunci vor fi posibile perioade foarte călduroase care să alterneze cu răciri bruşte.

“A doua lună din iarnă, ianuarie, va fi vreme mai caldă decât în mod obişnuit: Dobrogea, Oltenia, Muntenia şi vestul Banatului.

În restul ţării, temperaturile vor fi apropiate de norme. Vorbim de o temperatură medie de -2,1 grade. Nu înseamnă că nu putem vorbi de excluderea vremii severe.

Anul 2018 cum spune Centrul European poate fi un an al extremelor meteorologice, alternante de perioade foarte călduroase cu valori ridicate pentru data din calendar, apoi răciri bruşte.

Aici am discutat de diferenţe termice mai mari de 15 grade de la o zi la alta”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

Luna februarie este caracterizată ca fiind “una autentică de iarnă”
“Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii.

Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă.

Alternanţa va fi un element caracteristic pentru că au fost diferenţe mari, sunt diferenţe care ne indică faptul că extremele meteo în contextul încălzirii s-au accentuat şi din ce în ce mai tare.

Vorbim de aceste diferenţe din punct de vedere al valorilor extreme de temperatură”, a precizat directorul ANM.

În ceea ce priveşte luna martie, aceasta va fi săracă în precipitaţii.

“Martie, o lună săracă în precipitaţii, dar media e uşor mai ridicată decât februarie, pentru că vorbim de cantităţi de peste 34 litri pe metrul pătrat, comparativ cu februarie”, spune meteorologul, potrivit observator.tv.

sursa:huff.ro

Ghid alimentar Real: Cum mâncam acum 100 de ani


Mi-e foame … ce ar trebui să mănânc? Conținut scăzut de grăsimi? Sărac în sodiu? Sărac în carbohidrați? Proteine?
De când a devenit mâncatul atât de complicat?

Nu a fost întotdeauna așa. Mâncam alimente în sezon din zona noastră locală și pregăteam rețetele pe care ne-au învățat mamele sau bunica. Nu calculam numărul de calorii, sau grame de carbohidrați sau grăsimi. Mâncam mâncare adevărată și ne plăcea.

Ce s-a întâmplat cu nutriția?

Ca societate, suntem cu siguranță mai bine “hrăniți” decât am fost vreodată, dar suntem mai bine hrăniți? Există multe teorii noi care spun că nu – avem o abundență de hrană, dar noi suferim de foame la nivel celular. Am petrecut ultimii 14 ani consumați în totalitate de cercetarea nutrițională, încercând să-mi dau seama ce a mers prost și cum să rezolv problema și am câteva teorii.

Este dificil să identificăm un loc exact în istorie, în care dieta noastră și ideea noastră de alimentație sănătoasă au ieșit din cale, dar dacă vreți să știți cu adevărat, aș spune că totul a mers prost când guvernul a început să ne spună ce să mâncăm.

Vedeți, științele nutriționale sunt pline de inexactități. Este foarte greu să folosiți metoda științifică actuală pentru a studia efectele unei diete asupra unei populații. Nu puteți utiliza un studiu dublu-orb controlat cu placebo (la fel ca și cu medicamentele), deoarece nu puteți crea un aliment placebo. Majoritatea studiilor dietetice sunt pur și simplu slabe, folosesc un mic grup de oameni și se bazează pe memoria lor pentru datele lor.

Ce ați mâncat la prânz miercurea trecută? Vă amintiți? Acum încercaţi să vă amintiţi tot ce aţi mâncat luna trecută și vă puteţi face o idee despre unele dintre inexactitățile din științele nutriționale.

În calitate de nutriționist, pun la îndoială validitatea faptului că permite profesioniștilor din industrie care profită de ceea ce mănâncă să dicteze cum ar trebui să mâncăm. În loc să mâncăm mâncare integrală, neprelucrată și să ascultăm ceea ce vrea corpul nostru (instinctul nostru intestinal), decidem rațional ce ar trebui și nu ar trebui să mâncăm. Am învățat să ignorăm propriile noastre instincte de raționalitate.
Dar instinctele noastre au dreptate. Ei bine, în general. Cu o singură excepție (mai multe despre asta într-un minut), putem avea încredere în poftele noastre.

Ai poftă de sare? Acest lucru se datorează faptului că corpul tău dorește mai multă sare – adaugă o sare de mare sănătoasă mâncării neprelucrate și te vei simți mai puțin anxios și vei avea mai multă energie.

Pofta de grasime? Corpul dvs. poate fi lipsit de grăsimi esențiale sau vitamine solubile în grăsimi. Prăjiți câteva legume rădăcinoase sau aburiți câteva broccoli și adăugați unt de hrănire cu iarbă sau ulei de măsline extra virgin și ajutați organismul să absoarbă câteva vitamine suplimentare A sau K.

Pofta de zahăr și dulciuri? Ei bine, asta e pofta pe care nu poți avea întotdeauna încredere. O poftă de zahăr se datorează de obicei unui dezechilibru al bacteriilor intestinale sau unui semn de accident de zahăr din sânge. Reechilibrează-ți bacteriile intestinale și vei găsi că poftele tale de zahăr vor scădea dramatic.

Ghidul alimentar real

Citeste continuarea pe pagina >>> 2 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...