Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 – O zodie se recontruiește total

Horoscop 14 mai Neti Sandu, prezentat în această dimineață, la Știrile Pro TV. Vibrația zilei este 5 și astăzi avem parte de multă energie și o să ne luptăm pentru fiecare lucru pe care-l întâlnim. 5 find vibrația zilei, vom face față provocărilor. Previziunile zilei de 14 mai, prezentate de Neti Sandu pot fi urmărite și în format video mai jos.

Horoscop Neti Sandu, luni, 14 mai pentru fiecare zodie
Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 BERBEC
Sunteţi în formă, aveţi o stare de spirit deosebită, poate v-aţi îndrăgostit, sau aţi fost apreciaţi pentru munca din ultima vreme, un motiv suplimentar trebuie să existe. E posibil să încasaţi nişte bani şi să achitaţi toate dările, să vă permiteţi să vă şi mişcaţi, să mai călătoriţi în ţară, în afară.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 TAUR
Poate vă asociaţi cu nişte oameni ca să desfăşuraţi o activitate extraprofesională, să câştigaţi nu numai bani, ci şi recunoaştere din partea unor oameni valoroşi. O apariţie surprinzătoare, poate fi cineva de care să vă îndrăgostiți la prima vedere şi o să fie şi de bun augur relaţia.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 GEMENI
O s-aveţi succes la intervenţiile care ţin de bani, să vi-i recuperaţi pe cei întârziaţi, să-i cereţi unei instanțe judecătoreşti sau celor care vă datorează bani să vi-i dea. Se va găsi cineva care să vă întindă o mână de ajutor, să vă susţină moralul, sau să vă sprijine din punct de vedere financiar. Se pare că vin bani dintr-o muncă particulară şi o să aveţi.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 RAC
Se pare că vin bani dintr-o muncă particulară şi o să aveţi de rate şi facturi, ba chiar şi să puneţi ceva deoparte pentru concediu, să nu rămâneţi acasă. O reconciliere cu cineva care e dispus să treacă peste nişte neînţelegeri şi o să puteţi colabora din nou sau să fiţi un cuplu.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 LEU
Aţi putea legaliza o situaţie şi să avansaţi pe linie profesională, să căpătaţi o funcţie , o titularizare, dar o să fie de luptat, e nevoie de perseverenţă. O să ieşiţi cu prietenii, poate şi cu colegii pe-afară să luaţi parte la diverse activităţi care să vă re-aduca în centrul atenţiei.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 FECIOARĂ
Poate lărgiţi cercul de prieteni cu care să vă vedeţi la activităţile preferate, poate practicaţi un sport, vă îndeletniciţi cu câte ceva care face parte din pasiunile voastre. O să primiţi o aprobare şi-o să vă puteţi continua demersurile ca să vă luaţi locuinţă, mai ales dacă vreţi să vă căsătoriţi.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 BALANŢA
O să puteţi face rost de nişte bani în plus, faţă de cei din salariu şi o să vă mai gândiţi şi la voi, la sănătate şi la un mic depozit bancar la care să apelaţi când v-o fi mai greu. Şanse mari să vă facă vreo declaraţie de dragoste cineva de la care chiar aşteptaţi un semn de viaţă şi relaţia primeşte o reconfirmare.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 SCORPION
Un program încărcat la job, poate-aveti de făcut un bilanţ, şi probabil de luat o deciziedupa ce veţi cântări bine de tot nişte situaţii. Poate-o s-aveţi şi mai multă răbdare cu partenerul de cuplu care se afla într-o perioadă mai agitată, o fi mult mai solicitat la serviciu.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 SĂGETĂTOR
Apare un câştig, vi se dau nişte bani, sau primiţi un accept pentru un proiect care v-ar aduce un loc mai sus în clasament, la slujbă, pe scenă socială poate. Aţi putea face o rezervare într-o staţiune turistică pentru week-end, sau să acceptaţi invitaţia unor prieteni care vă cheamă pe la ei.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 CAPRICORN
Se vine cu o propunere de colaborare, dar lucrurile merg mai lent şi o să vă cam pierdeţi răbdarea – ceea ce n-ar fi în avantajul vostru pentru că până la urmă vă iese pasienţa. Se poate să vă caute cineva cu care aţi avut o poveste sentimentală şi să vedeţi ce-a mai rămas din ea, mai merge, nu mai merge.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 VĂRSĂTOR
O să vă ocupaţi de casă, de grădină, de ce-ar mai fi de făcut în jurul casei şi o să cheltuiţi acei bani pe care-i alocaserăţi acestui segment – să faceţi aşa cum v-aţi rodit. E posibil să vă primiţi o ofertă de lucru din străinătate sau cu sponsorizare din afara ţării şi să iasă ceva avantajos.

