Meteo 28 FEBRUARIE! ANM a anunțat până când va persista valul de frig

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, marţi, că valul de frig va persista până vineri, temperatura maximă ajungând la -7 grade Celsius, însă intensificările de vânt vor amplifica senzaţia de rece.

În ziua de 27 februarie, valul de frig s-a simțit în bună regulă, temperatura maximă fiind de -7 grade, iar intensificările de vânt au amplificat senzația de rece. Treptat, atât ninsoarea cât și vântul s-au diminuat în intensitate. Rafalele de vânt au făcut probleme, bătând chiar și cu 50 km pe oră.

În noaptea dintre 27 februarie și 28 februarie, valul de frig va persista și va fi ger cu o temperatură minimă de -12, -10 grade. Mai ales în a doua parte a intervalului ninsoarea se va intensifica și se va depune strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5 -10 cm. Vântul va crește treptat în intensitate și va avea viteze la rafală dimineața de 40 – 50 km/h, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea.

sursa:cancan.ro

15 Alimente care nu sunt ceea ce credem


Nu toți producătorii sunt cinstiți cu noi. Uneori, atunci când cumpărăm un produs în magazin, nici măcar nu știm cu certitudine din ce este făcut.
Iată 15 produse despre care nu ni sa spus tot adevărul.

Chips-uri

Majoritatea Chips-urilor nu sunt fabricate din cartofi. Producătorii folosesc făină (grâu sau porumb) și un amestec de amidon. De regulă, aluatul de chips conține nu mai mult de 42% din cartofi. Un gust luminos și “natural” se realizează cu ajutorul aditivilor de aromă.

Există și alți producători care folosesc cartofi reali. Un ambalaj mare conține aproximativ 2 cartofi medii. Este important să știți că un astfel de produs este supus unei taxe mai mari, ceea ce înseamnă că chips-urile reale de cartofi nu vor fi ieftine.

Brânza feliată

Cele mai multe brânzeturi (rase sau felii) nu conțin întotdeauna … brânză. Pentru a economisi bani și pentru a simplifica procesul, unii producători înlocuiesc laptele cu proteine ​​din zer sau ulei de palmier. Un astfel de lucru se numește produs de brânză, nu brânză reală, dar acest lucru nu poate fi indicat pe etichetă.

Brânza reală trebuie făcută din lapte natural și nu conține grăsimi vegetale.

Brânza care conține ulei de palmier se rupe atunci când este tăiată. Și dacă apăsați pe ea, va rămâne o dantură și va apărea lichidă. De regulă, o astfel de brânză nu conține aditivi aromatizanți naturali.

Conserve alimentare

De regulă, pe etichetele produselor din conserve găsiți greutatea lor totală într-un font mai mare, iar puțin mai jos va fi greutatea produsului drenat. În producția și ambalarea mărfurilor, este permisă o ușoară abatere de la greutatea netă a unei anumite valori (diferită pentru fiecare produs). Și această deviere este adesea spre un număr mai mic.

Sos de brânză

Dacă se numește “sos de brânză”, aceasta nu înseamnă că conține brânză. În general, toate sosurile au aceeași bază, iar un gust luminos și specific este realizat cu ajutorul aromei alimentare, care poate fi doar parțial naturală.

Produse de cofetărie

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...