Vestea care îi va înfrigura pe români înainte de vară. Ce se întâmplă cu pensiile. Informații confirmate din afara țării

Investitorii străini nu văd cu ochi buni dorința Guvernului României de a face opțională contribuția la Pilonul II de pensii.

„Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt”, spun oamenii de afaceri străini, notează realitatea.net.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) atrage atenția Guvernului în legătură cu intențiile privind Pilonul II de pensii. „Reforma Pilonului II de pensii nu poate fi justificată de evoluțiile datoriei publice sau ale deficitului” bugetar, potrivit unui comunicat FIC emis miercuri.

„Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt. Situații excepționale precum mari calamități sau războaie pot pune în discuție fluxurile financiare din Pilonul II, însă datoria publică și deficitul trebuie așezate pe o traiectorie sănătoasă prin alte metode”, spune documentul citat.

„Contribuția angajaților la Pilonul II nu trebuie sub nicio formă să fie redusă, ci dimpotrivă ar trebui să crească din nou spre 6% (în prezent fiind 3,75%) pentru a asigura un nivel de economisire satisfăcător”, mai spun cei de la FIC.

FIC aminteşte că „mediul de afaceri din România a atras atenția, în ultimii 5 ani, că politicile publice în care scăderile de taxe și creșterile cheltuielilor sunt măsuri simultane, poate fi un mix destabilizator”.

„Există o tendință generală a autorităților de a aborda insuficient dinamicile pe termen lung și de a împinge rezolvarea unor probleme complexe în viitor, pentru a-și dedica atenția doar asupra acelor teme care sunt presante astăzi.

Totuși, sistemele de pensii sustenabile se construiesc în decenii și FIC încurajează autoritățile să mențină cursul început acum zece ani pentru că experiența și calculele dovedesc că aceasta este decizia corectă”, potrivit comunicatului FIC.

Nu s-a făcut deocamdată un studiu de impact ca urmare a acestei măsuri, fapt pentru care temerile sunt tot mai mari în rândul specialiștilor și mai ales în rândul contribuabililor.

sursa:teotrandafir.ro

8 semne că trupul tău plânge pentru ajutor

Corpul nostru este un mecanism perfect în care se întâmplă o mulțime de lucruri în același timp. Și uneori ne dă semne că are nevoie de ajutor care, dacă este ignorat, poate duce la probleme de sănătate.

Insomnie, iritabilitate și crampe la nivelul piciorului

Dacă aveți aceste semne, corpul dumneavoastră are nevoie de magneziu și potasiu. Pentru a completa aceste elemente vitale, adăugați roșii, portocale, banane și spanac în dieta dvs. zilnică.

Piele uscată

Uscarea pielii poate însemna lipsa de vitamina E. Prin urmare, ar trebui să consumați mai multe legume, ulei, nuci și pești.

Poftă de dulce

Dacă simțiți brusc o dorință puternică de a avea ceva dulce, atunci poate fi cauza stresului, depresiei sau epuizării. Corpul tau cere glucoza. Ascultaţi-l, pentru a evita creșterea greutății, trebuie să aveți mai multă ciocolată neagră sau miere.

Dorința de a mânca gheață

Dacă doriți să mâncați niște gheață, atunci puteți avea anemie – deficiență de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vită, ouă și moluște. Cu toate acestea, este mai bine să consultați un medic dacă doriți să mâncați gheață și să nu aveți energie.

Sângerarea gingiilor

Sângerarea bruscă sau constantă a gingiilor atunci când vă periați dinții este un semn al unei deficiențe a vitaminei C. Includeți următoarele produse în mese: citrice, spanac, ardei roșii verzi și roșii, roșii, varză, conopidă și broccoli.

Unghiile și părul fragile

Corpul tău îți spune că îi lipsește vitamina B. Bea mai mult lapte și mai avea niște alge marine și ciuperci.

Inele în jurul irisului

Astfel de inele pot apărea la persoane de peste 50 de ani, ceea ce este normal. Cu toate acestea, dacă apare într-o persoană mai tânără, atunci este un semn de niveluri ridicate de colesterol. Ar trebui să consultați un medic despre acest lucru.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...