La 28 de ani de la EXECUȚIA soților Ceaușescu, o nouă dezvăluire schimbă tot ce s-a crezut: “În 23 decembrie…

Unul dintre cele mai mari mistere legate de ultimele zile din viața lui Nicolae Ceaușescu se referă la fiolele care i-au fost trimise fostului președinte în cazarma de la Târgoviște, în decembrie 1989.

Ceaușescu era diabetic, iar în momentele de după Revoluție, aflat la Târgoviște, el primise două fiole de insulină, pentru tratament. Liderul PCR a refuzat tratamentul, iar ulterior, s-a spus că în cele două fiole se afla otrava care trebuia să-i aducă sfârșitul, înainte de proces.

Profesorul Iulian Mincu, medicul care îl mai tratase pe Ceaușescu și în aprilie 1989, a lămurit misterul.

Profesorul Iulian Mincu fusese chemat, în aprilie 1989, la un consult, deoarece echipa de medici care îl trata pe Ceaușescu era depășită de evoluția unui diabet vechi de 10-12 ani.

Prof. Mincu a constat că șeful statului se află în precomă hiperosmolară și a reușit să o convingă pe Elena Ceaușescu să accepte terapia cu insulină. Dictatorul întrerupsese tratamentul cu insulină în vara lui 1989, apoi în reluase în toamna acelui an.

În ceea ce privește fiolele de la Târgoviște, medicul a afirmat că în ele se afla insulină și că el personal s-a ocupat de ele.

”Eu personal am luat fiolele de la spitalul nostru și le-am pus în pungă, iar medicul care le-a dus vă poate confirma, mai este și astăzi aici. Doctorul Grigorescu, împreună cu alt doctor, Trifan, le-a dus la Ministerul Apărării și le-a predat ministrului, pentru a fi duse mai departe.

Se pare că bolnavul le-a refuzat, considerând că sunt false. Apoi, a citit eticheta… și li s-a spus că fuseseră trimise de mine. Prima dat nu li s-a spus că au fost date de mine, de la spital.

Cred că, dacă știa, nu le-ar fi refuzat. După aceea, nu i s-au mai făcut. În 22 decembrie i s-a făcut insulina. În 23 decembrie, diabetul era echilibrat, spre sfârșitul zilei de 23 începuse să se dezechilibreze.

În 24, nu a făcut insulină…Începea ziua de 25 decembrie, tot fără tratament. Starea de tensiune, graba cu care s-a mers cu acest proces, în opinia mea, era dată de situația în care se găsea bolnavul fără insulină”, a spus medicul, pentru DCNews.

sursa:huff.ro

15 alimente de care puteţi abuza fara sa luaţi în greutate


Chiar dacă sunteți la dietă, mai există și alimente pe care le puteți mânca fără limitări. Acestea sunt bogate în fibre în timp ce sunt scăzute în calorii, satietate fără riscul de a lua în greutate.

Iată o listă cu astfel de produse. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați întotdeauna că dieta dvs. este bine echilibrată cu o varietate sensibilă de alimente.

Floricele de porumb

Dacă prăjiți popcornul fără unt și zahăr (cu puțină sare, de exemplu), îl puteți mânca fără frică. În acest fel, o porție (aproximativ o ceașcă) conține numai 31 kcal.

Țelină

Țelina este 95% apă. Aceasta vă ajută să pierdeți excesul de greutate și să vă detoxiflați corpul datorită efectului său diuretic.

Vânătă

O porție de vinete la grătar sau coapte fără ulei conţine 24 de kcal, astfel încât să vă puteți bucura fără limitări.

Portocale, grapefruit și mandarine

O cantitate mare de fructe nu este recomandată dacă doriți să pierdeți în greutate, totuși fructele citrice sunt o excepție aici. Acestea sunt bogate în substanțe precum fibrele, flavonoidele și vitamina C. Acestea vă ajută să vă ajutați digestia, ficatul și pielea și să fiţi mai sănătoși.

Pepene

Cu 60-70 kcal pe felie, le puteți mânca zi de zi. Aceste fructe ajuta la eliminarea excesului de lichide din corpul vostru.

Alge

Algele, ca laminaria, sunt cea mai bună sursă de iod. Acestea vă ajută în mod normal funcția tiroidiană, menținându-vă hormonii la niveluri normale și împiedicându-vă să câștigați în greutate.

Dovleac
O porție de dovlecei este de aproximativ 42 kcal. Ea normalizează raportul dvs. de apă sărată, îmbunătățește funcția intestinală și poate fi de asemenea utilizat pentru a reduce puterea energetică a cursurilor principale.

Castravete

O legumă indispensabilă pentru toți cei care pierd greutatea: ajută la lupta împotriva inflamaţiilor.

Sfeclă

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...