HARTA gerului în următoarele două zile. Anunţul meteorologilor: Vom avea un prim episod de iarnă autentică!

Vremea se va răci considerabil în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea, izolat, şi până la valori de -20 de grade Celsius. Răcirea vremii vine ca urmare a intrării pe teritoriul României a unei mase reci de aer polar.

Vom avea parte şi de ninsori în sudul ţării, vestul şi estul ţării, dar şi de intensificări ale vântului. Meteorologul ANM Romica Jurca spune că acesta va fi un „prim episod de iarnă autentică” şi că este de aşteptat ca de marţi încolo temperaturile să crească din nou peste media normală pentru această perioadă.

Harta temperaturilor arată cum vor evolua valorile termice pe parcursul următoarelor zile.

„Va fi foarte frig, începând de duminică. Primele două nopţi sau dimineţi ale săptămânii următoare vor fi cu ger, în special în nordul, centrul, nord-estul ţării, dar valori sub limita de ger undeva până la -11, -12 grade Celsius sunt de aşteptat şi în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vom avea un prim episod de iarnă autentică din punct de vedere termic, nu neapărat şi al ninsorilor, pentru că ninsorile vor cuprinde treptat toate regiunile în această noapte. Vor mai fi ninsori şi pe parcursul zilei de mâine, dar pe arii restrânse, în regiunile vestice, de sud-vest, dar şi în partea de răsărit a ţării.

Duminică, ceva ninsori slabe tot rămân în zona litoralului, prin sud-vestul Munteniei şi în sudul Banatului, dar sunt ninsori atât de slabe încât ar putea depune prin dealurile Moldovei sau ale Olteniei un strat de zăpadă de până la cel mult 5-6 centimetri. Ninsorile din celelalte zone ar putea lăsa un strat de zăpadă ceva asemănător cu o brumă mai groasă.

Este vorba despre o pătrundere de aer foarte rece, de origine polară, care de marţi va părăsi zona geografică a României. Temperaturile de atunci vor fi în creştere. Până în 20 ianuarie cel puţin, regimul termic va ajunge de la unul extrem de scăzut la un regim peste ceea ce ar fi normal să se înregistreze în această perioadă.

Vântul, pe parcursul zilei de mâine, va avea viteze mari, în general 45-55 km/h, iar în sudul Banatului şi pe litoral, rafale de 60-70 km/h. Şi prin Muntenia, Dobrogea şi sudul Banatului, vântul mai rămâne intens şi în prima parte a zilei de duminică, după care va slăbi din intensitate. Informarea meteo emisă astăzi de ANM vizează astfel de manifestări, din această seară de la ora 22, până duminică la ora 16”, a declarat Romica Jurca, meteorolog al ANM, pentru Digi24.

sursa:cancan.ro

Scopul scuză mijloacele

Prins în politica florentină, în timpul unui timp tumultuos la înălțimea Renașterii, Niccolò Machiavelli a devenit alternativ un diplomat, o victimă, un prizonier, un exil și, în cele din urmă, “tatăl teoriei politice moderne”. metodele sale bine articulate pentru a prospera nemilos într-o lume coruptă, el nu a spus niciodată fraza care îi este atribuită cel mai adesea: “scopurile justifică mijloacele”.

Machiavelli s-a născut în Florența în 1469. Copilul unui avocat, Machiavelli a studiat gramatica, retorica și limba latină și, ca atare, a început să lucreze în preajma unei producții de documente guvernamentale oficiale. Mai târziu a primit o serie de misiuni diplomatice, inclusiv în curțile regale din Spania și Franța, precum și cu papalitatea.

Făcându-și oasele ca o figură politică la începutul secolului al XVI-lea, la începutul lui Machiavelli şi-a făcut o reputație nemiloasă. De asemenea, el a fost martor la un moment echitabil, mai ales cel al lui Borgia (Cesare și Papa Alexandru al VI-lea), care se străduiau apoi să preia controlul asupra unei mari părți a Italiei centrale.

Conducând miliția florentină împotriva rezistenței sale nereușite la întoarcerea Mediciilor în 1512 (ei au fost exilați în 1494), Machiavelli a fost lăsat să țină punga atunci când Medici a reluat puterea. Ca atare, a fost torturat, închis și exilat.

Aparent confortabil din punct de vedere fiscal, Machiavelli și-a petrecut exilul la moșia din afara orașului. În timp ce dispăruse, avea destul timp pentru a “rumega” tot ceea ce asistase în anii săi în politica florentină, iar unul dintre rezultate a fost Printul. Recomandând trădarea, ipocrizia, viclenia, cruzimea și nemilosul, cartea este ca un manual pentru obținerea și păstrarea puterii cu orice preț.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...