Prognoza meteo 27 februarie: Iarna a paralizat țara! Ce spun meteorologii

Este cea mai friguroasă săptămână din ultimii ani în Europa. La noi în țară, iarna a paralizat mare parte din țară. Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află marţi, pentru a doua zi consecutiv, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Atenţionarea de cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol este în vigoare pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, dar şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din ţară.

În dimineaţa de marţi şi în dimineaţa de miercuri vor fi înregistrate temperaturi între -21 şi cel mult -11 grade Celsius în toată ţara. Valul de frig se va menţine până la sfâşitul săptămânii, urmând ca temperaturile să coboare până la -22 de grade în dimineţile de joi şi vineri. În Capitală vor fi în jur de -18 grade Celsius.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie, marţi şi miercuri, în 27 de regiuni bulgare (dintr-un total de 28, mai puţin regiunea Blagoevgrad) vor fi înregistrate temperaturi scăzute. Aproximativ 4 % dintre trenurile care circulă în România au fost anulate, luni, până la ora 14.00, pentru a facilita intervenţiile cu utilaje şi pluguri de zăpadă şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. Pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa vor circula şapte trenuri. În Gara de Nord sunt trenuri care au o întârziere şi de 90 de minute.

sursa:cancan.ro

Alimentaţia vegană va fi o mega-tendinţă în anul 2018


Veganismul este în creștere. Între trecerea noastră treptată spre consumul mai multor alimente pe bază de plante și creșterea gradului de conștientizare a ororilor agriculturii industriale, tot mai mulți oameni se îndepărtează de produsele animale în efortul de a îmbunătăți atât sănătatea proprie, cât și cea a mediului. De fapt, datele obținute de grupul de cercetare de piață 1010 Data au arătat că vânzările de produse pe bază de plante au crescut de aproape trei ori din 2016. Având în vedere cererea noastră sporită, acest lucru nu este deloc surprinzător; cu cât se consumă mai multe alimente pe bază de plante, cu atât mai multe opțiuni vor fi puse la dispoziția veganilor și non-veganilor. Poate că toată lumea nu merge total-pe vegan, dar oamenii sunt cu siguranta alegerea mai multor opțiuni bazate pe plante.

Vânzările alimentelor pe bază de plante vor continua să crească

În plus, cercetările noi au prevăzut că vânzările pe bază de plante vor continua să crească în 2018, devenind tendința de top a anului. Având în vedere numeroasele beneficii pe care aceste alimente le oferă, cu toate acestea, probabil că această tendință va deveni pur și simplu o parte a dietei noastre standard. Raportul subliniază faptul că numărul de căutări Google legate de vegane a crescut cu 90%, iar consumul de alimente pe bază de plante în rândul americanilor a crescut cu 83%. Aceste numere sunt uriașe.

Raportul a evidențiat, de asemenea, modul în care consumatorii solicită în mod constant opțiuni bazate pe plante, iar companiile răspund acum pentru a ține pasul cu cererea tot mai mare. Se preconizează că în 2018 restaurantele vor continua să ofere opțiuni mai vegane, iar restaurantele vegane care vor veni în curând vor căuta investitori de nivel mai înalt.

Raportul atribuie trecerea noastră în comportament la faptul că “consumatorii devin tot mai conștienți. Ei sunt atenți la produsele pe care le pun și la corpul lor și la impactul asupra mediului pe care îl au. Pe măsură ce crește această conștiință, producătorii iau notă. ”

Acest lucru nu este despre a deveni un vegan

Am menționat acest lucru în multe dintre articolele mele anterioare, dar o voi spune din nou: nu trebuie să fiți vegani să vă bucurați de alimente pe bază de plante sau să mâncați mai puțină carne și chiar și mici modificări au un impact mare. Nu este totul sau nimic, și de aceea prefer termenul de plante în loc de veganism; este mai inclusiv și mai puțin intimidant. Cu toții putem să ne protejăm animalele, mediul înconjurător și noi înșine. Începe cu tine!

Aceste vremuri se schimbă

Citeste continuarea pe pagina>> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...