Anunț neplăcut pentru români după iarna siberiană. Vom fi loviți la buzunare. CE URMEAZĂ

Vești proaste pentru români după valul de aer polar care a înghețat țara. Factura la gaze va veni mai mare în luna martie pentru luna februarie.

Cresc facturile
Prețurile la gaze și curent au crescut din cauza temperaturilor și a vremii severe care au făcut ravagii în toată Europa.

În Marea Britanie, prețurile s-au dublat deja, iar același trend este așteptat și la noi în perioada următoare.

Prețurile la gaze s-au mărit deja din luna ianuarie, iar impactul pe factură este de 4,8 lei. „Majorarea costurilor de achiziţie a gazelor a determinat o creştere medie de aproximativ 5,6% a preţului final al gazelor pentru populaţie”, se arată într-un comunicat al ACUE – Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie.
Cresc taxele! Guvernul României a dublat impozitele pentru această categorie de români

„Impactul unitar în preţurile practicate de furnizori clienţilor casnici reglementaţi, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creştere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum”, a explicat şi ANRE.

„Ca urmare a creşterii costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea preţului final al gazelor naturale pentru populaţie în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. Acest procent de creştere variază de la un furnizor la altul”, a menţionat ACUE.

„Subliniem că această ajustare de preţ a fost cauzată exclusiv de majorarea costurilor de achiziţie a gazelor din producţia internă, tariful de distribuţie şi marja de furnizare rămânând neschimbate”, a precizat ACUE.

Este lesne de înțeles că românii vor scoate mai mulți bani din buzunare de vreme ce finalul lunii februarie și începutul lunii martie au fost geroase.

sursa:teotrandafir.com

6 mituri în care este rușinos să crezi


Oamenii de știință au petrecut mult timp și efort pentru a clarifica aceste mituri. Cu toate acestea, mass-media și filmele continuă să le popularizeze.
Mitul nr. 6: HIV nu există.

HIV (virusul imunodeficienței umane) se referă la retrovirusuri speciale care există în cantități și varietăți mari. Multe animale au aceste retrovirusuri, iar virusul HIV este primul virus detectat la om. Apropo, Premiul Nobel a fost premiat pentru descrierea și descoperirea HIV.

Mitul nr. 5: Creierul nostru utilizează doar 10% din capacitatea sa. Sau 5%.

Creierul nostru funcționează diferit în funcție de activitate. Când citim cărți, o parte a creierului este implicată; când ne sărutăm, este altceva. O persoană nu poate să conducă o mașină, să cânte la chitară și să schieze simultan, și acesta este singurul motiv pentru care nu putem accelera activitatea cerebrală până la 100%.

Mitul nr. 4: Produsele care conțin OMG sunt periculoase.

Toate plantele transgenice suferă experimente privind biosecuritatea, cum ar fi interacțiunea cu mediul și impactul asupra sănătății umane. Cel mai bun genotip este ales dintr-o mie de posibilități. Puteți numi acea “selecție artificială”.

Mitul nr. 3: încălzirea globală este un basm.

Din 1905, temperatura medie pe planeta noastră a crescut cu 0,86 ° C, ceea ce reprezintă o schimbare semnificativă. Dacă cantitatea de gaze cu efect de seră nu scade, temperatura ar putea crește cu 2 ° C până în 2040 și cu 4 sau 5 ° C până în 2100. Și acest lucru va schimba sistemul climatic al Pământului.

Mitul nr. 2: Vei fi mai uscat dacă alergi în ploaie.

Mitul spune că, dacă sunteți prinși în ploaie torențială fără umbrelă, ar trebui să alergați pentru că veți ieși din ploaie mai repede și veți întâlni și mai puține picături de ploaie. Cu toate acestea, un experiment recent a demonstrat că mersul normal de fapt te ajută să rămâi mult mai uscat. Experimentul a avut loc atât cu cât și fără vânt. În ambele cazuri, opțiunea de mers normal a menținut participanții mai uscați.

Oricum, pentru a nu fi nevoit să-l verificați singur, amintiți-vă mereu să purtați o umbrelă.

Mitul nr.1: Etnicitatea se află în gene.

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...