CALENDAR ORTODOX 2018: Duminică, sărbătoare importantă pentru creştini. Ce mare sfânt este pomenit

Ortodoxe
Sf. Ier. Tarasie, patriarhul Constantinopolului

Greco-catolice
Sf. aep. Tarasie al Constantinopolului. Pomenirea tuturor cuvioşilor sihaştri şi călugări

Romano-catolice
Sf. Cezar, medic

Sfântul Tarasie, pomenit în calendarul creştin ortodox la 25 februarie, s-a născut la Constantinopol, într-o familie influentă din capitale imperiului, urmând tatălui său în înalte funcţii publice din administraţia bizantină.

A fost chemat în scaunul arhiepiscopal al Constantinopolului de către împărăteasa Irina. Demersul acesteia a venit după moarte împăratului Leon IV (775-780) – prigonitor al iconodulilor (apărători ai icoanelor), în dorinţa de a pune capăt tulburărilor şi de a restabili dogma dreptei credinţe.

Instalat ca arhiepiscop al Constantinopolului, Sfântul Tarasie a convocat ultimul sinod ecumenic, invitând toate bisericile patriarhale şi biserica Romei. Este vorba despre Sinodul VII Ecumenic ţinut la Niceea, în anul 787, prezidat de Sfântul Tarasie, prin care icoanele şi-au recăpătat locul lor de cinste în biserica drept-măritoare.

Patriarhul Tarasie a trecut la Domnul, după 22 de ani de luptă pentru Hristos. A fost îngropat în mănăstirea zidită de el pe malurile Bosforului (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”).

sursa:rtv.ro

14 lucruri incredibile pe care oamenii din Evul Mediu le luau în serios

Găsit câteva afirmații care ar putea părea ca niște lucruri pe care nimeni nu le-ar fi crezut vreodată. Dar, după cum se dovedește, aceste “fapte” erau acceptate ca adevăruri în Evul Mediu. Atunci oamenii au fost ușor convinși de cele mai nebunești lucruri.

Cu toate acestea, în zilele noastre există multe concepții greșite despre vremurile vechi și am inclus una dintre ele la sfârșitul acestui articol ca un bonus.

Existau oameni mici în spermatozoizi.

Da, în secolele 17 și 18, oamenii de știință au crezut cu adevărat în acest fel! Mai mult decât atât, se gândeau că fiecare copil era deja format și singurul lucru pe care trebuia să-l facă era să crească. Și femeile erau considerate doar “incubatoare”.

Abia mai târziu, oamenii au contestat această opinie. Ei au crezut că originea vieții era undeva în corpul feminin, iar sarcina spermatozoizilor de sex masculin trebuia să trezească viața. După cum se dovedește, nici unul dintre aceștia nu avea dreptate.

Titivillus

În Evul Mediu, călugării au servit drept “mașini de tipărit”. Au trebuit să rescrie sute de cărți manual. Deci, nu e de mirare că uneori au făcut greșeli. Aparent, ei nu au vrut să le recunoască, așa că au făcut un demon special numit Titivillus.

Ei au susținut că demonul a colectat greșelile fiecărui călugăr într-un sac, astfel încât, după moartea călugărului, diavolul putea să arate greșelile și să scadă șansele de a fi în paradis.

Inima era îngropată separat de persoana.

Transportul corporal era un lucru foarte greu de făcut în trecut. Dar ce trebuia să faceți dacă cineva a cerut să fie îngropat într-un loc important și îndepărtat? În secolul al X-lea, oamenii au venit cu o idee de a tăia inimile și de a le îngropa undeva unde nu au putut îngropa persoana.

Numai cei bogați își puteau permite acest lucru. Printre oamenii care au făcut acest lucru sunt Anne Boleyn, Richard I, și Frédéric Chopin.

Animalele ar puteau fi judecate.

În trecut, chiar și animalele puteau fi criminale. Acestea ar putea fi aduse în instanță cu un avocat real și un judecător. Puteau fi condamnate la închisoare sau executate.

Odată în Lausanne, omizile au fost citate în instanță pentru că au mâncat niște plante într-o grădină. Nu au venit la proces. Apoi, omizile au fost obligate să părăsească orașul și au fost excomunicate.

Pisicile au fost executate în mod special de multe ori pentru că au fost considerate a face munca diavolului. Acest lucru a condus la o scădere semnificativă a populației de pisici, astfel încât au existat o mulțime de rozătoare care răspândesc ciuma în Europa, ceea ce a fost adevărata crimă!

În Oceanul Pacific a existat un mare continent.

Cu mult timp în urmă, diferite națiuni credeau că există un continent străvechi în mijlocul Oceanului Pacific care s-a scufundat. Au fost atribuite diferite nume: Pacifida, Mu sau Lemuria. Legendele insulei Paștelui servesc drept dovezi indirecte și spun povestea unei insule uriașe care intra treptat sub apă și, în cele din urmă, s-a scufundat.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...