Horoscop Neti Sandu 14 mai 2018 PEŞTI
Voi daţi dovadă de spirit creativ , poate-ati atins şi un prag de maturitate profesională şi o să primiţi şi o recompensă, cât de curând. Se poate să aibă loc un declic sufletesc şi să trăiţi o dragoste adevărată care să vă reconstruiască pe dinăuntru.
Sursa:Stirileprotv.ro

10 lucruri simple pe care încă nu le înțelegem
Unii spun că dorinţa umană pentru cunoaștere este ca trezirea într-o pădure întunecată dezbrăcat și întrebat “cum ai ajuns aici?” În ciuda numeroaselor dificultăți și a convingerilor false, omul a făcut fără îndoială pași importanți pentru a înțelege mai bine lumea. Cu toate acestea, există încă idei, comportamente și concepte pe care încă nu le înțelegem. Chiar și cele mai simple concepte.Iată 10 lucruri simple pe care nu le înțelegem pe deplin, în speranța că putem ajunge să înțelegem că nu suntem încă în afara sălbăticiei.

Unii oameni nu au nevoie de somn

Știm, știm. Te gândești, ce caută somnul pe această listă? Stim cu totii functia somnului si importanta acestuia pentru sanatatea creierului si sanatatea generala. Se crede că creierul are nevoie de somn pentru a genera noi căi și conexiuni. Fără somn, corpul ar fi în imposibilitatea de a ține aceste conexiuni și ar încerca, de asemenea, să se întinerească, să repare țesutul și să sintetizeze hormonii.

Cazul curios de somn scurt, cercetat în laboratorul lui Ying-Hui Fu de la Universitatea din California-San Francisco, demonstrează că nu am ajuns să înțelegem somnul, așa cum credem noi. În 2009, o femeie a intrat în laboratorul lui Fu și ce a urmat a fost surprinzător. Indiferent de ce oră se culca, chiar dacă ar fi târziu noaptea, se trezea dimieaţa. Niciodată nu putea să doarmă. Și în funcție de subiect, a fost același pentru mai mulți membri ai familiei ei. Sceptic la început, Fu și colegii ei, au decis să compare genomul diferiților membri ai familiei. Rezultatul a fost o descoperire uimitoare: o mutație mică într-o genă numită DEC2. Mutația a fost prezentă la membrii familiei care au identificat somnul scurt, dar nu la membrii familiei care au avut somn de lungime normală, nici la 250 de voluntari independenți.

Cu toate acestea, fără dovezi mai concludente, constatarea nu fost bine primită. Fu a rămas cu un șiretlic: cum putem demonstra că gena DEC2 este legată de somn?

Pentru a-si testa ipoteza, Fu si echipa ei au hotarat sa reproduca soareci pentru a exprima aceeasi mutatie a “traverselor scurte”. Rezultatele au demonstrat ca ipoteza lor a fost corecta: soarecii cu mutatie au efectuat la fel ca soarecii obisnuiti, in termeni de sarcini fizice și cognitive, în timp ce dormeau mult mai puțin.

Subiectul lui Fu ar relata faptul că abilitățile sale scurte de dormit i-au permis să termine colegiul în numai doi ani și jumătate și, în general, i-au acordat timp suficient pentru a deveni o persoană mai împlinită. Imaginați-vă, având 60 de zile suplimentare pe an. Aceasta este o realitate de care generațiile viitoare se vor bucura cu siguranță.

Încă nu știm câte specii există pe Pământ

De pe vremea lui Noe și Arca lui, ființele umane au încercat să clasifice și să catalogheze diferitele specii cu care împărtășim planeta. Aţi crede că am putea înțelege în mod concret celelalte creaturi cu care împărţim această planetă, dar nu putem. De fapt, este aproape jenant cât de mari sunt estimările noastre. Majoritatea taxonomilor cred că nici măcar nu am zgâriat suprafața în descoperirea tuturor creaturilor care trăiesc pe planetă. După aproape 250 de ani de muncă și constatările a peste 15.000 de ființe vii noi în fiecare an, taxonomii încă se tem să nu vină cu estimări concrete despre numărul de specii care locuiesc pe planeta Pământ.

Oamenii de știință au identificat aproape 8,7 milioane de specii, dar acest număr este constant provocat de oamenii de știință care prezintă noi metode și modele de extrapolare. Un concept propus de Richard May, un biolog evolutiv, este că diversitatea animalelor terestre crește pe măsură ce acestea devin mai mici și, acordând că am descoperit cele mai multe specii de animale mari, le-a folosit ca model pentru speciile mai mici și a concluzionat că există între 10 și 50 de milioane de specii de animale terestre.

Mulți ar putea întreba de ce este atât de dificil să vină cu un număr finit? Unul dintre cele mai mari motive este că 99% din spațiul de locuit este sub ocean și am explorat mai puțin de 10% din acesta.

