S-a mai stins din viaţă o voce de aur a muzicii româneşti. Anunţul trist a fost făcut de fiul artistei

A murit pe 10 ianuarie, după o luptă îndelungată cu boala. A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din Bucureşti, a cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.

Cântăreaţa Lucky Marinescu a decedat miercuri, la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiul artistei. ‘Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii ’70, s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe de boală îndelungate. (…) O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre’, este mesajul transmis de Lawrence Marinescu.

Lucreţia ‘Lucky’ Marinescu s-a născut la 12 iulie 1934 în oraşul Cahul, România, azi în Republica Moldova. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca. Artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”. A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din Bucureşti.

În anul 1954 a fost angajată la Teatrul „Savoy” din Bucureşti şi a debutat în spectacolul „Magazinul de stat”, cu Nicolae Stroe şi Zizi Şerban. Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucureşti cu care a făcut turnee în ţările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.

Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum„Replici” – compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie”.

Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat” (1999), „Cele mai frumoase melodii” (2000), „Cântec drag” (2003), „Nu mă uita, Lucky” şi „Cuvinte de iubire” (2008).

sursa:romaniatv.net

Top alimente pentru plămâni sănătoşi


Sănătatea noastră pulmonară este atât de importantă, indiferent de vârstă. Folosim plămânii în fiecare secundă din fiecare zi și cu cât sunt mai sănătoși, cu atât mai sănătoși suntem în general. Pe măsură ce îmbătrânim, modul în care ne-am tratat plămânii în anii noștri anteriori începe cu adevărat să se arate și poate adapta rapid experiența pe care o avem în viața noastră, mai ales dacă nu am avut grijă de ei.

Lumea noastră este înconjurată de toxine. Pesticidele, substanțele chimice de uz casnic, poluarea și substanțele chimice dure pentru curățare doar pentru a numi câteva. În timp ce respiram aceste lucruri, apar efecte asupra sănătății plămânilor. Aceasta nu este ceva ce încurajez pe cineva să se teamă, ci pur și simplu să fie conștient de așa ceva încât să putem face noi alegeri. Fără conștientizare, nu știm cum să facem schimbări.

Am vorbit inainte despre aproximativ 15 plante si ierburi care stimuleaza sanatatea plamanilor, acum este timpul sa trecem peste alimentele de top care ajuta la imbunatatirea sanatatii pulmonare. Aceste alimente pot ajuta la prevenirea cancerului pulmonar, ajută la diferite boli pulmonare și pot ajuta la menținerea plămânilor sănătoși.

Apă

Apa este esențială pentru corpul uman în multe feluri. Cand vine vorba de plamani, apa ajuta la mentinerea plamanilor nostri umezi si fara iritatii. Cantitatea de apă pe care fiecare persoană trebuie să o bea este dependentă de propriul corp. Întotdeauna auzim 6-8 pahare de regulă, dar acest lucru depinde într-adevăr de ceea ce mâncăm, de exerciții și așa mai departe. Dacă faceţi mult sport sau mâncați o mulțime de alimente care absorb apa din dvs., veți avea nevoie de mult mai mult de 6 – 8 pahare pe zi. Acordați atenție dacă vă simțiți hidratat și încercați să împingeți aportul de apă până la aproximativ 2L. Vedeți cum vă simțiți. Ajustați în funcție de corpul dvs. și stilul de viață.

Caise

Caisele nu sunt doar gustoase, dar conțin o cantitate solidă de antioxidanți și vitamina A. Antioxidanții sunt importanți în menținerea sănătății plămânilor și înlăturarea potențialului de cancer pulmonar. Împreună cu protejarea învelișurilor pulmonare și prevenirea infecției, caisele au fost, de asemenea, legate de ajutarea de a trata astmul, care este o tulburare a plămânilor.

Mere

Oamenii de stiinta care au studiat 2500 de galezi cu varste intre 45 si 59 de ani au descoperit ca cei care au mancat cinci sau mai multe mere pe saptamana au avut cel mai sanatos plaman. Testul a fost efectuat prin efectuarea unui test orientat spre determinarea capacității pulmonare. Merele conțin niveluri ridicate ale unui antioxidant numit quercetin. Acest lucru este bun pentru mentinerea plamanilor sanatosi si fara cancer pulmonar.

Fasole

Fasolea conține o substanță numită acid fitic (IP6). IP6 sa dovedit a contribui la reducerea riscului și combaterea cancerului la diferite locuri, inclusiv la plămâni. Rinichii, pinto și fasolea neagră sunt, de asemenea, mari surse de antioxidanți care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi din organism. Pentru plămâni, acești radicali liberi pot deteriora plămânii și pot provoca cancer.

Brocoli

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...