AVERTISMENT de la meteorologi, făcut în această dimineață. ÎNCEPE acum și ține 48 de ore! Fenomenul despre care trebuie să știe toți românii

România va fi acoperită timp de 48 de ore de praf saharian. Praful de origine sahariană s-a extins deja în sudul și sud-vestul Europei, iar valul de aer încălzit vine deasupra țării noastre, avertizează meteorologii.

Praf saharian deasupra țării noastre. Va fi vizibil?
Fenomenul a fost remarcat prima dată deasupra Europei sudice, centrale și de sud-est, iar de acum ajunge în sud-vest.

Valul de aer cald și praful vine din nordul Africii. Acesta este și motivul pentru care vremea va fi deosebit de caldă în următoarele zile în România.

Întrucât s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse, concentrația particulelor de praf ar putea fi în scădere.

Nu este prima oară când atmosfera României este pătrunsă de astfel de particule. Ultimul episod destul de vizibil a avut loc în iarna trecută, când românii au filmat și fotografiat zăpadă portocalie.

Vremea va fi foarte caldă în următoarele zile în toate regiunile. Duminică, 22 aprilie, vom avea cea mai călduroasă zi din această primăvară.

Se vor înregistra, conform prognozelor meteo actuale 30 de grade în sudul României. Putem spune că vara este deja aici.
Anamaria Prodan vrea să o îngroape pe mama ei cu ordinul Steaua României

Până duminică, e posibil să plouă în partea de sud, însă vor fi ploi scurte, de vară. Se vor înregistra valori termice ridicate, chiar dacă vor cădea precipitațiile și va fi în mare parte înnorat.

În București, temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade în zilele următoare. Vreme frumoasă va fi și în restul țării. La Cluj, de obicei, vor fi 22 de grade, iar în sudul Moldovei 22-23 de grade Celsius.

Cel mai cald va fi în Muntenia și Oltenia, regiuni unde de obicei în această perioadă a anului se înregistrează temperaturi mai ridicate față de restul regiunilor istorice precum Maramureșul și Transilvania.

În nordul Moldovei va ploua. La Iași temperaturile vor coborî sub 20 de grade. Se vor înregistra pe timpul zilei maxime de 18-19 grade Celsius.

sursa:teotrandafir.com

Esti constient de sentimentele tale?


Am fost inspirat să împărtășesc această întrebare cu dvs.:
Ești conștient de sentimentele tale? Adică cu adevărat conștient?

Această întrebare (la fel de evidentă cum pare) nu a fost atât de evidentă pentru mine în conștiința mea. Am petrecut weekend-ul gândindu-mă și reflectând asupra acestei întrebări la un atelier intitulat “Desire Map”, creat de Danielle LaPorte. A fost o experiență atât de eliberatoare. Facilitatorul nostru, Kate Durie, a susținut și a ghidat grupul în timp ce am explorat câteva întrebări destul de puternice, care schimbă viața.

În timpul acestei călătorii, am aflat că am fost mereu în căutarea unui “sentiment bun” și dacă nu simțeam un sentiment bun atunci încercam să mă amorţesc. Ca rezultat, m-am simțit amorțit și m-am întrebat de ce nu simțeam nimic. Am simțit că mi-am pierdut toate sentimentele. Care, într-un fel, cred că era adevărat. Nu am ajuns la această realizare până în acest sfârșit de săptămână, când am consacrat în mod conștient timpul pentru a cunoaște cu adevărat ceea ce simțeam. De ce am vrut să mă simt asa zilnic?

Abia după ce am eliminat toate zgomotele și distragerile din mediul meu, am reușit să conștientizez aceste sentimente. Sentimentele conduc totul în viețile noastre. La urma urmei, singurul motiv pentru care facem ceva în viață este pentru sentimentele pe care vrem să le simţim (indiferent dacă sunt bune sau nu sunt bune). Gandeste-te la asta. Ce sentiment ai simţit când ai cumpărat ultima ta mașină nouă? Ce sentiment ai când mănânci anumite alimente? Ce sentimente ai atunci când petreci cu grupul de prieteni? Ce sentimente ai când sari dintr-un avion? Tot ceea ce facem este să experimentăm un sentiment.
Mi-am dat seama că vreau să mă simt “bine”, dar ce a însemnat asta ?! Ce am făcut pentru a mă simți bine? De obicei, a fost întotdeauna o dependență de ceilalți sau de evenimente externe, însă mi-am dat seama (după ce am eliminat distragerile și m-am liniștit) că locuiam în trecut, privind spre viitor sau așteptând ceva din controlul meu pentru a-mi da aceste sentimente bune. Mi-a fost dificil să mă bucur într-adevăr de momentul prezent și să experimentez ceea ce se desfășura chiar aici, chiar acum – mai ales dacă era un sentiment mai puţin plăcut, cum ar fi singurătatea sau plictiseala!

Aceste învățături și perspective pe care le-am primit acest weekend m-au ajutat atât de mult să devin conștient de ce și cum vreau să ma simt zilnic. Da, vor fi momente (probabil de zi cu zi) care mă vor împiedica să simt sentimentele pe care vreau să le trăiesc; totuși, acum știu că am de ales cum mă simt în orice moment. Uneori aș putea alege să ma simt trist, dar în acel moment pot fi conștient că aleg să simt așa. Să nu renunț la sentimente, ci mai degrabă să devin conștient de sentimente și apoi să decid dacă asta vreau să experimentez în acel moment.

Eu sunt singurul care are controlul asupra acestei experiențe pe care o numim viața. Vă încurajez să vă aduceți conștiința în viața voastră și apoi să decideți ce sentimente doriți să experimentați. Vino cu câteva moduri în care poți face asta pentru tine! Poate că ascultarea muzicii preferate care declanșează gânduri pline de bucurie sau chemând un prieten care te face mereu să râzi. Poate că privirea copilului dvs. explorează lumea (dacă vă simțiți curioși sau aventuroși). Orice ar fi, face-ţi ceea ce funcţionează pentru dvs. și amintiţi-vă… Viața estedespre senzație.

Ce vrei să simți?

Cu dragoste necondiționată,

sursa:Sanatatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...