Noi schimbări la legea salarizării. Ce categorie de bugetari va avea venituri majorate de până la 25%

Noi schimbări la legea salarizării vor fi votate astăzi de Parlament. Printre acestea se numără și majorarea de până la 25 la sută a salariilor unei anumite categorii de bugetari.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se află pe ordinea de zi de miercuri de la Senat.

Proiectul prevede ca funcţionarii publici care au locul de muncă în localităţile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării să primească un spor de izolare de până la 20 % din valoarea salariului de bază. În proiect mai este prevăzut şi faptul că salariile administratorilor publici care implementează proiecte cu fonduri europene să fie majorate cu până la 25%.

Iniţiatorii propiectului de lege susţin că este nevoie de sporul de izolare şi de majorările salariale deoarece există riscul ca primăriile din aceste localităţi să funcţioneze fără personal calificat. În momentul de faţă există un deficit de personal.

Iniţiativa legislativă se află în dezbatearea Senatului ,iar dacă va fi adoptată va ajuge în Camera Deputaţilor.

sursa:rtv.ro

8 semne că trupul tău plânge pentru ajutor

Corpul nostru este un mecanism perfect în care se întâmplă o mulțime de lucruri în același timp. Și uneori ne dă semne că are nevoie de ajutor care, dacă este ignorat, poate duce la probleme de sănătate.

Insomnie, iritabilitate și crampe la nivelul piciorului

Dacă aveți aceste semne, corpul dumneavoastră are nevoie de magneziu și potasiu. Pentru a completa aceste elemente vitale, adăugați roșii, portocale, banane și spanac în dieta dvs. zilnică.

Piele uscată

Uscarea pielii poate însemna lipsa de vitamina E. Prin urmare, ar trebui să consumați mai multe legume, ulei, nuci și pești.

Poftă de dulce

Dacă simțiți brusc o dorință puternică de a avea ceva dulce, atunci poate fi cauza stresului, depresiei sau epuizării. Corpul tau cere glucoza. Ascultaţi-l, pentru a evita creșterea greutății, trebuie să aveți mai multă ciocolată neagră sau miere.

Dorința de a mânca gheață

Dacă doriți să mâncați niște gheață, atunci puteți avea anemie – deficiență de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vită, ouă și moluște. Cu toate acestea, este mai bine să consultați un medic dacă doriți să mâncați gheață și să nu aveți energie.

Sângerarea gingiilor

Sângerarea bruscă sau constantă a gingiilor atunci când vă periați dinții este un semn al unei deficiențe a vitaminei C. Includeți următoarele produse în mese: citrice, spanac, ardei roșii verzi și roșii, roșii, varză, conopidă și broccoli.

Unghiile și părul fragile

Corpul tău îți spune că îi lipsește vitamina B. Bea mai mult lapte și mai avea niște alge marine și ciuperci.

Inele în jurul irisului

Astfel de inele pot apărea la persoane de peste 50 de ani, ceea ce este normal. Cu toate acestea, dacă apare într-o persoană mai tânără, atunci este un semn de niveluri ridicate de colesterol. Ar trebui să consultați un medic despre acest lucru.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...