CALENDAR ORTODOX 2018: Sărbătoare mare, păcat mare dacă speli sâmbătă. De ce trebuie aprinse candele azi

CALENDAR ORTODOX 2018: Odovania praznicului Botezului Domnului are loc pe 14 ianuarie, deci preoţii spun că este păcat să spălăm până duminică. Pentru sporul şi binele casei, fiecare creştin trebuie să meargă la biserică, iar candelele de lîngă icoane să stea toată ziua aprinde.

Ortodoxe
Sf. Mc. Ermil și Stratonic; Sf. Ier. Iacob, episcop de Nisibe

CALENDAR ORTODOX IANUARIE 2018: Ce trebuie să faci în luna lui Gerar pentru a avea noroc şi belşug tot anul
Greco-catolice
Sf. m. Ermil și Stratonic

Sfinții Mucenici Ermil și Stratonic sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox la 13 ianuarie.

Acești sfinți au trăit în ținutul Iliricului și al Dunării de Mijloc, pe vremea persecuțiilor împotriva creștinilor declanșate de împăratul Licinius (308-321).

Sfântul Mucenic Ermil era creștin și slujea ca diacon. A fost pârât că se închină de multă vreme lui Hristos, râde de zeii romanilor și întru nimic îl socotește pe împărat.

Adus la judecată, și-a ținut cu dârzenie mărturisirea, încât, după ce a fost bătut cu cruzime a fost aruncat în temniță. Aici l-a întâlnit pe Staratonic, un vechi prieten, creștin, care era străjer al închisorii. Pentru prietenul său care suferea, Stratonic a mărturisit și el credința creștină și a fost la rândul său chemat la judecată.
Au fost amândoi condamnați la moarte prin înec și au fost aruncați în apele Dunării. Trupurile lor scoase de valuri la mal au fost luate de creștini și îngropate aproape de cetatea Singidunum (Belgradul de astăzi) (sursa: vol. „Viețile Sfinților”).

Perioada de după BOBOTEAZĂ are rolul de a păstra interesul pentru cele ce au fost prăznuite și de a ne ajută să vedem însemnătatea sărbătorii dăinuind în viața noastră. La încheierea perioadei de după sărbătoare se prăznuiește odovania praznicului. Termenul odovanie (otdania) este din limba slavonă și înseamnă „sfârșit”, „dezlegare” sau „încheiere” a sărbătorii, un fel de concluzie.

sursa:romaniatv.net

16 dintre cele mai bune analgezice ale naturii

Christina Sarich | Te doare? Nu trebuie să ajungi la farmacie sau la medicul tău; există literalmente sute de analgezice naturale care vă așteaptă în abundența naturii. Puteți conta pe plante și ierburi pentru a atenua totul, de la dureri de artrită, la dureri de cap, la arsuri – citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Multe medicamente farmaceutice, în timp ce sunt eficiente și utile uneori, pot fi periculoase, dar există o altă soluție pentru problema dvs. de durere. “Aproape întotdeauna, dacă găsim medicamente care fac acest truc, găsim o plantă care face același truc – și o face mai sigur”, remarcă botanistul James A. Duke, dr., Autor al Ghidului de Farmacie Verde pentru Healing Foods.

James N. Dillard, MD, autor al soluției de durere cronică, spune:

“Indiferent de cât de bine le este prescrisă medicația, suferinzii cronici nu primesc o ușurare completă. Este o enormă problemă, iar comunitatea medicală face un lucru rău care o rezolvă.”

Înainte de a face orice altceva, totuși, trebuie să renunți la mâncarea nesănătoasă care alimentează sistemul nervos al organismului. Dieta modernă occidentală este compusă din alimente foarte rafinate, zaharuri și carbohidrați rafinați, în timp ce lipsite de fructe, legume, cereale integrale, etc, va bloca capacitatea altor remedii non-farmaceutice de a opri durerea.

Odată ce ați făcut acest lucru, puteți să vă îndreptați către multe plante care se livrează cu adevărat. Există, de asemenea, peste 60 de uleiuri esențiale diferite pentru durere care au proprietăți analgezice. Analgezic înseamnă că o substanță a demonstrat că ușurează sau reduce durerea. Atât de multe plante au proprietăți de ameliorare a durerii.

Iată doar câteva analgezice naturale.

15 analgezice naturale

1., 2. și 3. Ginger, Turmeric şi busuioc- Acest set de ierburi formează un fel de trinitate în medicina ayurvedică. Toate acestea au proprietăți antiinflamatorii. Turmeric (un ingredient curry) conține curcumine care ușurează condițiile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă și psoriazisul, potrivit Institutului de Cercetare Metodistă din Indianapolis. Fiecare planta are o baza de date stiintifica proprie, spune James Dillard, MD, autor al solutiei de durere cronica.

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) – Aceasta planta este de fapt excelenta pentru tratarea numeroaselor conditii de sanatate, printre care se numara probleme hepatice si arsuri cardiace. De asemenea, are efecte anti-inflamatorii și poate reduce durerea din artrită, dureri de cap și disconfort scăzut în spate. Centrul Medical al Universității din Maryland a publicat câteva studii care au avut un mare succes în tratarea osteoartritei cu ghearele diavolului.

