Mâine e pomenit Sfântul Trifon, cel care alungă duhurile necurate

Mâine e pomenit Sfântul Trifon, unul din marii mucenici care se regăsesc în calendarul creștin-ortodox.

Acesta e cunoscut pentru puterea de a alunga duhurile necurate din oameni, pentru dreptatea și buna sa credință care l-au urmărit până la final.

Pe 1 februarie este bine ca pomicultorii, viticultorii și grădinarii să cheme preoții să stropească grădinile și livezile cu apă sfințită.

Agheasma se spune că purifică și îndepărtează insectele dăunătoare. Totodată, astăzi se spune o rugăciune către Sfântul Trifon pentru alungarea spiritelor rele și a gândurilor necurate.

Iată care este rugăciunea către Sfântul Trifon, care vă ferește de relele pământului
„Pe tine, cela ce ai indrazneala catre Domnul, mijlocitor si rugator pentru sufletele noastre te avem, noi smeritii. Iar acum, in ziua praznicului tau, rugamu-te, cere noua de la Dumnezeu iertare de pacate si izbavire din primejdii, ca sa cantam tie.

Lidia Fecioru spune cum sa te feresti de nodurile Hartmann si energia lor negativa. Iată cum le poți descoperi și cum poți scăpa de ele

Bucura-te, Mare Mucenice Trifon!. O, prealaudate mucenice Trifon, asculta smerita noastra rugaciune, pe care ti-o aducem din toata inima, si ne izbaveste pe noi din boli si din primejdii, pe noi, cei ce cinstim pomenirea ta si marturisim minunile savarsite de tine cu darul Sfantului Duh.

Indrepteaza pasii nostri spre lumina Invierii lui Hristos si ne poarta de grija din inalt, sa nu ne aflam coplesiti de valurile lumii, ci, cu privirea atintita spre Hristos, sa ajungem la tarmul vesniciei si al iubirii descoperite a Sfintei Treimi, cantand din liturghisitoare inimi: Aliluia!”.

De asemenea, având în vedere că este o zi de joi, este bine să nu ne certăm cu cei din jur, să lăsăm în urmă supărările, lucrurile necurate, gândurile despre care știm că nu ne fac bine precum cel de răzbunare.

sursa:teotrandafir.com

Remedii naturale și suplimentare pentru gestionarea anxietății și depresiei


Deplasarea peste orice tip de dependență poate fi extrem de dificilă. Din păcate, situația dvs. poate fi exacerbată și de sentimente de anxietate sau de depresie. După cum vă daţi seama, nivelul stresului, depresiei și anxietății pe care îl simțiți vă poate determina să cădeți din vagon dacă nu faceți pașii corespunzători pentru a ține totul sub control. Deși nu există nici un remediu magic pentru oricare dintre aceste probleme, puteți utiliza mai multe metode pentru a încerca să le reduceți.

Suplimente – Multe suplimente pot ajuta la reducerea multor tulburari, de la anxietate la stres. De exemplu, persoanele care au o deficiență de vitamina D pot deveni deprimate, deci este o idee bună pentru ei să adauge o formă suplimentară de vitamina D în rutina lor zilnică.

Terapia – Psihoterapia implică discutarea tuturor lucrurilor, de la sentimentele actuale, la alegerile de viață care au condus la situația actuală. În plus, această formă de consiliere se bazează pe ideea de a ajuta pacienții să dezvolte instrumente de coping mai bune, astfel încât să poată să se îndepărteze de cătușele depresiei. Psihoterapia nu este ușoară, dar oricine dorește este probabil să primească rezultate pozitive.

Exercițiu – Medicii și cercetătorii medicali știu de mult timp că una dintre cele mai bune modalități absolute de a elimina stresul și de a atenua simptomele depresiei ușoare este prin exerciții timp de 30 de minute pe zi; chiar și ceva la fel de simplu ca o plimbare vă poate oferi o imensă stimulare a dispoziției și vă va permite să continuați să lucrați prin procesul de recuperare fără să vă simțiți atât de împovărați de probleme emoționale.

Masajul – Mai multe studii au demonstrat că obținerea unui masaj poate reduce cantitatea de cortizol din organism, care este hormonul de stres. Masajul este, de asemenea, utilizat pentru totul, de la gestionarea durerii la tratarea insomniei. Interesant, cel putin un studiu a stabilit ca persoanele care sunt in prezent in curs de retragere de la alcool pot trece prin procesul mai rapid si mai eficient prin incorporarea de masaj intr-un program de detoxifiere.
Citirea – Dacă nivelurile de stres sunt mai mari decât de obicei, este o idee bună să iei cel puțin șase minute din zi și să le dedici citirii pentru plăcere. Cercetătorii au stabilit că acest lucru poate duce la scăderea nivelului de stres cu 68%, ceea ce reprezintă, de fapt, o reducere mai bună decât experiența oamenilor de a face o plimbare. Multe bloguri despre psihologie şi cum funcţionează creierul uman vă pot ajuta să înţelegeţi mai bine de ce vă simţiţi asa.

Ascultați muzică – Același studiu care a analizat proprietățile de reducere a stresului din lectură a constatat că muzica poate reduce stresul cu 61%. Rețineți că este mai bine să ascultați ceva calmant, dar este foarte probabil să obțineți cele mai bune rezultate alegând o selecție muzicală de care vă puteți bucura cu adevărat. Cu alte cuvinte, dacă muzica clasică te încruntă, atunci probabil că nu este cea mai bună alegere. Pe de altă parte, dacă aveți o apreciere pentru clasic, vă poate ajuta să scăpaţi de stres mai mult decât cântecul rock preferat.

Citeste continuarea pe pagina >>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...