Celulele canceroase – cum se dezvoltă și cum le ELIMINĂM

Fiecare om are celule canceroase în corp, dar nu toți ne vom îmbolnăvi de cancer. Aceasta este teoria dovedită științific de medicul american David Servan – Schreiber, autorul cărții „Anticancer”.

De ce unii se îmbolnăvesc, iar alți par a fi imuni la această boală? Care este secretul acestei imunități? Sunt două dintre întrebările la care vom încerca să răspundem în acest articol.

Ce este cancerul și cum se dezvoltă celulele canceroase?
Cuvântul „cancer” provine din limba greacă și înseamnă „crab”. Maladia, care are o istorie veche, a fost numită astfel cel mai probabil din cauza modului în care se răspândește în organism și care seamănă cu forma unui crab.

Specialiștii în domeniu spun că aproape toate țesuturile corpului pot fi afectate de o asemenea tulburare, iar cauzele și evoluția cancerului sunt foarte diferite. Astfel, fiecare dintre noi este format din aproximativ 100.000 de miliarde de celule. Acestea se dezvoltă, se divid și apoi mor. În mod normal, moartea zilnică a aproximativ 200 de miliarde de celule este imediat compensată cu altele noi.

Când se dezvoltă cancerul nu este alceva decât rezultatul unor celule care cresc incontrolabil și nu mor, în comparație cu celulele normale care urmează o cale precisă. Când acest proces normal se întrerupe începe să se formeze cancerul.

Studiile de specialitate spun că punctul de plecare al oricărui tip de cancer, indiferent de câte ori apare în organism, este o celulă. La modul practic, ea nu mai îndeplinește funcția pentru care a fost creată și începe să se prolifereze nelimitat și necontrolat.

De fapt, ea refuză să moară. Mai mult decât atât reușește să atragă toți nutrienții necesari ca să se dezvolte. Unele celule tumorale se pot desprinde și răspândi în alte organe prin sânge și sistemul limfatic.

De unde vine acest comportament anarhic al celulelor?
Traumele succesive sunt la origini cumulări de defecte genetice și care provoacă dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste modificări sunt deosebit de grave dacă ating fragmente-cheie ale ADN-ului din celule.

De ce apare cancerul?
Predispoziția genetică este principalul suspect care duce la apariția bolii. Cancerul se poate dezvolta și în urma interacțiunilor sau a unor presiuni de durată în anumite zone ale corpului. Medical, în locurile tensionate unde apar celule cu probleme, sângele nu mai circulă, iar tumorile absorb din împreujurimi tot ce au nevoie și cresc.
Uneori mai lent, alteori brusc, celulele canceroase construiesc o formațiune independentă, care începe să facă legea în organism. Pe de altă parte, oamenii de știință au descoperit că tumorile se alimentează cu albumină.

Dacă urmați o dietă bazată pe un consum mare de legume, albumina nu mai ajunge în interior. Asta înseamnă că celulele canceroase se vor înfometa.

Mâncați normal, însă trebuie să mizați pe legume, fructe și mâncăruri fără prăjeli, aditivi și conservanți. Consumați pește slab și carne de pui, curcan și de vită și gătiți cât mai sănătos. Evitați dulciurile și scoateți din meniu băuturile carbogazoase. Mai puteți bea ceai de năprasnic și ceai de gălbenele.

Acest regim nu se ține după o intervenție chirurgicală și se așteaptă minim două luni.

sursa:Teotrandafir.com

Obişnuieşti să mănânci noaptea târziu? Iată de ce şi metode pentru a evita acest obicei


Cu toții facem acest lucru: este aproape miezul nopții și, brusc, simțim o dorință irezistibilă de a mânca. Mulți oameni mănâncă cea mai mare parte a alimentaţiei lor târziu seara sau în timpul nopții, chiar și atunci când nu le este foame. Opriți supraalimentarea noaptea este probabil una dintre cele mai mari lupte pentru majoritatea dintre noi. Și aici am adunat câteva sfaturi utile despre cum puteți face acest lucru:

Un studiu arată că, în ultimele două decenii, timpul mesei de seară se decalează spre ore din ce în ce mai târzii. Masa după servici – deja întârziată datorită unui program de lucru – este adesea întârziată de alte activități, cum ar fi cumpărăturile sau întâlnirile cu prietenii.

Se pare că atunci când mâncăm noaptea târziu, consumăm mai multe calorii decât trebuie. Oamenii care preferă o gustare pe timp de noapte au tendința de a mânca prea mult pentru că au așteptat atât de mult între mesele de zi, încât simt că sunt înfometați seara. Deci, ce vom face dacă nu putem rezista foamei?

Este util să mănânci o masă sau o gustare sănătoasă cel puțin o dată la cinci ore în timpul zilei pentru a evita foamea noaptea. După o masă, este important să rămâneți în poziție verticală timp de cel puțin o jumătate de oră, deoarece gravitatea ajută la menținerea conținutului în stomac.
Stresul este cel mai frecvent motiv pentru care oamenii mănâncă atunci când nu le este foame. Cu toate acestea, folosirea alimentelor pentru calmare este o idee proastă. Deci, dacă ne simțim anxioși sau stresați, este mai bine să găsim un alt mod de a renunța la toate emoțiile negative și să ne relaxăm în loc să absorbim noaptea calorii.

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...