Frunze de mesteacan (Betula Lenta) – frunzele din arborele de mesteacan acționează cum acţionează cortizonul, un medicament pe bază de rețetă folosit pentru a trata tulburările endocrine, artrita, lupusul, boala pielii, tulburările autoimune și multe altele. Un compus chimic principal găsit în frunze de mesteacăn este salicilatul de metil, similar cu acidul salicilic utilizat în aspirină. Este anti-spasmodic, analgezic, astringent, antifungic, diuretic, detoxifiant, reduce deteriorarea oxidantă a pielii (oprirea ridurilor) și îmbunătățește circulația. De asemenea, promovează secrețiile enzimatice în organism. Este cu adevărat unul dintre primii utilizatori puternici de durere folosiți vreodată.

Uleiul esential Wintergreen – De asemenea, printre uleiurile naturale, Wintergreen Essential Oil contine 85-99% salicilat de metil, aceeasi componenta a aspirinei.

Coaja albă de salcie (Salix alba) – Ingredientul activ în salcia albă este salicina, pe care organismul o transformă în acid salicilic. Acoperirea acestui copac scade nivelul de prostaglandine al organismului, compuși hormonali, care pot provoca dureri, dureri și inflamații. Mai mult, coaja de salcie albă nu deranjează stomacul sau cauzează sângerări interne ca multe aspirine de tip over-the-counter. Întoarceți-vă la această plante pentru a vă scuti de crampe menstruale, dureri musculare, artrită sau după intervenția chirurgicală la genunchi sau șold deoarece aceasta promovează fluxul sanguin și reduce inflamaţia.

6 alimente și ierburi pentru artrită și durere inflamatorie

Capsaicina (capsicum) – găsită în ardei iute, acest remediu natural face minuni pentru durere. Capsaicina, ingredientul activ de reducere a durerii, desensibilizează temporar receptorii nervilor numiți fibre C care provoacă răspunsul la durere. Capsaicina diminuează, de asemenea, durerea timp de 3 până la 5 săptămâni, în timp ce fibrele C își recapătă senzația. O singură aplicare de 60 de minute la pacienții cu durere neuropată a produs o ameliorare eficientă a durerii de până la 12 săptămâni. Pacientii de la Centrul de New England pentru dureri de cap si-au redus migrena si intensitatea cefaleei prin aplicarea de crema capsaicina in pasajele lor nazale.

Acidul gama-linolenic (GLA) – GLA poate fi găsit în numeroasele uleiuri de semințe. Potrivit Universității din Maryland, persoanele care consumă acești acizi grași esențiali pot să reducă durerea nervoasă asociată cu afecțiunile diabetice.

Cireșe – Datorită prezenței compușilor numiți antociani – aceleași fitonutrienți care dau cireșelor o nuanță de rubin bogată – puteți conta pe cireșe pentru a diminua durerea. Muraleedharan Nair, dr., Spune: “Ei blochează inflamația și inhibă enzimele durerii, la fel ca și aspirina, naproxenul și alte antiinflamatoare nesteroidiene.” Cireșele se spune că au cel mai mare conținut antiinflamator al oricărui produs alimentar, remedierea unor probleme cum ar fi artrita.

Aquamin – derivat din alge marine rosii, aquamin este un puternic reductor de durere, de asemenea. Într-un studiu publicat în Nutrition Journal, din 70 de voluntari, utilizatorii Aquamin au redus durerea artritei cu 20% într-o lună și au avut o rigiditate mai mică decât pacienții care au luat un placebo. Ajutand la diminuarea inflamatiei si ajuta la construirea oaselor, aquaminul este bogat atat in calciu cat si in magneziu.

Arnica – o frecare excelentă pe bază de plante care se folosește după sporturi intense, o leziune acută sau chiar o intervenție chirurgicală ulterioară, arnica este un binecunoscut ucigaș de durere printre sportivi și yoghini. Este derivată dintr-o floare europeană și are proprietăți antiinflamatorii, deși adevărata natură a acțiunii sale de vindecare este încă necunoscută.

Mentha piperita – Mentă este cel mai adesea folosit ca remediu natural pentru durerile de dinți, disconfort la balonare și gaz, condiții articulare, iritații ale pielii, dureri de cap și dureri musculare.

Boswellia – Această plantă este obținută din arborele de tămâie. Rășina sa este utilizată pentru a contracara reacțiile chimice care provoacă inflamații și, astfel, durerea. Oamenii de știință ayurvedici au folosit de secole Boswellia pentru a trata afecțiunile artritice, precum și boala inflamatorie intestinală.

Bromelain – Acest reducător natural de durere provine din enzimele prezente în tulpinile de ananas. Cercetarile arata ca reduce nivelul de prostaglandine, care sunt hormoni care induc inflamatia. Bromelaina poate aduce beneficii persoanelor cu artrită și afecțiuni marcate de tensiune musculo-scheletică (cum ar fi sindromul TMJ), în plus față de cei care suferă de inflamație asociată traumei. Enzima promovează de asemenea vindecarea în mușchii și țesuturile conjunctive.

Suc de afine – Având o criză de ulcerită? Ulcerele sunt de obicei rezultatul unui agent patogen numit H. pylori care atacă mucoasa stomacului și intestinelor subțiri, dar sucul de afine poate să-l omoare – reducând durerea. În loc să vă întoarceți la antibiotice, distrugeți bacteriile care cauzează ulcere și infecții ale tractului urinar cu afine.

 

citeste continuarea pe pagina2>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...