Cazul care i-a socat pe toti. Un bebelus din China s-a nascut la patru ani dupa ce parintii lui au murit!

O premiera a avut loc in China, acolo unde un cuplu a reusit sa aiba un copil la patru ani de la moartea sa. Desi pare greu de explicat acest fapt, lucrurile sunt cat se poate de logice.

Doi tineri au murit in 2013, dar inainte de asta ei inghetasera mai multi embrioni avand in vedere o fertilizare in vitor. In anul respectiv, cei doi au suferit un accident auto si si-au pierdut viata, dar parintii lor s-au luptat prin instante pentru a castiga dreptul de a utiliza embrionii copiilor lor.

Acest lucru a fost posibil abia anul trecut, iar in decembrie 2017, o mama surogat a adus pe lume un copil perfect sanatos, copil ce s-a nascut din parinti decedati in urma cu patru ani.

Lupta in instanta dusa de bunici a fost uriasa, mai ales ca nu exista niciun precedent in ceea ce priveste posibilitatea de a mosteni embrioni inghetati ai persoanelor decedate.

Sursa: wowbiz.ro

6 boli care pot aparea daca nu dormi destul


O odihnă incompletă poate să ne facă să ne simțim foarte rău a doua zi. O stare proastă, o lipsă de energie, o dorință de a mânca mult, o incapacitate de a ne concentra și multe altele pot rezulta din foirea în cearceafuri toată noaptea. Faptul că doar o singură noapte poate afecta rău corpul nostru spune multe despre cât de esențial este somnul pentru sănătatea noastră.

Când dormim, nu numai că permitem corpurilor noastre să se relaxeze, să se reîncarce și să urmeze milioanele de procese complexe și importante care ajută creierul să obțină memorie pe termen lung, în timp ce celulele regenerează și repară țesutul deteriorat pe parcursul zilei. Când nu dormim suficient sau deloc, ne împiedicam corpul de la executarea acestor pași importanți. Cercetările au descoperit chiar că lipsa de somn poate duce la condiții care pot pune viața în pericol.

Obezitatea și diabetul zaharat

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Chicago, acizii grași împiedică viteza metabolismului dumneavoastră, împreună cu capacitatea de a regla zaharurile din sânge. În studiul lor, au descoperit că cei care nu aveau somn aveau acumularea de acizi grași, determinând încetinirea metabolismului lor, în timp ce cei care dormeau suficient nu aveau niveluri mai mari de acizi grași.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cresterea acizilor grasi a dus la o rezistenta mai mare la insulina, care, impreuna cu un metabolism incetinit care poate provoca obezitatea, este de asemenea atribuita pre-diabetului.

Alzheimer

Un studiu efectuat în 2013 la Universitatea John Hopkins a constatat că somnul prea mic poate cauza Alzheimer, în timp ce o lipsă continuă a somnului poate grăbi progresia bolii. Cercetatorii au descoperit ca cei care au experimentat somn sarac in fiecare noapte au avut o cantitate mai mare de beta-amiloid acumularea in creierul lor pe scaneaza PET. Acest compus este un marker cunoscut al bolii.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca somnul a fost esential pentru a scapa de “deșeuri cerebrale”, care pot determina demența atunci când sunt acumulate.

Boli cardiovasculare

Bolile cardiovasculare au fost mult timp legate de lipsa somnului, iar acum un alt studiu demonstrează legătura strânsă. Cercetătorii au studiat 657 de bărbați ruși cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 ani timp de 14 ani și au descoperit că aproape două treimi dintre bărbații care au suferit atacuri de inimă aveau tulburări de somn.

Chiar mai îngrijorător este faptul că bărbații care au raportat tulburări de somn au fost de asemenea găsiți că au un risc de infarct miocardic de 2,6 ori mai mare, ceea ce reprezintă un atac de cord care apare atunci când masele musculare cardiace moare. De asemenea, s-a constatat că au un risc de accident vascular cerebral de 1,5 până la patru ori mai mare.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...