Codin Maticiuc, după ce Flavia a declarat că vrea să devină mamă: „Suntem la început de drum pe aşa ceva!”

Codin Maticiuc îşi face emisiune în online. Acesta a făcut declaraţii surprinzătoare după ce Flavia Mihăşan a anunţat că îşi doreşte foarte mult un copil, dar nu are timp!

Se zvoneşte că Flavia şi Codin Maticiuc ar trăi o frumoasă poveste de dragoste. Au fost surprinşi în Centrul Vechi împreună, iar apoi ar fi plecat în vacanţă, departe de România. Flavia Mihăşan ar vrea să devină mamă, ea a mărturisit la insistenţele colegului său, Dani Oţil, că îşi doreşte foarte mult un copil, dar nu are timp.

„Fac o emisiune în online pentru că acolo am fost, adică nu m-a căutat vreun trust mare. Totuşi este un trust mare care face o emisiune în online. Ei cu asta vor să înceapă pentru că şi eu şi Otravă suntem din online şi suntem la început de drum pe aşa ceva. Îţi dai seama cum o să fie prima emisiune?! Ne şi imaginăm. D-abia aştept pentru că o să fie cu cască. D-abia aştept să spun, stai puţin că îmi spune ceva în cască. Cu regie. Azi am fost la studio. Va fi o emisiune săptămânală cu profil gemeralist, avem libertate să vorbim despre orice subiect important. Orice şi pe politic dacă va fi nevoie, chiar dacă nu suntem din zona asta. (…) Marţi seara începe şi subiectul va fi însăşi emisiunea de la noizz.ro.”, a spus Codin Maticiuc la Antena 1.

sursa:cancan.ro

Cadoul imaginației umane și costul mare al pierderii


Imaginația este unul dintre acele lucruri care au fost discreditate si judecate în mod greșit în întreaga istorie și până la un anumit punct vilificat prin creșterea cinismului unei lumi modernizate. Societatea promovează consensual ideea imaginației în copilărie și deseori o echivalează cu imaturitatea sau lipsa de gândire în mod serios și rațional. Chiar și artiștii și oamenii cu un îndemn creativ, în general, au fost discreditați direct sau indirect la un moment dat în viața lor – fie la școală, la domiciliu sau de colegii lor. Este ca și cum folosirea liberală a imaginației este evitată în tăcere de societate.
Decesul istoric al imaginației

Rădăcinile acestui fapt provin dintr-o cultură globală în țările dezvoltate, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre o societate patriarhală, logică și rațională. În literatura spirituală, creativitatea este văzută a fi mai mult domeniul femininului și în neuroștiință, imaginația creatoare se găsește mai mult dominantă în emisfera dreaptă a creierului. Dacă te uiți la istoria lumii occidentale, se poate vedea un crescendo, mai ales în ultimii 200 de ani, a unei tendințe către o societate dominată de “creierul-stâng”. La începutul secolului XX, ideologiile precum fascismul și mișcarea științifică cunoscută sub numele de “pozitivism logic” vin în minte. Acestea sunt exemple notorii ale ideologiilor “șovine” sau “stângace”.

Imaginația ne conduce în viitor

“Ce ne-a făcut să facem saltul înainte ca oamenii de când am inventat focul este imaginația noastră”

Ceea ce mi se pare interesant când privesc cele două părți ale creierului nostru – raționalitatea logică vs. imaginația creatoare – dintr-o perspectivă istorică, este că lumea nu a progresat din cauza logicii și gândirii raționale, ci în ciuda acesteia. Ceea ce ne-a făcut să facem acest salt înainte ca oameni, de când am inventat focul, este imaginația noastră. Nu discreditez gândirea rațională. Rationalitatea a fost și este utilă pentru a rafina, a face idei și gânduri mai clare și de structură. Este, de asemenea, necesar să păstrăm imaginația în echilibru pentru că, dacă imaginația este prea sălbatică și în afara controlului, ea poate fi și ea distructivă, la fel de mult ca o societate complet lipsită de ea.

Chiar și știința care este considerată ca aparținând exclusiv domeniului gândirii logice și analitice a progresat din cauza imaginației umane. Dacă te uiți la cele mai mari teorii și descoperiri științifice, vei vedea că au fost impulsionate de folosirea imaginației și a intuiției. Rationalitatea, logica și matematica sunt ulterior folosite pentru a verifica (sau a falsifica), a structura și a defini acele presupuneri și idei. Pe scurt, imaginația este ceea ce face lumea să funcţioneze.

Puterea de a vă imagina lumea în ființă

“Cred că imaginația nu este doar puterea de a vedea imagini și fantezii în minte, ci mai degrabă puterea de a face ceva din ele …”

Revenind la motivul pentru care imaginația a fost judecată greșit, cred că i s-au dat atribute greșite. De exemplu, gândim că imaginația este în contradicție cu realitatea sau că este complet iluzorie și, prin urmare, nu are loc în viața de zi cu zi. Cred că imaginația nu este doar puterea de a cita imagini și fantezii în minte, ci mai degrabă puterea de a face ceva din ele și, prin urmare, are și o dimensiune practică.

Da, imaginația poate fi doar jucăușă și distractivă, fără nici o consecință în afară de a pune împreună niște imagini mentale fanteziste. Cu toate acestea, imaginația poate fi folosită și pentru a vă crea lumea în ființă. Vă poate face să vedeți lucrurile în mod diferit și dincolo de limitele a ceea ce vă “hrănește” realitatea. Te poate face să sari în afara matricei sociale și să te uiți la o situație din diferite unghiuri. Poate invoca viziuni puternice care te motivează să avansezi atunci când ești blocat și debilitat de a lua măsuri.

Cine ne-a omorât imaginația?

Citeste continuarea pe pagina >>> 2 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...