Cum puteți să vă pregătiți picioarele pentru purtarea sandalelor în doar 15 minute? Un adevărat colac de salvare pentru fiecare femeie!

Dincolo de întrebuinţările gospodăreşti, bicarbonatul de sodiu este o adevărată pulbere magică şi pentru ten. Substanţa face minuni nu doar în cazul înţepăturilor de insecte, ci poate fi folosit cu succes şi în tratamentele de înfrumuseţare.

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la încălzire (peste 65 de grade Celsius) se descompune în carbonat de sodiu, dioxid de carbon şi apă. Datorită acestei proprietăţi se foloseşte ca praf de copt şi la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon. Atunci când este amestecat cu acid, bicarbonatul de sodiu reacţionează, creând bule şi emanând gaz de dioxid de carbon.

Aceasta este explicaţia ştiinţifică a substanţei.

Dincolo de teorie, aplicaţiile practice ale bicarbonatului de sodiu sunt extrem de numeroase. De la întrebuinţările gospodăreşti până la utilizarea ei în medicamente şi produse cosmetice.

Ce efecte poate avea bicarbonatul de sodiu asupra pielii tale? Potrivit csid.ro, cu ajutorul prafului alb îţi poţi prepara un scrub pentru tot corpul. Amestecă patru linguri de fulgi de ovăz cu puţină apă caldă şi cu 2 linguri de bicarbonat şi uite asa vei obţine un scrub benefic pentru fiecare părticică din corpul tău.

Preludiu pentru manichiură? Freacă-ţi unghiile cu o periuţă îmbibată în bicarbonat pentru o exfoliere a unghiilor ca la carte! Fă asta înainte de fiecare aplicare a ojei şi vei observa imediat efectele!

Scapă de excesul de sebum din părul tău cu un truc cât se poate de simplu! Adaugă o linguriţă de bicarbonat cantităţii de şampon cu care te speli regulat, şi masează bine scalpul. Bicarbonatul are un efect abraziv asupra părului tău şi, astfel, vei obţine un păr mai curat îmediat!

Bicarbonat sau deodorant? Da, ai auzit bine. Patru linguri de bicarbonat amestecat cu aproximativ 10 picături din uleiul tău preferat (iasomie, argan, măsline, jojoba, etc) şi vei obţine deodorantul perfect, lipsit de alte chimicale.

Aparent, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes și în scopuri cosmetice, deoarece el curăță, dezinfectează, regenerează și înmoaie excelent pielea. De asemenea, acest compus reduce în mod minunat inflamația și cicatrizează rănile.

ÎNGRIJIREA PICIOARELOR ÎN CONDIȚII CASNICE

BĂIȚA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI SĂPUN

Ca să curățați foarte bine pielea picioarelor, dizolvați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de fulgi de săpun în 3 litri de apă caldă. Înmuiați picioarele în soluția obținută pe parcursul a 10 minute.

BĂIȚA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI ULEIURI ESENȚIALE

Dacă doriți să hidratați și să tonifiați pielea picioarelor dumneavoastră, amestecați 3 litri de apă caldă cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Adăugați câteva picături de ulei esențial de patchouli, lămâie, portocală, levănțică sau migdale, pe care le-ați dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de ulei de măsline sau spirt. Înmuiați picioarele în soluția obținută pe parcursul a 10 minute.

BĂIȚA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI ARGILĂ

Acesta este remediul ideal pentru pielea uscată și bătături. De asemenea, el hrănește în mod minunat patul unghial. Ca să pregătiți această băiță, trebuie să dizolvați 4 linguri de argilă albă și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă.

Îngrijiți-vă corect tălpile. Nu uitați să aplicați o cremă hidratantă pe călcâie înainte de somn și nu veți mai avea nevoie de serviciile specialiștilor în pedichiură. Dacă credeți că acest articol este folositor, nu uitați să-l distribuiți prietenilor voștri!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...