Știm că visele sunt importante, dar nu știm de ce

Sigmund Freud credea că visele sunt o fereastră pentru mintea inconștientă, care exprimă sentimente ascunse care sunt reprimate sau că pur și simplu nu știm. Și, deși este posibil să nu fie adevărat, este doar una dintre numeroasele teorii privind natura viselor care nu au dus la răspunsuri fundamentale. Ceea ce știm cu certitudine este că toți visează. Cele mai intense vise au loc în timpul ciclului REM, când creierul este cel mai activ și în timp ce este posibil să nu se simtă așa, experții pretind că visăm cel puțin 4 până la 6 ori pe noapte.

Dacă se spune că visăm de 6 ori pe noapte și ne amintim rareori visele noastre, care ar putea fi scopul? De ce ne amintim unele vise și nu pe altele? Pur și simplu nu avem răspunsuri. Ceea ce știm este că visele sunt importante pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Un studiu în care cercetătorii și-au trezit subiecții în timpul somnului REM au descoperit că cei cărora nu li sa permis să viseze au simţit: tensiune crescută, anxietate, depresie, concentrare dificilă, lipsă de coordonare, creștere în greutate și tendința de a halucina.

Râsul: o limbă universală?

Ceva la fel de universal ca râsul ar fi ușor de explicat. Nu este. Ca și visele, râsul este un afiș puternic al inconștientului nostru. Râsul este involuntar și, astfel, este o fereastră în sensibilitatea noastră. Gandeste-te la asta. Râsul schimbă expresiile noastre faciale, provoacă zgomote (unele mai măgulitoare decât altele) și este fără îndoială contagios. Cine nu a fost într-o cameră în care toată lumea izbucnește în râsete?

Deci, ce declanșează? Nu este așa de simplu cum crezi.

Studiile au arătat că râsul este mai puțin despre umor și mai mult despre interacțiunea și comunicarea socială. Râsul este expus pentru prima oară la un copil de la trei luni și jumătate până la patru luni, cu mult înainte de vorbire, și ca un astfel de râs, similar cu plânsul, este o modalitate pentru un copil să interacționeze cu mama. Ideea că râsul este o altă formă de comunicare a fost studiat de cercetători care au mers la mall-uri locale și străzile orașului și au înregistrat ceea ce sa întâmplat chiar înainte ca oamenii să râdă. De-a lungul a aproape zece ani, și observând mai mult de 2.000 de cazuri de râs natural, “au descoperit că cele mai multe râsete nu vin după glume. Oamenii râd după o varietate de declarații “Nu este un salt pentru a sugera că râsul suplimentează limbajul pentru a se dezbraca în situații și pentru a forma mai bine relații sau a crea legături.”

Căscatul răcește creierul

O altă acțiune involuntară pe care nu am înțeles-o este căscatul. Un comportament care se întâlnește în multe specii. O convingere larg răspândită este că căscarea apare astfel încât oxigenul să intre în sânge și să ne trezească atunci când devenim somnolenți a fost de fapt disprețuit. Steven Platek, profesor de psihologie la Georgia Gwinnett College, este unul dintre multi oameni de stiinta care au spus ca nu exista dovezi ca cascatul afecteaza nivelurile de oxigen din sange, tensiunea arteriala sau ritmul cardiac.

Teoria pătrunzătoare este că scopul căscării este de a răci creierul. Importanța cercetării științifice este că, în timp ce eliminăm o singură ipoteză, ea poate face loc pentru alta. Ulterior, cu studii care arată că căscatul nu afectează nivelurile de oxigen din sânge, alte experimente au arătat că căscatul schimbă de fapt temperatura creierului în sine.

Studiul Gallup, care a avut loc în 2007, a arătat că ținând pachete calde sau reci pe frunte a influențat cât de des oamenii au căscat, în situațiile în care i-au văzut pe alții căscând. În plus, atunci când subiecții au ținut un pachet cald pe frunte, “au căscat 41% din timp … (și) când au păstrat un pachet rece, incidența căscării a scăzut la 9%”.

Din punct de vedere mecanic, întinderea fălcilor duce la creșterea ratei fluxului de sânge către craniu și prin inhalare în același timp, aerul modifică temperatura fluxului, ducând la un sânge mai rece în creier.

Experimentele efectuate pe subiecții noștri preferaţi, hamsterii, au susținut concluzia că “sa observat că o creștere a temperaturii creierului precede căscatul. Odată ce rozătoarele au căscat, temperatura a scăzut. “Scopul căscării este acela de a răci creierul. Importanța cercetării științifice este că, în timp ce eliminăm o singură ipoteză, ea poate face loc unei alte ipoteze. Ulterior, cu studii care arată cum căscarea nu afectează nivelurile de oxigen din sânge, alte experimente au arătat cum căscarea schimbă de fapt temperatura creierului în sine.

