O nouă avertizare meteo de la ANM! Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla cu vremea până la începutul lui martie: “În Capitală și 11 județe…

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, un nou Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, valabil pentru 7 judeţe din sudul ţării, până miercuri seara la ora 20:00.

Judeţele care se vor afla sub incidenţa Codului portocaliu de miercuri dimineaţa de la ora 06:00 sunt Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

În aceste zone vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 55 – 65 km/h şi local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Pe de altă parte, a fost emis un Cod galben care vizează tot ninsori însemnate şi viscol şi este valabil de marţi noapte, de la ora 23:00, până miercuri noapte, la ora 23:00, în Capitală şi în 11 judeţe, respectiv Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest şi va cuprinde jumătatea de sud a ţării.

În Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 februarie) şi va avea viteze de 45 – 55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăşi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.

Totodată, ANM a restrâns la 4 numărul judeţelor aflate marţi, până la ora 14:00, sub Cod portocaliu de viscol. Este vorba despre Constanţa,Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi, zone afectate de intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de 55 – 70 km/h, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată şi troienită şi vizibilitate scăzută.

Tot marţi, în intervalul 10:00 – 18:00, este un Cod galben de ninsori moderate, intensificări ale vântului şi viscol valabil în judeţe din sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei. Este vorba despre judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Prahova,Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Codul galben este valabil şi în Capitală.

În acest zone va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40 – 50 km/h, izolat mai mari în judeţele Brăila şi Buzău, viscolind şi spulberând zăpada.

La sfârşitul săptămânii trecute, Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că un val de frig va cuprinde treptat toată ţara, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de ger, în timp ce 13 judeţe vor fi sub Cod galben.

Potrivit unei avertizări meteorologice emise sâmbătă de ANM, valul de frig va cuprinde treptat toată ţara, în perioada 25 februarie, ora 3:00 – 1 martie, ora 10:00, şi va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Ger în București!
Gerul va persista, în Bucureşti, până pe data de 2 martie, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, în timp ce noaptea temperatura va coborî până la minus 19 grade Celsius, posibil chiar mai scăzută la periferia oraşului, conform prognozei speciale pentru Bucureşti emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 27 februarie – 2 martie 2018.

Începând de marţi seara şi până miercuri dimineaţa, meteorologii avertizează că va fi ger, iar temperaturile minime vor atinge minus 12 – minus 10 grade Celsius. În a doua parte a intervalului, ninsoarea se va intensifica şi se va depune strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5 – 10 centimetri. Vântul va creşte treptat în intensitate şi va avea viteze la rafală dimineaţa de 40 – 50 km/h, spulberând zăpada şi viscolind ninsoarea.

De asemenea, în perioada 28 februarie, ora 8:00 – 1 martie, ora 8:00, valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la minus 15 şi minus 14 grade, mai scăzută până în jur de minus 18 grade la periferie. Maxima termică nu va depăşi minus 7 şi minus 6 grade Celsius.

sursa: agerpres.ro

10 elemente de modă care dăunează sănătății

S-a dovedit că 73% din problemele de spate ale femeilor provin din hainele și accesoriile pe care le poartă. Multe articole din garderoba ta nu sunt la fel de inofensive cum ar părea.

Iată 10 articole de îmbrăcăminte și accesorii de zi cu zi care pot avea un impact negativ asupra sănătății.

Pantalonii Strâmţi

Datorită efectului de compresie, acesti super-populari “skinny jeans” reprezintă o amenințare reală pentru sănătatea ta. Pot provoca multe probleme, inclusiv circulația sanguină slabă, venele dilatate și chiar digestia lentă. Mai mult, din cauza presiunii suplimentare asupra nervului cutanat lateral femural, pantalonii prea stransi pot provoca amorteala si durere in coapse.

Deci, data viitoare când căutați blugi noi, asigurați-vă că nu vă evidențiați numai formele, ci și sănătatea.

Tocuri înalte

În ultimul studiu, cercetătorii de la Universitatea Auburn au concluzionat că femeile au de patru ori mai multe probleme de piciore decât bărbații. Durerea articulațiilor, calusurile, entorse ale gleznelor, osteoartrită și leziuni nervoase, pentru a numi doar câteva. Dacă aveți oricare dintre aceste probleme, dați vina pe pantofii cu toc înalt pe care îi iubiți atât de mult. Cu cât este mai înalt și mai îngust călcâiul, cu atât mai rău.

Încercați să limitați timpul în care purtați tocuri și, data viitoare, mergeți cu o pereche mai confortabilă. Picioarele dvs. ar trebui să simtă susținute și echilibru, mai ales dacă planificați o plimbare pe distanțe lungi.

Bikini

Dacă purtați adesea articole, trebuie să știți că această bucată de lenjerie de corp poate duce la probleme serioase de sănătate intime, cum ar fi infecțiile vaginale, hemoroizii, și iritațiile pielii în zona genitală.

Încercați să nu purtați tanga foarte des, mai ales vara. Dacă faceți acest lucru, alegeți bumbac 100%.

Cercei și coliere grele

Conform studiilor recente, 20% din toate piercingurile urechii dezvoltă o infecție bacteriană. În plus, dacă o procedură a fost efectuată incorect, aceasta poate duce la răspândirea infecției în viitor și vă va pune viața în pericol. Utilizarea de cercei mari și grei cauzează adesea deteriorări asupra loburilor urechii, o problemă care necesită chirurgie plastică.

Același lucru pentru coliere. Un colier greu poate provoca dureri la nivelul gâtului și poate fi chiar dificil de tratat.

Cravate

Femeile nu sunt singurele care suferă de la hainele lor. Conform unui studiu realizat de Universitatea Cornell, 67% dintre bărbați cumpără cămăși mai mici decât gâtul.

Ca rezultat, cămăşile mici și nodurile strânse reduc circulația sângelui, cresc presiunea intraoculară, provoacă dureri de cap, limitează mișcarea gâtului și măresc tensiunea musculară în spate și umeri.

citeste continuarea pe pagina 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...