Se dau bani de la stat. 370 de lei, ajutor de la Guvern

Veteranii si vaduvele de razboi, precum si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat, din evidentele Casei Judetene de Pensii (CNP), au primit cu 35 de lei mai mult ca ajutor anual guvernamental pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice, scrie monitorulvn.ro.

Acest lucru este prevazut in Hotararea de Guvern emisa de legiuitor si intrata in vigoare. „Avand in vedere (…) ca in decursul a doi ani, 2015 si 2016, s-a mentinut acelasi nivel al ajutorului, propunem ca ajutorul anual sa fie majorat cu 10,5%. Astfel, acesta va creste de la 335 lei la 370 lei“, se arata in Nota de fundamentare a actului normativ.

In judetul Vrancea, de exemplu, de acest ajutor au beneficiat mai putin de 400 de veterani si vaduve de razboi, numarul acestora fiind in scadere de la an la an. „Ajutorul anual are drept scop sustinerea veteranilor de razboi, vaduvelor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, pentru chirie, energie termica si energie electrica, preturile in luna iulie 2017 au crescut fata de aceeasi luna iulie 2016 cu aproximativ 8%“, se mai arata in Nota de fundamentare.

La nivel de tara, de ajutorul anual au beneficiat un numar total de 10.066 persoane din care 9.483 persoane platite de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, 327 persoane platite de Ministerul Apararii Nationale, 300 de persoane platite de Ministerul Afacerilor Interne si o persoana platita de Serviciul Roman de Informatii.

Sumele destinate platii ajutorului anual au fost suportate din bugetele Ministerului Muncii, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii pe anul 2017. Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii s-a efectuat de casele teritoriale de pensii publice.

Drepturile de care beneficiaza persoanele care au calitatea de veterani de razboi si vaduve de razboi, precum si de accidentati de razboi in afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza actiunii mijloacelor de lupta ale razboiului sunt reglementate de Legea nr.44/1994.

Potrivit prevederilor art.16, lit. g) si ale art. 18 din actul normative mentionat, pentru aceste categorii de persoane se acorda acest ajutor anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electricie si energiei termice pentru nevoi casnice, al carui cuantum se stabileste anual, prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si a posibilitatilor de sustinere din bugetul de stat. Plata acestui ajutor se asigura de la bugetul de stat prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectueaza plata indemnizatiilor de veteran de razboi.

sursa:bzi.ro

Acest om a renunţat la cafea, zahăr, lapte și gluten pentru o lună întreagă – Iată ce sa întâmplat

Lachlan Brown este la fel ca mine și ca tine – iubește să mănânce. Dar, după ce a călătorit timp de șase luni și a trăit cu o dietă de cartofi prăjiți, cola și bere, obiceiurile sale nesănătoase au început să apară. Brown a scris pe IdeaPod:

“[…] recent am observat (și mai multe fete mi-au spus) că stomacul meu a crescut considerabil. Așa că am verificat cântările în greutate și am surprins, surpriză, că am câștigat 7 kg în 6 luni “.

Brown a fost atât de surprins, a avut câteva rezervări când a apărut un e-mail, provocându-l să renunțe pe o perioadă de o lună întreaga la sucuri, alcool, zahăr, gluten, sucul de fructe, cafea, ouă și produsele lactate. Deoarece alimentele sunt pline de aditivi care afectează negativ sănătatea, precum și contribuie la inflamare.

Ce a mâncat?

După cum a remarcat Brown, el “a consumat ân principal alimente ecologice: legume, carne de pui, carne de porc, fructe, orez și cartofi”. A scris că nu este “prea mofturos”, așa că era confortabil cu o dietă simplă.

Un lucru pe care a făcut-o cu prioritate a fost să mănânce cantități mari de legume, salate și carne în fiecare zi. “Presupun că acestea macar sunt sănătoase”, a glumit el. În timp ce lucra la computer, Brown a băut ceai verde. De fapt, a consumat aproximativ patru până la cinci ceaiuri verzi pe zi.

Primele câteva zile

În primele câteva zile, Brown a simțit mereu foame. De asemenea, simțea că energia lui era epuizată.

“Înainte de asta, aveam cam 3 cafele pe zi, plus cel puțin o Cola”.

Zahărul și cafeina îi stimulau glandele suprarenale, astfel încât absența lor avea ca rezultat o întârziere. Din fericire, aceasta a dispărut după câteva zile.

Dupa o saptamana

În decurs de o săptămână, Brown a observat următoarele:

Mai multă energie pe parcursul zilei

“După săptămâna morții, corpul meu a început să se simtă proaspăt când am alergat dimineața”, a scris Brown. “De asemenea, m-am trezit mult mai mental când lucram. Cea mai bună parte? Am fost susținut.

Când se baza pe cafea, Brown scrie că nivelurile de energie fluctuau. Acest lucru nu s-a întâmplat în timpul experimentului.

El a fost intrigat sa afle ca, potrivit unui studiu realizat de Harvard, cofeina provoaca un dezechilibru de energie. De asemenea, poate afecta felul în care dormiți. De asemenea, el a aflat că o alimentație proastă poate provoca oboseală.

El a pierdut 3 kg într-o lună

“Înainte de asta, aș avea de obicei 1-3 beri pe timp de noapte (și uneori mult mai mult). Acesta este motivul pentru care m-am trezit simțindu-mă umflat în stomac “, a scris Brown.

Suspiciunile sale au fost confirmate când a renunțat la alcool și în decurs de o săptămână, a observat că s-a simțit “mai puțin plin și gras”. În timp ce admite că era dificil să renunțe la bere, Brown a ajuns la concluzia că merită acest lucru pentru corpul său.

“De asemenea, am aflat că starea mea de spirit e mai stabilă. Sunt, în general, un tip fericit, dar uneori mă pot supăra și irita “, a scris el.

A devenit mai fit

Pentru că avea mai multă energie, Brown a vizitat sala de sport mai des. El a descoperit că, în timpul experimentului, el putea să ridice greutăți mai grele și să facă mai multe exerciții de corp, cum ar fi împingeri și trageri.

“De asemenea, alergam aproximativ 5 kilometri, de două ori pe zi”, a explicat el. “Deoarece nu m-am bazat pe cafea sau suc pentru o creștere rapidă a energiei, mi-am dat seama că antrenamentele în sala de gimnastică și alergarea mi-au dat un impuls energic dacă aș avea nevoie”.

citeste continuarea pe pagina2>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...