Tichete cadou de 8 Martie! Doamnele vor primi și sume de bani

Peste 70% din companii aleg să ofere tichete cadou angajatilor cu ocazia unor evenimente importante din viata acestora pentru a-i motiva si a le confirma valoarea contributiei la succesul organizatiei din care fac parte.

Cu ocazia zilei de 8 martie, numarul de companii care au optat sa acorde salariatilor tichete cadou a crescut cu 45% in 2017, comparativ cu 2016, iar valorile comandate au crescut cu 38% in 2017 fata de 2016.Conform volumelor de vanzari din segmentul de tichete cadou, companiile aleg din ce in ce mai des sa isi fidelizeze angajatii prin oferirea de tichete valorice, iar 8 Martie este o ocazie perfecta.

Noile reglementari ale Codul Fiscal, in vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu au impact asupra acestor avantaje ale tichetelor cadou. In cazul in care se acorda tichete cu o valoare mai mare de 150 de lei, la diferenta dintre 150 de lei si valoarea tichetelor cadou se aplica, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit de 10% si contributiile sociale obligatorii: CAS: 25%, CASS: 10% si contributie asiguratorie pentru munca: 2,25%.

Pe langa beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifica logistica cadourilor: de la alegere, achizitie, pana la sortare, impachetare, depozitare si distributie, iar beneficiarii sunt pusi in valoare si datorita personalizarii tichetelor cu datele lor si cu sigla companiei. Astfel, tichetele cadou fac cu adevarat diferenta fata de alte tipuri de bonusuri.

Veste buna pentru toti angajatii din Romania! Vor primi bonuri de masa mai mari! Valoarea maxima a unui tichet de masa a fost majorata ieri.Bonurile s-au majorat pana la 15 lei. Cea initiala era de 9,57 lei.

Cresterea s-a facut in baza Legii nr. 218/2016. Angajatorul va decide daca va da tichete de masa de 15 lei, intrucat nu este obligat sa adopte noua lege.

„Firmele cu marje mari de profit vor putea acorda, si cu siguranta ca vor da astfel de mariri salariale, ca masura de fidelizare a angajatilor.

Dar cele cu profituri mici vor da tichete ca si pana acum, pentru ca nu tuturor le merg afacerile ca în statisticile oficiale.

In alta ordine de idei, acest sistem cu acordarea de tichete de masa arata de fapt cat de mici sunt salariile romanilor.

Salariul ar trebui sa fie îndestulator pentru toate cheltuielile angajatului si sa nu mai fie nevoie de suplimentarea lui cu tichete de masa”, a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, potrivit Mediafax.

UPDATE: Valoarea bonurilor de masă a crescut din nou, angajatorul poate acum opta pentru valoarea de 15,09 lei, iar anul viitor un bon de masa va ajunge să valoreze 20 de lei.
sursa:anamariavasile.ro

9 motive pentru care metabolismul dumneavoastră este lent


Metabolismul corpului uman este un lucru uimitor. Are grijă de tot, fără să știm nimic. Mâncarea pe care o punem în corpul nostru se transformă în energie și ne ține funcția organelor. Dar câteodată metabolismul unei persoane încetinește și transformarea alimentelor în energie devine deranjată. Astăzi este timpul să învățăm despre câteva motive pentru care metabolismul dvs. este lent, deci dacă bănuiți că ceva nu este în regulă cu metabolismul dvs., citiți și poate veți afla ce este este!

Nu mănânci suficient

Când nu mâncăm suficient poate provoca metabolismul și corpul să intre în modul de înfometare. Acesta este momentul în care corpul tău crede că nu are suficientă hrană disponibilă și face tot ce poate pentru a menține grăsimea și nutrienții pe care îi are deja. Deși ar putea părea contraproductiv, dacă doriți să scăpați în greutate, trebuie să mâncați.

Sari peste micul dejun

Din nou, mâncați! Micul dejun este doar: întreruperea unui post de 8 ore. În momentul în care începeți să mâncați, stomacul se trezește și începe să lucreze. Sărind peste vă va face metabolismul lent pentru restul zilei, iar dacă o faceţi pentru săptămâni sau luni poate influența modul în care metabolismul dumneavoastră funcționează pentru totdeauna.

Nu faci suficient sport

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...