Cum trebuie să dormi ca să elimini toxinele din corp în timpul nopții

Știați că în timp ce dormim corpul se reface ca prin minune? Ficatul își regenerează celulele, iar multe afecțiuni precum gripa și răceala își dau ultimele zbateri în timpul somnului.

Corpul nostru se regenerează în timpul somnului
Medicii și academicienii au ajuns la o concluzie uluitoare: dormitul pe o parte ne ajută să eliminăm toxinele în timp ce dormim.

Mai mult, doctorii susțin că poziția în care dormim ne influențează și sănătatea mentală, dincolo de cea fizică. Cercetătorii au descoperit că poziția în care dormim poate ajuta la detoxifierea creierului. Cele mai multe celule se regenerează în timpul nopții, în special între orele 2 și 4 dimineața.

Aplică acest amestec pe picioare cu 10 minute înainte de somn și vezi ce se întâmplă
Dormitul pe o parte, în special pe partea stângă, ajută la eliminarea toxinelor mai eficient decât dormitul pe spate sau pe burtă, spun savanții.

Specialiștii, printre care și dr. Helen Beneveniste, susțin că odată cu eliminarea toxinelor din creier vor ieși și alți produși chimici asociați cu boli precum Alzheimer sau Parkinson.

„Analizele au arătat faptul că transportul limfatic este mai eficient în poziţie laterală şi, de aceea, ne-am propus să luăm în considerare poziţia de somn atunci când vom pune diagnosticele viitoare”, spune medicul.

Se știe că o serie de forme ale demenței sunt asociate cu tulburările de somn și pot accelera pierderea memoriei, mai ales în cazul celor depistați cu Alzheimer.

Sursa:teotrandafir.com

Ce puteţi mânca la micul dejun pentru a avea o zi plină de energie


Cei mai mulți dintre noi se trezesc puțin cam somnoroși și obosiți, dar vrem ca trupurile noastre să sară într-o zi agitată și să ne dea energie nesfârșită și performanțe mentale și fizice de vârf. Cofeina și zahărul oferă o reparație rapidă – o explozie de energie și vigilență, dar care în curând se estompează … Vă sugerăm ceva diferit – încercați un mic dejun sănătos și nutritiv, care vă va satisface pofta și vă va oferi energia. Dar ce fel de mic dejun ți-ar da asta?

Bogat în fibre

Există două motive pentru care un mic dejun bogat în fibre este cel mai bun lucru pe care îl puteți obține dimineața. În primul rând, fibrele măresc volumul alimentelor, având în același timp efect zero asupra caloriilor! Atunci când mâncați mai multe fibre (cum ar fi conținute în cereale integrale, fructe și legume), fibrele se extind apoi în stomac, oferindu-vă senzația de a fi plin și săturat, reducând foamea și ajutându-vă să vă îndepărtați de gustările nesănătoase.

În al doilea rând, fibrele sunt deosebit de benefice pentru a consuma dimineața, deoarece curăță sistemul digestiv, stimulează intestinele și ne ajută să începem ziua cu o energie curată. Orice altceva veți mânca mai târziu va fi mai bine procesat, ajutându-vă să extrageți și să asimilați substanțele nutritive din alimentele voastre.

Harvard Health Blog sugerează că ar trebui să vizezi aproximativ 6 grame de fibre cu micul dejun. Două modalități ușoare de a obține sunt cerealele și fructele (sau legumele). Vechiul ovăz va furniza aproximativ 4 grame de fibre – adăugați niște fructe cu coajă lemnoasă și fructe și puteți ajunge cu ușurință la cele 6 grame. Sau puteți merge pentru 2 felii de pâine integrală cu avocado (total de 6-7 grame de fibre). Fructele, cum ar fi merele, bananele, portocalele, căpșunile și zmeura, sunt întotdeauna un bun adaos bogat în fibre la micul dejun. Sau doar stropiți niște semințe de chia pe orice – care va accelera aportul de fibre cu 5 grame cu doar o linguriță!

Elemente nutritive dense

Micul dejun este o mare oportunitate de a încărca vitamine și minerale, proteine ​​și unele grăsimi sănătoase. Toată această nutriție va menține nivelul energiei și va contribui la o zi productivă. În special, s-a demonstrat că echilibrul dintre proteine ​​și carbohidrați stimulează funcția cognitivă.

Glucoza – peste noapte, organismul folosește glicogenul stocat, care trebuie să fie completat dimineața. Cea mai bună opțiune este să vă duceți la carbohidrați cu eliberare lentă, care vor fi digerați și consumați treptat, oferindu-vă o energie susținută în comparație cu consumul de zahăr (sau alți carbohidrați simpli, cum ar fi făină albă). Astfel de alimente sunt din nou cereale integrale, fructe, legume, fasole.

Proteine, vitamine și minerale – este dificil să obțineți toate vitaminele și mineralele pe care corpul dumneavoastră le cere în timpul prânzului și cina și gustările rapide nu sunt, de obicei, nici un ajutor major. Puteți obține un început excelent cu un mic dejun nutritiv. De exemplu, o porție de terci de hrișcă cu nuci și stafide poate asigura 35% din necesarul zilnic de proteine, 100% mangan, 20% fier, peste 50% magneziu, cupru și fosfor și 20% vitamina B3 și B6.

Grasimi sănătoase – avem nevoie de acizi grași esențiali, și anume omega-3 și omega-6, pentru cele mai importante funcții ale corpului, inclusiv cele ale sistemului nervos și ale creierului. Adăugarea a doar 2-3 nuci crude sau o lingură de semințe de grâu crud la micul dejun va oferi o porție generoasă de omega 3. În plus, avocado sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate – grăsimi bune care scad colesterolul rău – și pot fi adăugate cu ușurință la orice mic dejun pentru extra nutriție.

Diferit

Un mic dejun cu adevărat sănătos oferă o varietate de substanțe nutritive. Este imposibil să creați micul dejun pentru că aveți nevoie de schimbări! Asta înseamnă că cel mai bun mic dejun este diferit la fiecare câteva zile și se schimbă odată cu anotimpurile. Vă recomandăm să încercați o varietate de rețete și să selectați 4-5 favorite pe care le puteți roti. Apoi păstrați experiența și încercați noi opțiuni pentru cea mai distractivă și o dietă echilibrată.

Acum că știți ce face un mic dejun sănătos, nu începeți să vă gândiți la scuze pentru a sări peste el! Cercetările sugerează că cei care sar peste micul dejun au șanse mai mari de a fi supraponderali decât cei care iau micul dejun. Puteți să vă creați propriul mic dejun sănătos sau să consultați aceste rețete sugerate pentru micul dejun sănătos, care va dura doar 5 minute pentru a vă pregăti și poate fi ușor adaptat anotimpurilor și propriilor dvs. preferințe.

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...