5 motive medicale ca să consumi sfeclă roșie

Sfecla este ieftină, sănătoasă, dulce și are o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre beneficiile consumului de sfeclă roșie!

Sfecla este consumată din vremuri preistorice, însă pe atunci erau consumate doar frunzele de sfeclă. Abia în timpul Romei Antice a început să fie consumată sfecla pentru rădăcina sa. În secolul al XIX-lea, Napoleon a declarat că sfecla roșie este principala sursă de zahăr a Franței, înlocuind astfel în mod oficial trestia de zahăr.

Sfecla roșie are o serie de beneficii pentru sănătate, de aceea este recomandat consumul acesteia. Cu toate că sfecla este leguma cu cantitatea cea mai mare de zahăr dintre toate, este în regulă ca un adult fără probleme de sănătate să mănânce sfeclă de câteva ori pe săptămână.

1. Consumul de sfeclă poate scădea riscul de cancer.
Aceasta datorită betacianinei, substanța care dă culoarea intensă sfeclei și care este, totodată, implicată în reducerea tumorilor.
2. Sfecla poate curăța ficatul de toxine.
Chiar dacă organismul are mecanismele sale prin care poate elimina toxinele, sfecla le poate completa și chiar stimula.

3. Consumul de sfeclă ameliorează tranzitul intestinal.
Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla poate normaliza digestia, mai ales după ce se consuma grăsimi și proteine în exces. Consumul regulat de sfeclă reglează deci tranzitul intestinal.

4. Sfecla poate contribui la reglarea colesterolului.
Această performanță se datorează fibrelor care absorb grăsimile și conduc la eliminarea lor din corp.

5. Sfecla contribuie la reglarea tensiunii arteriale
Prin eliberarea unei substanțe ale cărei efecte au impact benefic asupra funcționării vaselor de sânge, sfecla roșie reduce hipertensiunea. Sucul de sfeclă roșie reglează tensiunea arterială în câteva ore de la consum. Acest lucru se petrece întrucât unele substanțe din sfeclă se transformă în oxid nitric odată ce pătrund în organism. Oxidul nitric relaxează vasele de sânge, dilatându-le și reducând astfel tensiunea arterială mărită.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...