Este OFICIAL! Când va ninge pentru prima oară în București

Când va ninge pentru prima oară în acest an la București. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile.

Vremea se va menține destul de caldă pentru această perioadă și miercuri, dar de la finalul acestei săptămâni putem spune că vine iarna.
Pentru miercuri, meteorologii au prognozat 5 grade în Capitală, dar de vineri, temperaturile încep să scadă și sunt anunțate ninsori în zona montană. Nici în București nu este exclus să avem zăpadă în week-endul care va urma.

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri
Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, dar şi în extremitatea de sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi ploi slabe şi burniţă, local, în sud şi în est şi pe arii restrânse în centru.

În zonele de munte, iar trecător, în special în partea a doua a intervalului şi în cele de deal, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, dar temporar şi la cote mai reduse, şi în sud şi est. Mai ales dimineaţă, în zonele joase din vestul teritoriului, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru ziua de joi
Vremea va fi închisă în sudul şi în estul ţării, unde local vor cădea precipitaţii, slabe. În restul teritoriului, înnorările vor fi trecătoare, iar precipitaţiile cu totul izolate.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, iar la munte şi pe arii restrânse în zonele deluroase, ninsori şi lapoviţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sudice şi în zona montană înaltă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, cu maxime cuprinse între 3 şi 12 grade şi minime între -3 şi 6 grade.

sursa:huff.ro

Top 8 invenții care au fost descoperite din întâmplare


Pentru cei care cred că necesitatea este mama tuturor invențiilor, gândiți-vă din nou. Ați fi uimit să știți cum s-au născut majoritatea invențiilor majore din accidente pure – de la gustările pe care le consumați la lucrurile pe care le utilizați în viața voastră zilnică.
Amintiți-vă cum profesorul Utopium a pus accidental “grosimea chimică” a ingredientelor sale perfecte de “zahăr, condimente și totul frumos” și a ajuns să creeze fetele Powerpuff? Ei bine, invențiile enumerate mai jos au fost, de asemenea, create de accidente complete. Cum ar fi formula de Cola în timp ce încearcau să creeze un medicament pentru durerile de cap.

După cum puteți vedea, soarta cu adevărat funcționează în moduri misterioase.

Raze X

 

Era anul 1895, iar fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen experimenta cu tuburi cu raze catodice de sticlă când a observat ceva absurd. Rontgen observă că tubul strâlucea, chiar dacă era înconjurat de un carton negru și era ținut în cameră. El și-a dat seama că un fel de radiație trebuie să fie în joc pentru ca acest lucru să se întâmple și, prin urmare, numit fenomenul “X Rays” unde “x” stătea pentru natura necunoscută și inexplicabilă a radiației. Ulterior, a capturat prima sa imagine X-ray, care era cea a mâinii stângi a soției sale. Soția ei încurcată a exclamat că a văzut ochii pe imaginea scheletului: “Mi-am văzut propria moarte!”

Anestezia

În timp ce intervențiile chirurgicale au devenit din ce în ce mai frecvente în zilele și vârstele de astăzi, a existat o perioadă în care intervențiile chirurgicale au fost dureroase în mod chinuitor încât pacienții au ales să se sinucidă mai degrabă decât să suporte acest lucru. Cu toate acestea, numai atunci când dr. Horace Wells a făcut o descoperire care a schimbat cursul de intervenții chirurgicale pentru totdeauna. În 1844, dr. Horace Wells a participat la o expoziție în care membrii publicului s-au sinucis în timp ce erau intoxicați de gazul de râs sau de oxidul de azot. Când a văzut unul dintre membri s-a lovit la picior, Wells la întrebat dacă a fost rănit, dar persoana a remarcat în od surprinzător că nu simte nimic! Wells a fost curând convins că oxidul de azot ar putea fi folosit ca anestezic. Cu toate acestea, mulți au etichetat această invenție ca fiind “humbug” și au respins-o. Numai după câțiva ani s-a constatat că eterul este un anestezic perfect pentru intervenții chirurgicale.

Cola

Cine s-ar fi gândit, în timp ce bea în mod obișnuit o cola că, de fapt, a fost inventată inițial cu motivul de a vindeca durerile de cap. În 1886, dr. John Pumberton încearcă să inventeze un medicament pentru a vindeca durerile de cap, dar, în schimb, a ajuns să facă o băutură delicioasă care provoacă dependență. Inițial fiind vândut doar la magazinul de medicamente pentru cinci cenţi pe sticlă, Coca-Cola a devenit atât de populară încât a început să fie vândută în sticle și a devenit o băutură răcoritoare pentru copii și adulți.
Penicilina

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...