Cod Galben de furtuni marți dimineață! Avertizarea ANM

Marți sunt așteptate ploi pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Totodată, vor fi ploi locale în zonele de sud și sud-est.

Conform prognozei ANM, sunt așteptate azi descărcări electrice, iar local, căderi de grindină. În cea mai mare parte a țării, vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor ajunge la valori anormal de mari pentru această perioadă, atingând chiar și 30 de grade în Oltenia.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 20-25 de grade în Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia și Muntenia și 21-26 de grade în Dobrogea și Moldova.

La București, locuitorii Capitalei se vor bucura de vreme frumoasă și un cer în mare parte senin pe timpul zilei, însă lucrurile se vor schimba radical pe timpul nopții când ploile revin în forță. Temperaturile se vor încadra între 28°C și 10%. Vor fi furtuni cu fulgere izolate, iar cantitatea de precipitații crește până la 2 l/m².

La munte ploile vor începe încă din timpul zilei, iar temperaturile mai scad cu un grad. Așadar, vom avea maxime de 23°C și minime de 11°C. Cantitatea de precipitații va crește până la 1 l/m². Ploile se opresc noaptea, însă revin a doua zi.

Vremea pe 24 aprilie: Cod Galben de furtuni marți dimineață
Marți dimineața, până la ora 9.30 s-au aflat sub cod galben de furtuni mai multe localități din județul Sălaj, respectiv: Crasna, Sâg, Valcău de Jos, Almașu, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Buciumi, Bănișor, Cizer, Cuzăplac, Fildu de Jos, Agrij.

Meteorologii au prognozat aici frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și ploi cu caracter de aversă care vor cumula 10 …15 l/mp, izolat grindină de dimensiuni mici.
sursa:huff.ro

Politicienii vă mint: de ce nu ar trebui să votați niciodată pentru vreun candidat politic

“El nu știe nimic; și el crede că știe totul. Acest lucru indică în mod clar o carieră politică. “~ George Bernard Shaw

Majoritatea oamenilor din întreaga lume încă mai cred în ideea că votarea pentru politicieni și partidele politice este o acțiune importantă și că fiecare persoană ar trebui să participe la alegeri politice mergând la vot. Ei consideră că dacă nu votează sunt apatici, pretinzând că aceia care aleg să nu voteze, nu le pasă cu adevărat de bunăstarea societății.

Pentru mine, să nu votez nu înseamnă apatie, dacă este un act conștient din motive juste și aici aș vrea să vă prezint câteva astfel de motive pentru a vă ajuta să înțelegeți de ce nu este o idee bună să sprijiniți politicienii, în beneficiul țării în care trăiți și a lumii cu care locuim cu toții.

Politicienii nu sunt aleși de popor

Aproape toți oamenii sunt sub iluzia că majoritatea populației alege în mod conștient politicienii care sunt la putere, dar acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr! În realitate, politicienii sunt aleși de elita financiară – cei care dețin puterea economică adevărată și trag sforile guvernului și societății. Elita financiară are puterea de a influența opiniile masei prin propaganda atent programată prin folosirea uimitoare a mijloacelor de informare în masă.

În general, rapoartele statistice arată că partidele politice care câștigă alegerile sunt cele care au cei mai multi bani cheltuiți pentru campaniile lor politice. Cu alte cuvinte, cu cât este mai mult publicat un politician, cu atât este mai probabil să fie ales. Cu toate acestea, oamenii cred că au puterea de a alege în mod conștient când vine vorba de vot, fără să știe că alegerea lor este puternic influențată de publicitate și se limitează la câțiva candidați politici care pot fi numărați pe degetele unei singure mâini.

Politicienilor nu le pasă de oameni

În sistemul nostru economic nebun, banii sunt puțini, de aceea fiecare persoană trebuie să fie lacomă într-o anumită măsură, astfel încât să supraviețuiască într-o lume în care banii nu sunt niciodată garantați. Politicienii au atins însă vârful nivelului lăcomiei umane și singurul motiv pentru care urmăresc o carieră politică este să-și stingă setea (fără încetare) pentru bani și putere. Ei nu vor să servească poporul – de fapt, nu le păsa de ei! Tot ce îi interesează este câștigul lor personal.

Politicienii vând minciuni oamenilor

Politicienii pot exista decât dacă există probleme, de aceea nu vor să rezolve niciodată problemele sociale la îndemână, astfel încât să rămână mereu la putere. Dacă un politician a vorbit adevărul și a slujit lumea, cu siguranță ar “da faliment”. De aceea, slujba lor este să vândă minciuni care doar ajută la servirea intereselor privilegiate ale elitei financiare, și nimic mai mult. Te-au mințit pentru a câștiga puterea și te vor minţi în continuare ca să rămână la putere.

Politicienii nu pot servi oamenii

Pentru a mă repeta, politicienilor nu le pasă de slujirea poporului, atâta timp cât pot rămâne la putere. Cu toate acestea, chiar dacă le pasă, nu au ceea ce este necesar pentru a îi sluji, deoarece nu sunt indivizi ai voinței, curajului și înțelepciunii.

Politicienii sunt doar marionete manipulate de mari corporații, alese cu grijă de acestea din urmă pentru a executa ordinele șefilor lor corporativi. Și, așa cum istoria a arătat în repetate rânduri, chiar și atunci când un politician se răzvrătește împotriva sistemului corupt politic și economic, arătând un interes sincer pentru a sluji poporului – un fenomen rar – puterea lor este luată repede de cei care le-au dat-o.

Politicienii nu au nevoie de oameni

În cele din urmă, dar cel mai important, rolul politicianului este depășit. De foarte mult timp, oamenii au crezut că avem nevoie de politicieni pentru a ne conduce și a lua decizii care ne modelează destinul. Dar gândiți-vă: de ce avem nevoie de o grămadă de oameni pentru a ne reprezenta în luarea deciziilor sociale atunci când putem participa direct la aceste decizii? De asemenea, nu am lua decizii mai bune dacă am lucra împreună, în loc să fim împărțiți de partide politice?

Mai mult decât atât, gândiți-vă la acest lucru: cine, care este întreg la minte, ar vrea să dobândească puterea de a lua decizii care vor afecta viețile a milioane de oameni, dacă nu chiar miliarde, de oameni? Deși un astfel de lucru ar trebui să fie total insultător față de inteligența noastră, l-am acceptat ca ceva necesar și inevitabil.

Poate că am permis acest lucru doar ca să putem arunca responsabilitatea de pe umeri și să punem vina asupra lor, ori de câte ori apare o criză socială, dar acest lucru nu ne va ajuta niciodată în mod concret. Dacă vrem schimbări adevărate, trebuie să ne dăm seama că libertatea merge mereu împreună cu responsabilitatea și că dacă nu ne asumăm responsabilitatea de a crea o lume mai frumoasă, nimeni altcineva nu o va face pentru noi.

“Diferența dintre o democrație și o dictatură este că într-o democrație votați mai întâi și luați ordine mai târziu; într-o dictatură nu trebuie să-ți pierzi timpul votând. “~ Charles Bukowski

sursa:sanatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...