IZVORUL TĂMĂDUIRII, ziua în care se sfinţesc apele. Ce nu au voie FEMEILE să facă în această zi

IZVORUL TĂMĂDUIRII se sărbătoreşte în VINEREA LUMINATĂ, prima de după Paşte.

IZVORUL TĂMĂDUIRII este un praznic închinat Maicii Domnului şi de această sărbătoare se leagă o mulţime de tradiţii şi superstiţii. Este ziua închinată Izvorului dătător de viaţă al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

IZVORUL TĂMĂDUIRII este ziua în care în biserici, la fântâni sau la izvoare se oficiază slujba de sfinţire a apei sau Agheasma Mică, apă care se va bea dimineaţa, pe nemâncate, pentru întărire trupească şi sufletească.

IZVORUL TAMADUIRII 2018. Gospodinele nu au voie să spele, să calce şi să croiască în Vinerea Luminată. Orice lucru făcut în această zi nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.

IZVORUL TAMADUIRII 2018. Conform tradiției, pe vremuri, cine lucra era lovit de o boală din care nu își mai revenea până la moarte. În plus, în trecut nu se țesea nimic deoarece cu pânza țesută în această zi nu se îmbrăcau nici măcar cei morți deoarece nu puteau fi primiți pe cealaltă lume.

IZVORUL TAMADUIRII 2018. La ţară gospodarii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, pentru ca acestea să fie sănătoase şi să lucreze cu spor la lucrările agricole. Pentru a avea un an bogat, oamenii stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului grădinile şi livezile. Astfel se crede că recoltele vor fi ferite de efectele grindinei.

IZVORUL TAMADURII: Superstiţii de care trebuie să ţii cont pentru a avea noroc tot anul
IZVORUL TAMADUIRII 2018. În unele zone există obiceiul de a se merge a mormintele celor stinși din viață, pentru a se da de pomană, a se îngriji locurile de veci și a fi stropite cu agheasmă.

IZVORUL TAMADUIRII 2018. În unele părți ale țării se respectă încp obiceiul numit Fântâniţa, care constă în căutarea izvoarelor de apă, construcția și curățarea fântânilor. Tradiţia spune că o fântână construită în ziua de Izvorul Tămăduirii nu va seca niciodată și apa va fi mereu bună.

IZVORUL TAMADUIRII 2018. În ţara nostră, mănăstirea Ghighiu este cunoscută nu doar prin icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusa aici în anul 1958, ci şi prin izvorul ei tămăduitor. La mănăstirea Dervent, pe locul unde sfântul Apostol Andrei a făcut o minune, există un alt izvor cu apa vindecătoare.

IZVORUL TAMADUIRII 2018. În Bărăgan, Schitul Crucea de leac din satul Coslogeni devine în fiecare an, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi. Oameni din Bucureşti, Ialomiţa, Buzău, Constanţa vin să participe la hramul mănăstirii. Locul şi-a câştigat faima datorită unei cruci de piatră despre care se spune că este făcătoare de minuni.

sirsa:romaniatv.net

Aceste 14 alimente magice vă vor ajuta să ardeți grăsimile imediat


Ştim că doriți să fiți nu numai frumoși, ci și sănătoși, așa că vă sugerăm să includeți aceste alimente sănătoase în planul dumneavoastră de dietă și să pierdeți mai repede grăsimea abdominală încăpățânată.

Cafea verde

Boabele verzi de cafea conțin acid clorogenic, care reduce absorbția zahărului în tractul gastrointestinal, arzând astfel grăsimile acumulate. Mai mult decât atât, acest acid stimulează activitatea metabolică a ficatului, făcându-l să ardă mai mult grăsime.

Puteți avea o ceașcă de cafea verde dimineața pe stomacul gol și veți observa în curând schimbări pozitive.

Mere

Merele sunt bogate în vitamine și antioxidanți, deci sunt o hrană ideală pentru a arde grăsimea abdominală.

Pentru a obține rezultate notabile, mănâncă cel puțin 3 mere pe zi. Puteți dubla efectul magic dacă mâncați un mar sau fulgi de ovăz cu felii de mere pe stomacul gol.

