Sfatul zilei 3 martie 2018. Gemenii au o zi miraculoasă

Citește sfatul zilei de 3 martie 2018 și află ce te îndeamnă astrele să faci. Descoperă care sunt principalele provocări ale momentului pentru zodia ta.

Sfatul zilei de 3 martie 2018 pentru fiecare zodie
BERBEC: Zâmbește mulțumit de ceea ce ai pentru că asta e cel mai important. Pune preț pe lucrurile de care dispui că nu se știe când le pierzi. Numărul norocos al zilei: 7.

TAUR: Primești niște vești interesante, unele plăcute, altele mai usturătoare. Trage concluzia la rece, nu te precipita. Numărul norocos al zilei: 3.

GEMENI: E o zi frumoasă, o zi în care lucrurile revin la normal. Bucură-te de viață! Numărul norocos al zilei: 4.

RAC: Nu lua totul personal pentru că vei ajunge la balamuc. Totul are un sens. Vei descoperi la momentul potrivit. Numărul norocos al zilei: 2.

LEU: Îți vine să spui niște lucruri, dar numai tu știi cum îți muști buzele. Scapă de gândurile pe care le ai. Numărul norocos al zilei: 10.
FECIOARĂ: Nu ești capabil de dispute, nu vrei să duci certurile la sfârșit pentru că nu vrei asta momentan. E mai bine să te liniștești. Numărul norocos al zilei: 13.

BALANȚĂ: Profită din plin de această zi superbă și petrece-o cum îți vine ție mai bine. Numărul norocos al zilei: 9.

SCORPION: Ești pe drumul cel bun, așa că nu îți mai face griji în legătură cu felul în care se va finaliza totul. Numărul norocos al zilei: 6.

SĂGETĂTOR: Principiile tale sunt de neclintit. Nu te lăsa doborât de ironiile celorlalți. Numărul norocos al zilei: 11.

CAPRICORN: Familia îți oferă liniștea, calmul, armonia de care ai nevoie, așa că petrece-ți sâmbăta alături de cei dragi ție. Numărul norocos al zilei: 19.

VĂRSĂTOR: Nu te crampona de micile hopuri și mergi mai departe cu viteză. Numărul norocos al zilei: 2.

PEȘTI: Nu lăsa amintirile neplăcute să îți umbrească ziua. Privește spre viitor. Numărul norocos al zilei: 8.
sursa:teotrandafir.com

Arthur Schopenhauer – De ce conceptul creștin al Iadului contravine ideii unui Dumnezeu atotiubitor


Recent, citind o carte de Arthur Schopenhauer, am dat peste un eseu provocator în care critică conceptul creștin de iad, arătând cum contrazice ideea unui Dumnezeu iubitor și binevoitor.

Potrivit dogmei creștine, cei care comit anumite greșeli sau erori care se pretind a fi interzise de Dumnezeu (adică Biblia), sunt considerate a fi păcătoși și dacă nu se pocăiesc pentru păcatele lor, ei vor fi trimiși în iad în viața de apoi . Acolo vor suferi suferințe nesfârșite ca pedeapsă pentru păcatele pe care le-au comis. Aceasta, în mintea lui Schopenhauer, este nedrept. După cum subliniază:

“Luată în înțelesul său obișnuit, dogma [creștinismului] este revoltătoare, căci se întâmplă la aceasta: condamnă un om, care ar putea fi, probabil, de aproape douăzeci de ani, să-și exprime erorile sau chiar necredința lui într-un chin veșnic[…]”

Într-adevăr, cum poate fi corect și drept că o persoană imperfectă care comite erori sau pur și simplu nu se abonează la o anumită ideologie religioasă sa fie aruncată în “focurile iadului”, unde arde până la sfârșitul timpului? Schopenhauer continuă:

“[…], mai mult, face ca această condamnare aproape universală să aibă efectul natural al păcatului original și, prin urmare, consecința necesară a căderii.”

Luați în considerare acest lucru: În această lume imperfectă a noastră, nu am fi pedepsit niciodată un copil doar pentru că s-au născut din anumiți părinți, indiferent cât de păcătoși ar fi acestia din urmă. Cum poate un Dumnezeu atotiubitor să pedepsească pe unii oameni doar pentru că alți oameni (și anume Adam și Eva) se presupune că au comis un păcat împotriva lui Dumnezeu cu mii de ani în urmă? Apoi, Schopenhauer continuă să spună:

“Acesta este un rezultat care trebuie să fi fost prevăzut de cel care a făcut omenirea și care, în primul rând, nu a făcut-o mai bună decât este, și în al doilea rând, le-a pus o capcană în care trebuia să știe că vor cădea; pentru că a făcut întreaga lume și nimic nu este ascuns de el. Conform acestei doctrine, atunci Dumnezeu a creat din nimic o rasă slabă predispusă la păcat, pentru a le provoca chinuri nesfârșite.!”Acest lucru este interesant: Dumnezeu a creat oamenii știind că nu sunt suficient de inteligenți pentru a nu comite o anumită greșeală, atunci le-a oferit o ispită care îi va face pe ei înșiși să se angajeze și apoi îi pedepsește pentru comiterea ei? Doar un nebun sadic ar face asta, nu ești de acord? Schopenhauer continuă cu o altă bomba:

Citeste continuarea pe pagina >> 2

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...