Peste 80% dintre oameni au BPA în corp și nu știu. Ce este și cât e de grav

Dincolo de chimicalele pe care le regăsim aproape în orice produs alimentar, celebrele E-uri și celebrii coloranți, mai există și BPA (Bisfenol A) un compus chimic pe care îl găsim în recipientele din plastic.

BPA, pericolul din ambalaj
BPA se găsește în sticlele cu apă minerală, sucuri sau apă plată, dar și în hrana procesată. Riscul de a îngera acest compus chimic este uriaș, mai ales dacă produsele respective sunt lăsate la căldură, avertizează medicii.

Substanța care se regăsește în compoziția recipientelor (caserole, cutii de iaurt, sticle de plastic) interacționează cu sistemul endocrin și controlează eliberarea hormonilor în organism.

Are proprietăți identice cu estrogenul și influențează foarte tare structura hormonală a fiecăruia, indiferent de sex.

Sucurile carbogazoase DIZOLVA DINTII si distrug sistemul osos

Bisfenolul A poate perturba procesul de creștere la copii și este legat de bolile cardiovasculare și nivelurile anormale ale enzimelor. Acest compus este periculos mai ales pentru adolescenți.

Tentativele de a diminua expunerea la BPA nu au fost eficiente, deoarece chimicalele acestea sunt peste tot, iar cei mai mulți producători nu pot concepe ambalaje fără să le folosească.

În anul 2015, conform The European Food Safety Authority, publicul nu conștientizează care este riscul la care se expune când consumă anumite produse.

The American Food and Drug Administration a ajuns la concluzia că unele alimente depășesc cantitatea normală de BPA.

„Nu se știe, deocamdată, ce se poate întâmpla odată cu expunerea la o doză mică de BPA, deoarece este destul de greu să faci aceste studii, dar atâta timp cât rămâne incert acest lucru, autoritățile recomandă evitarea alimentelor procesate și ambalate, evitarea conservelor și o alimentație bazată pe produse proaspete, fără a reîncălzi porțiile în containere ce pot avea acest compus chimi”, susține Tamara Galloway, profesor de ecotoxicitate la Universitatea din Exeter

Sursa:teotrandafir.com

14 lucruri incredibile pe care oamenii din Evul Mediu le luau în serios


Găsit câteva afirmații care ar putea părea ca niște lucruri pe care nimeni nu le-ar fi crezut vreodată. Dar, după cum se dovedește, aceste “fapte” erau acceptate ca adevăruri în Evul Mediu. Atunci oamenii au fost ușor convinși de cele mai nebunești lucruri.
Cu toate acestea, în zilele noastre există multe concepții greșite despre vremurile vechi și am inclus una dintre ele la sfârșitul acestui articol ca un bonus.

Exstau oameni mici în spermatozoizi.

Da, în secolele 17 și 18, oamenii de știință au crezut cu adevărat în acest fel! Mai mult decât atât, se gândeau că fiecare copil era deja format și singurul lucru pe care trebuia să-l facă era să crească. Și femeile erau considerate doar “incubatoare”.

Abia mai târziu, oamenii au contestat această opinie. Ei au crezut că originea vieții era undeva în corpul feminin, iar sarcina spermatozoizilor de sex masculin trebuia să trezească viața. După cum se dovedește, nici unul dintre aceștia nu avea dreptate.

Titivillus

În Evul Mediu, călugării au servit drept “mașini de tipărit”. Au trebuit să rescrie sute de cărți manual. Deci, nu e de mirare că uneori au făcut greșeli. Aparent, ei nu au vrut să le recunoască, așa că au făcut un demon special numit Titivillus.

Ei au susținut că demonul a colectat greșelile fiecărui călugăr într-un sac, astfel încât, după moartea călugărului, diavolul putea să arate greșelile și să scadă șansele de a fi în paradis.

Inima era îngropată separat de persoana.
Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...