Peşte albastru

Acizii graşi bogaţi în Omega-3 elimină excesul de grăsimi și împiedică acumularea de grăsimi în organism.

Unii înlocuitori sunt somonul, macrou, heringul, tonul, sardinele, hamsiile, păstrăvul de mare, mulletul, anghila, bassul, peștele, peștele de mare, calcanul și roșușul.

Banane

Bananele sunt o mare sursă de potasiu, calciu, magneziu și vitamine. O banană pe zi vă poate ajuta să câștigați lupta împotriva pierderii în greutate.

Puteți avea o banană ori de câte ori simțiți foame între mese. În plus, există o mulțime de deserturi sănătoase de banane pe care le puteți încerca.

Citrice

Este un fapt binecunoscut că fructele citrice sunt bogate în vitamina C, care scade nivelul de insulină și face organismul să-și digere grăsimile mai repede. Includeți portocale, grapefruit și apă de lămâie între mese.

Fructe de mare

Dacă sunteți destul de norocoși să locuiți lângă mare, trebuie să profitați. Fructele de mare proaspete de înaltă calitate conțin grăsimi monosaturate care vă ajută să evitați acumularea de grăsimi suplimentare. În plus, fructele de mare sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3.

Pepeni

Ambele sunt bogate în apă și potasiu, ceea ce vă va ajuta să evitați inflamaţia.

Nuci și migdale

Ambele au o concentrație mare de omega-3 și proteine. Mai mult, migdalele vă ajută să controlați zahărul și să vă activați metabolismul.

Adăugați niște fructe cu coajă lemnoasă la salatele dvs. sau mâncați ori de câte ori simțiți foame în timpul zilei.

Avocado

Mulți iubesc acest fruct exotic nu numai pentru că este delicios, ci și pentru că conține acid oleic, care reduce în mod magic senzația de foame. În plus, conține fibre și grăsimi monosaturate, ajutând la prevenirea în greutate.

Dacă este posibil, aveți unul în fiecare zi. Din fericire, merge cu totul!

Quinoa

Quinoa este un aliment bogat în fibre, cu conținut scăzut de calorii, care controlează pofta de mâncare și accelerează arderea grăsimilor în același timp. Conține proteine, antioxidanți și alți nutrienți, cum ar fi fier, zinc, seleniu și vitamina E.

Este un substitut excelent pentru orez și merge perfect cu carnea sau legumele.

Tomate

Asigurați-vă că includeți roșiile în dieta: reduc cantitatea de lipide din sânge (grăsime și colesterol).

Puteți să faceți suc de roșii sau să le adăugați la salate. Roșiile promovează sațietate, așa că încercați să le consumați ori de câte ori vă simțiți foame.

Fructe de padure

Căpșunile, zmeura, murelele și afinele pot sprijini eforturile dvs. de scădere în greutate. Nu numai că sunt delicioase și dau un sentiment de plenitudine, dar conțin și antociani: flavonoide capabile să reducă grăsimea și zahărul.

Ulei de măsline extra virgin

Uleiul de măsline este o grăsime alimentară sănătoasă care ajută la eliminarea grăsimilor “saturate”, în timp ce scade nivelul cortizolului (hormonul de stres) care influențează creșterea în greutate.

Pierde majoritatea beneficiilor pentru sănătate atunci când este încălzită, deci mergeți mai bine cu o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol. Sau, dacă nu vă place, adăugați-o la salată sau supă chiar înainte de a le consuma.

De asemenea, atunci când este aplicat pe piele, ajută la obținerea unui bronz perfect, si piele mai flexibilă.

Oțet de mere

Oțetul de mere are multe avantaje pentru sănătatea ta și te poate ajuta să pierzi în greutate mai repede. Acesta conține o pectină care face ca creierul să se simtă mai multumit. Deci, dacă vă simțiți foame înainte de culcare, oțetul de cidru de mere este soluția dumneavoastră. De asemenea, promovează detoxifierea naturală, curățarea și vindecarea.

sursa:Sanatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...