S-a dat lege! Ce se întâmplă cu pensiile în 2018 și ce pățesc cei care vor să iasă la pensie!

Anul 2018 se anunță a fi cu multe schimbări în ceea ce privește pensiile. Se pregătește o lege a pensiilor, iar ministrul Muncii a anunțat că unele categorii de pensionari vor beneficia și de creșteri.

Pensia pentru limită de vârstă este principala categorie de pensie acordată în România. Cine poate beneficia, începând cu anul acesta

Conform legislaţiei în vigoare, românii pot obţine pensia pentru limită de vârstă numai dacă, la data pensionării, au atins vârsta-standard de pensionare şi au efectuat stagiul minim de cotizare prevăzut de Legea pensiilor, scrie avocatnet.ro.

Vârsta-standard de pensionare este, în momentul de faţă, de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

În ceea ce priveşte stagiul minim de cotizare, adică vechimea în muncă, acesta este de 15 ani şi pentru femei, şi pentru bărbaţi, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.

Atingerea acestor vârste şi stagii de cotizare este făcută treptat, prin eşalonarea prevăzută de Legea pensiilor.

Dacă pentru bărbaţi deja s-a ajuns la cele trei limite de câţiva ani, pentru femei s-a ajuns momentan doar la limita stagiului minim de cotizare, iar la limita stagiului complet de cotizare şi a vârstei standard de pensionare se va ajunge abia în anul 2030.

sursa:huff.ro

20 Adevăruri dure despre viața pe care nimeni nu vrea să le admită


Cu toții ne luptăm. Cu toții suferim în interior. In fiecare zi…
Ne facem griji.

Procrastinăm.

Ne simțim copleșiți.

Ne simțim furioși.

Ne simțim singuri.

Nu ne simțim folositori.

Am vrea să fim mai subțiri

Am vrea să avem mai mulți bani.

Ne dorim ca slujbele noastre să fie diferite.

Ne dorim ca relațiile noastre să fie diferite.

Credem că totul în viață ar trebui să fie mai ușor.

Și totuși, fiecare dintre aceste lupte este creată de sine. Ele sunt reale, dar ele sunt reale doar pentru că le-am creat în mintea noastră. Ne-am atașat de anumite idei și fantezii despre cum trebuie să fie viața pentru a fi suficient de bună pentru noi.

Ne facem griji pentru ca lucrurile s-ar putea sa nu arate cum ne asteptam. Procrastinăm pentru că ne temem de discomfort și eșec. Ne simțim copleșiți, deoarece credem că ar trebui să fim mai departe decât suntem. Ne simțim furioși, deoarece viața nu ar trebui să fie așa. Si asa incepe.

Dar totul este în capul nostru.

Și nu trebuie să fie așa. Cel puțin nu pentru TINE.

Puteți gândi mai bine … puteți trăi mai bine. Aceasta este o alegere pe care o puteți face.

Luați o respirație adâncă și lăsați tot ce gândiţi deoparte. Doar aduceți atenția la momentul prezent. Concentraţi-vă asupra a ceea ce este aici cu dvs. acum – lumina, sunetele, corpul tău, solul sub picioarele tale, obiectele și oamenii care se mișcă în jurul tău. Nu judecați aceste lucruri împotriva a ceea ce ar trebui să fie – doar acceptați ceea ce sunt de fapt. Pentru că odată ce accepți realitatea, o poți îmbunătăți.

Vedeți viața așa cum este, fără toate idealurile și fanteziile cu care v-ați preocupat. Lasati toate aceste distrageri stresante, si doar simte acest moment.

Acest moment este bun așa cum este. Fii aici.

Poți să te întorci să te îngrijești de orice altceva într-un minut.

Dar, înainte de a face acest lucru, acum ar fi un moment potrivit să vă reamintiți de unele adevăruri pe care avem tendința să le negăm când suntem prea adânc în capul nostru …

-Sunt multe lucruri în viaţă pe care nu le putem controla absolut. – Nu poți controla tot ceea ce se întâmplă în viață, dar poți controla cum răspunzi. Răspunsul tău este puterea ta cea mai mare.

-Așteptările noastre ne fac adesea nefericiţi. – Fericirea se lasă de la ceea ce presupuneți că viața voastră ar trebui să fie acum și să o apreciem cu sinceritate pentru tot ceea ce este.

-Vom fi întotdeauna incredibil de imperfecți. – Dacă așteptați până când sunteți “perfect” înainte de a vă împărtășiţi povestirile, ideile, talentele și darurile cu lumea, nimeni nu va mai auzi de la voi.

-Un moment petrecut îngrijorător este un moment pierdut. – Îngrijorarea nu va schimba niciodată rezultatul. Faceți mai mult, vă faceți griji mai puțin. Antrenează-ți mintea pentru a vedea lecția în fiecare situație și apoi fa tot ce-i mai bun.

-Cele mai bune lecții provin adesea din cele mai grele zile. – Fii puternic. Uneori trebuie să experimentați un punct scăzut al vieții pentru a afla o lecție bună pe care nu ați fi învățat-o în nici un alt mod.

-Succesul se urcă cu ușurință la cap și eșecul ajunge ușor în inimile noastre. – Personajul nostru este adesea descoperit la înălțimile și minusurile noastre. Fii umil în faţa muntelui. Fii ferm în văi. Fii credincios între ele.

-Confundăm faptul că suntem ocupați cu a fi productivi. – Dacă acorzi atenție crește. Așadar, concentrați-vă asupra a ceea ce contează cu adevărat și eliberați-vă de ceea ce nu.

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...