Era sărac si strângea bani pentru scoală,iar o tânără l-a ajutat.Peste ani,gestul tânărului i-a SOCAT pe toti!

Un gest facut din inima poate schimba complet viata cuiva,iar o tânăra a reușit sa facă acest lucru si sa demonstreze ca ,mai devreme sau mai târziu,gestul se poate întoarce fără sa iti dai seama …

O poveste emoționantă face înconjurul lumii datorita unui gest aparent banal pentru cineva ,dar decisiv pentru un băiețel.

”Într-o zi, un băiat sărac care vindea pliante din ușă in ușă pentru a-si plați nevoile (școlare) ,a găsit prin buzunar câțiva bănuți, Ii era foarte foame si nu avea cu ce sa isi cumpere mâncare…

A hotărât sa mai meargă la încă o familie, poate cineva se indura si ii cumpără pliantele lui…

O tânără frumoasa i-a deschis ușa, l-a văzut foarte trist,asa ca l-a întrebat dacă are nevoie de ceva anume, rușinos de fel, a lăsat privirea in pământ si a spus cu jumătate de gura ”Un pahar cu apa ,dacă se poate..”

Fata si-a dat seama ca este sărac si ca ii este foame ,asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte și un sandwich …

Baiatul a rămas plăcut surprins când a văzut ca fata ia adus lapte si un sandwich , la care laptele l-a băut si sandwich-ul l-a pus in buzunar…

”Cat îți datorez?” Spune băiatul !

Iar fata ii răspunde ” Nu-mi datorez nimic.” Mama ne-a învățat ca niciodată sa nu acceptam bani pentru un lucru mărunt pe care il facem.”

El i-a spus. ”Atunci îți mulțumesc din inima.”

In timp ce tânărul se îndrepta către casa lui ,el a scos sandwich-ul din buzunar si a început sa mănânce cu pofta mare…iar tânărul a început sa prindă curaj si sa viseze din ce in ce mai mult la ce dorea el sa se facă ….

Anii au trecut…iar acea tânăra a fost dusa la spital in stare critica .. medicii din localitate nu au știut ce sa ii facă ,asa ca au trimis-o într-un oraș mai mare ,cu specialiști careu au studiat boala ei rara..

Baiatul ”sărac” era unul dintre specialiști..el a fost chemat pentru consultare . Când a auzit numele orașului din care provenea fata , o lacrima i-a umplut ochii, imediat s-a ridicat si a mers in camera tinerei …

Îmbrăcat in halatul alb,medicul a intrat in salon la ea, el a recunoscut-o imediat . Era fata care ii servise un pahar cu lapte si acel sandwich gustos, iar in momentul în care el era gata sa renunțe. A promis in sinea lui ca va face tot posibilul pentru a o ajuta pe aceasta femeie .
Dupa o lupta îndelungată ,medicul a reușit sa rezolve cazul , el a plătit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii,apoi a trimis dosarul de externare către femeie…

Când l-a primit ,tânăra era speriata ,Ii era teama sa il deschidă pentru ca știa ca urma sa plătească întreaga ei viata pentru toate, in cele din urma s-a uitat…ceva i-a atras atenția …era un bilet mic,pe care scrise următoarele cuvinte :

„Factura achitata integral in urma cu multi ani….cu un pahar de lapte.” ,scria pe biletul mic,iar femeia si-a adus aminte imediat cum a schimbat într-o zi viata unui copil .

Sursa: frumusetile.com

9 alimente care curăță și albesc dinții în mod natural


Un zâmbet nu costă nimic. Și dacă sunt dinți albi strălucitori în spatele zâmbetului, mai bine. Oamenii în zilele noastre cheltuiesc o avere în cabinete stomatologice, dar există întotdeauna ceva în apropiere care poate rezolva cu ușurință problemele dinţilor în confortul casei tale.

Brânză, nu gumă de mestecat

Say cheese! Dar o faceți întotdeauna fără ezitare? Sau încercați să vă ascundeți dinții palizi?

Brânza este soluția! Fiind o mare sursă de calciu, vă poate ajuta să scăpați de cavități. Studiile au arătat că nivelul pH-ului este foarte important pentru sănătatea dinților. Brânza a fost observată pentru a ridica nivelul pH-ului și a lua-o peste 5,5, ceea ce reduce riscul cariilor dentare.

Toate gumele de mestecat produc saliva, ceea ce este bun pentru dinti. În afară de aceasta, guma de mestecat dulce, în special, poate face mai mult rău decât bine. Persoanele care suferă de orice tip de durere a maxilarului sau tulburări temporomandibulare (TMD / TMJ) sunt de asemenea sfătuite să evite guma de mestecat. Este întotdeauna recomandat să se utilizeze alternative la guma de mestecat

Turmeric vs medicamente

Petele turmerice sunt greu de scos și a fost un bine cunoscut agent de vopsire strămoșilor noștri. Este greu de crezut că îți poate albi dinții?

Cercetările demonstrează că turmericul rezolvă nu numai problemele de igienă dentară, ci și probleme dentare grave cum ar fi durerea de dinți, umflarea gingiilor, gingivita și parodontita. Medicamentele, pe de altă parte, pot da doar o ușurare temporară și pot dăuna sănătății dentare pe termen lung. Excesul medicamentelor vă poate oferi condiții cum ar fi gură uscată și probleme de dinți și gingii.

Castraveți vs lămâi

În general este crezut că lămâile vă pot face dinţii strălucitori şi albi. Dar dacă întrebați un medic dentist, vă poate spune că există un efect secundar grav al pierderii smalţului dinților. Deci, care este alternativa? Castraveți!

Fibra din castraveți masează dinții și gingiile. În același timp, sucul de castravete este benefic pentru cei care suferă de pirooră.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...