Pasta de dinţi, otrava de zi cu zi. Ce au descoperit cercetătorii

S-ar putea să nu vă gândiți prea mult la ingredientele din pasta de dinți, comparativ cu ingredientele din alimente sau chiar cu alte produse de îngrijire personală. Însă, cercetătorii avertizează că unele sortimente de pastă de dinţi conţin substanţe chimice periculoase, care au fost prezentate întotdeauna drept antibacteriene.
Gura este de fapt una dintre cele mai absorbante locuri din întregul tău corp. În timp ce vă spălați pe dinți, ingredientele din pastă intră în gură și gingii, care sunt calea de acces la fiecare sistem din corp.

De aceea, trebuie să fii foarte atent atunci când alegi pastă de dinți. Multe dintre brandurile populare conțin pesticide periculoase.

Ingredientele toxice din pasta de dinți
1. Triclosan

Triclosan este un pesticid care „îmbunătățește” pasta de dinți. Substanța chimică a fost legată de preocupările privind rezistența la antibiotice și tulburările endocrine.

Medicamentele care provoacă tulburări endocrine reprezintă o preocupare serioasă, deoarece pot promova o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv cancerul mamar, ovarian, prostatic și testicular, pubertatea precoce la fete.

Unele studii pe animale au arătat că triclosan a cauzat malformații osoase fetale la șoareci și șobolani, ceea ce poate sugera efecte hormonale. Mai mult, triclosanul poate interfera cu un tip de semnalizare celulară în celulele creierului, inimii și alte celule, astfel încât cercetătorii au remarcat că este posibil să nu merite riscurile potențiale.

2. Lauril sulfat de sodiu

Multe paste de dinți conțin agenți tensioactivi cum ar fi lauril sulfat de sodiu. Agenții tensioactivi sunt substanțe chimice responsabile pentru acțiunea de „spumă” a pastei de dinți.

Acest lucru sporește gusturile amare. Se crede că acesta este motivul pentru care totul are gust atât de rău imediat după ce ți-ai periat dinții.

3. Îndulcitori artificiali

Aspartamul și alți îndulcitori artificiali sunt adesea adăugați la pastele de dinți comerciale. Aspartamul este compus în principal din acid aspartic și fenilalanină. Fenilalanina a fost modificată sintetic pentru a purta o grupare metil, care asigură cea mai mare parte a dulceții.

Asta e problema numărul unu. Problema numărul doi se referă la faptul că oamenii sunt singurele mamifere care NU sunt echipate cu un mecanism biologic de protecție care descompune metanolul în acid formic inofensiv.

La om, alcoolul metil traversează vasele de sânge în zone sensibile, cum ar fi creierul, unde metanolul este transformat în formaldehidă. Și din moment ce nu există nicio catalază prezentă, formaldehida este liberă să provoace pagube enorme în țesuturile dumneavoastră.

Simptomele din intoxicația cu metanol sunt multe. Printre acestea se numără dureri de cap, amețeli, greață, tulburări gastrointestinale, slăbiciune, vertij, frisoane, amorțeală și dureri la nivelul extremităților, tulburări comportamentale.

sursa:Teotrandafir.com

Secretele alimentare care vă vor ajuta să slăbiţi mai repede


Pentru a pierde în greutate și pentru a o menține în viitor, suntem adesea forțați să renunțăm la alimentele noastre preferate, să reducem dimensiunile porțiilor noastre și chiar să ne înfometăm din când în când. Acest lucru nu pare prea motivant. Dar există o parte bună a acestui lucru.
Iată câteva alimente care pot fi la îndemână și înlocuiesc gustările noastre nesănătoase iubite. Nu trebuie sa fim la dieta aspra si sa numaram stresant fiecare calorie!

Şerbet în loc de înghețată

Faimosul desert cremos este, de fapt, foarte bogat în grăsimi. Şerbetul și fructele sunt puțin diferite de înghețată, dar gustul este la fel de bun. Ele conțin, de asemenea, mult mai puține grăsimi și calorii.

Turtă dulce în loc de ciocolată

Din păcate, ciocolata cu lapte este printre cele mai rele alimente pentru silueta dvs. De aceea, dacă sunteți dornic de ceva dulce, ar trebui să optaţi pentru turtă dulce, care este de fapt foarte sănătoasă.

Ton în propriul suc în loc de ulei

Tonul este un pește incredibil de sănătos, iar conținutul său de proteine ​​este ca cel al caviarului. Pentru ca proteinele să poată fi digerate mai bine, ar trebui să alegeți conserve de ton în propriul suc. Acesta conține mult mai puțină grăsime și mult mai multe vitamine (A, B12, D, E), aminoacizi și substanțe sănătoase (iod, potasiu, fier, fosfor).

Popcorn în loc de amestec de nuci

Sună ciudat, nu? Dar este mai bine să mănânci puțin popcorn simplu sau sărat, decât amestecuri de alune şi nuci, care sunt în mod normal prăjite în ulei.

Fructe în loc de prăjituri

Ori de câte ori doriți să luați gustări, mâna dvs. ajunge, de obicei, la ceva dulce. Principalul truc este să vă abţineţi în timp. Prăjiturile sunt pur și simplu un plus de zahăr de care organismul dumneavoastră nu are nevoie. Dacă alegeți fructe în loc, veți primi o mână de vitamine și substanțe nutritive necesare.

Ovăz în loc de muesli cumpărat de la magazin

Citeste  continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...