Ţanţarii preferă anumiţi oameni

Acesta este refrenul obișnuit atunci când o noapte pe plajă duce la un membru al familiei care este lăsat devastat de țânțari. Adevărul este că remarca a fost aproape luată ca explicativă. În realitate, majoritatea dintre noi nu știu de ce unii indivizi sunt vizați mai mult decât alții. Oamenii de știință au ajuns să creadă că 20% din populație este mai atractivă pentru țânțari.

Oamenii de stiinta nu au stabilit încă ceea ce distinge exact 20 procente, dar una dintre teorii este tipul de sange. Un studiu a constatat că sângele de tipul O a fost de două ori mai probabil să fie mușcat decât tipul A. Datele sunt mai puțin concludente cu tipul B, cercetătorii constatând că se încadrează undeva în mijlocul dorit și nedorit pentru țânțarii.

Roşitul a început ca un obicei social

“Omul este singurul animal care roşteşte. Sau care trebuie să..”. Cuvintele eterne ale lui Mark Twain trebuie doar să ne spună de ce are nevoie omul”. Se pare că este cel mai fundamental comportament uman. Roşim atunci când suntem jenați. Fiind un produs al unui proces evolutiv care elimină caracteristicile şi care supraviețuiește mai încet, cum a putut să se manifeste în toate culturile și popoarele?

Darwin a rămas nedumerit până la moartea, dar asta nu a împiedicat alți oameni de știință să încerce să explice acest comportament.

În prezent, una dintre principalele teorii ale originii “Roşitului” este că a început ca un ritual de relaxare: să se supună autorității membrilor dominanți ai unui grup. În mod firesc, depunerea la acest membru ar crește apoi șansele de a supraviețui în acel grup.

Oamenii de știință cred că, pe măsură ce interacțiunile noastre sociale au devenit mai complexe, au devenit interconectate cu emoții precum vina, rușinea și jena. Neurologii observă că ar fi putut fi privită ca fiind dezirabilă și atrăgătoare din punct de vedere social pentru femei să roșească și, prin urmare, să dezvăluie onestitatea bărbaților.

Care e faza cu părul pubian?

Nu mai suntem maimuțe păroase, am evoluat și am pierdut cea mai mare parte a “lânii” noastre groase, care părea să reprezinte acea perioadă anterioară din trecutul nostru evolutiv. Cu toate acestea, amintirea acelui istoric rămâne în cele mai puțin probabile locuri: părul din regiunile noastre genitale. Ce scop ar putea avea părul pubian? Dacă ați urmărit, veți ști că răspunsul este departe de a fi simplu.

Una dintre cele mai populare teorii este că “din moment ce părul mai gros se adună în regiuni unde avem glande sudoriptice precum și cele ecrine, poate servi la mirosurile care semnalează maturitatea sexuală”.

Un alt exemplu este că suntem doar o bucată mică într-un puzzle mare din structura de evolutivă.

Sărutul nu este universal

Am fost surprinși să aflăm că sarutul nu era un spectacol universal de afecțiune. Se pare că doar 46% dintre culturi se angajează în săruturi.

Probabil că propunerea cea mai probabilă este că obiceiul a început în timpul creșterii copilului, unde legătura dintre mamă și copil vine din “senzațiile de gură asociate cu alăptarea”.

În plus, epocile anterioare, probabil angajate în alimentația gura-la-gură de alimente mestecate, este un obicei care este încă realizat de culturile Manus din Insulele Admiralității. Actul premasticării este folosit de femei pentru a reaminti copiilor și descendenților obligațiile lor față de ea.

În cele din urmă, în termeni de fiziologie, buzele noastre sunt printre părțile cele mai sensibile ale corpului nostru, cu neuroni senzoriali legați de palatele de plăcere ale creierului nostru. Beneficiile care au aratat ca sarutul reduce nivelul de stres, hormonul cortizol si creste hormonul de lipire, oxitocina.

Conștiința este un puzzle care se schimbă mereu

Conceptul cel mai complex de pe lista noastră îi fascinează pe oamenii de ştiinţă de generaţii. În secolul al XVII-lea, Descartes, un filosof francez, a pus ideea că mintea și corpul erau complet separate. Aceasta a început o luptă filosofică care continuă până astăzi. Fără răspunsuri, vă vom cere să alegeți tabăra în care vă aflați.

Descartes a fost cel mai timpuriu promotor al idealismului – ideea că mintea și corpul sunt complet separate. Pe de altă parte, există materialistii, ca Karl Marx, care cred că nimic nu există în afară de lumea materială (materie fizică, cum ar fi creierul); materialistii psihologi sunt de acord in general ca constiinta (mintea) este functia creierului.
sursa:Sanatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...