Dani Oțil „a răcit” relația cu Răzvan Simion. Miezul discordiei este Lidia Buble

Dani Oțil și Răzvan Simion se cunosc de mai bine de 30 de ani, mai precis de când erau la grădiniță. Dacă până de curând făceau majoritatea lucrurilor împreună, ba chiar s-au mutat unul lângă celălalt pentru a fi cât mai aproape, de mai bine de un an, Dani Oțil „a răcit” relația cu Răzvan Simion.

De ceva vreme, Dani Oțil și Răzvan Simion fac echipă doar pe micul ecran, la matinalul pe care-l prezintă împreună, nu și în viața de zi cu zi. De mai bine de un an, cei doi nu mai merg împreună la evenimentele la care sunt invitați, nu-și mai fac vacanțele în aceleași destinații și nici nu mai petrec timp în afara filmărilor. Conform surselor noastre, se pare că Dani a fost cel care „s-a răcit” de Răzvan și, deși nu i-a reproșat nimic în mod direct, abia mai schimbă câteva vorbe cu el atunci când se întâlnesc pe undeva.

Dani Oțil „a răcit” relația cu Răzvan Simion din cauza lui Buble
La mijlocul acestei rupturi se pare că stă chiar Lidia Buble, iubita lui Răzvan Simion, pe care Dani nu prea pare să o agreeze. Oțil nu a încurajat niciodată relația dintre prietenul său și cântăreață, așa că acum îi vine greu să petreacă timp cu cei doi. De când Lidia și Simion au recunoscut oficial că formează un cuplu, Oțil s-a retras ușor-ușor din preajma lor și a preferat să-și petreacă timpul liber în compania altor cunoștințe.

sursa:libertatea.ro

15 Super-alimente care combat inflamaţia

Anna Hunt, Waking Times

Una dintre cele mai simple modalități de a preveni, și chiar de a reduce, inflamația cronică în organism este dieta. Prin consumul de super-alimente de înaltă calitate, inclusiv ierburi, condimente, legume și semințe, vă puteți împacheta mesele cu ingrediente antiinflamatoare.

Oamenii de stiinta au descoperit ca inflamatia cronica este sursa multor boli, incluzand cancerul, obezitatea si bolile cardiace. În esență, acest lucru face ca inflamația să fie principala cauză a decesului în multe țări.

Super-alimente pentru inflamație

Din fericire, aveți posibilitatea de a alege ceea ce mâncați. Dacă alegeți să consumați alimente prelucrate, zaharuri rafinate, alimente prăjite și alimente bogate în grăsimi trans, veți crește probabil inflamația în organism. Pe de altă parte, alegeți o dietă bogată în super-alimente antiinflamatoare și vă veți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. Aici este o listă diversă de cele mai bune alimente cu proprietăți antiinflamatorii.

Condimente

Cuișoare

Cuișoarele au un nivel incredibil de ridicat de antioxidanți și sunt pline de acizi grași Omega-3. Acest lucru fac cuișoarele sa fie un condiment anti-inflamator. În plus, cuișoarele inhibă, de asemenea, produsul enzimei 5-lipoxygenază. Această enzimă este un mediator inflamator implicat în tulburări alergice și inflamatorii, cum ar fi artrita.

Ghimbir

Ghimbirul este un condiment rădăcină cunoscut pentru efectele sale benefice asupra circulației și digestiei, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Conține compuși cunoscuți sub numele de gingerols. Acești compuși oferă protecție împotriva radicalilor liberi dăunători care declanșează un răspuns inflamator în organism, în special în intestin. Prin urmare, ghimbirul este un remediu natural comun pentru diferite tipuri de afecțiuni digestive.

Turmeric

Ingredientul activ in turmeric, numit curcumina, confera condimentelor mirosul picant si culoarea aurie. Curcumina reduce inflamația prin căutarea radicalilor liberi de oxigen în organism. De asemenea, inhibă producerea de NF-kappa B, un compus care este integrant în declanșarea inflamației. În medicina ayurvedică, curcuma este utilizată pentru a remedia afecțiunile inflamatorii, cum ar fi toate tipurile de artrită.

Scorțișoară

Scorțișoara este un condiment comun folosit în produsele de panificație. Combate inflamația prin stimularea producerii proteinei tristetraprolină. Acest lucru are ca rezultat un efect terapeutic antiinflamator în corpul uman.

Piper negru

Molecula de aromă a piperului negru, denumit beta-cariofilină (BCP), funcționează ca un canabinoid. Similar cu alte canabinoide pe bază de plante, BCP se leagă de receptorii canabinoizi din sistemul nervos central. Acest lucru dă piperului negru efectul său terapeutic de reducere a inflamației.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...