Ce să nu faci mâine absolut deloc, la Înălțarea Domnului. Ce trebuie să știi dacă nu vrei să fii pedepsit de soartă

Anul acesta Înălțarea Domnului pică într-o zi de joi. Așadar, sărbătoarea pică pe 17 mai 2018, la 40 de zile de la Învierea Domnului.

Inaltarea Domnului, mare sarbatoare la romani, se celebreaza in fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Pasti. Astfel, se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti pe toate campurile de lupta.

Din ziua de Pasti si pana in ziua de Ispas, oamenii se saluta prin formulele “Hristos a inviat!” si “Adevarat a inviat!”. In ziua de Inaltare, oamenii spun “Hristos s-a inaltat!” si “Adevarat s-a inaltat!”, obicei care dureaza pana a doua zi dupa Ispas.

Obiceiuri si traditii de Inaltarea Domnului

Se poarta foi de nuc la brau, pentru ca si Iisus Hristos si-a pus cand s-a inaltat.

Se spune că cine moare de Ispas ajunge in cer. Se bat vitele cu leustean, pentru a se ingrasa.

Se taie par din varful cozilor de la vite si se ingroapa intr-un furnicar, dupa care se rosteste urmatoarea formula: “Sa dea Dumnezeu sa fie atatia miei si vitei cate furnici sunt in acest furnicar!“.

De Ispas nu se dau foc si sare din casa, pentru ca oamenii vor avea inima rea in casa ca focul; sarea nu se da, pentru ca vacile nu vor avea smantana

Rugăciunea care se spune de Înălțarea Domnului

Acatist la Inaltarea Domnului

Condacul 1

Ţie Domnului şi Împărat al cerului şi al pământului, ca unui biruitor al morții îți aducem cântare de laudă, că după prealuminata Înviere din morţi cu slavă la ceruri Te-ai înălţat şi cu Preacinstit Trupul Tău ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, ca şi firea noastră cea căzută să o înalţi împreună cu Tine şi să ne slobozeşti de patimi din veşnica moarte. Noi, însă, prăznuind Dumnezeiasca Ta Înălţare, din suflet, împreună cu ucenicii Tăi, cântăm: Iisuse, Cel ce Te-ai înălţat de la noi la cer, nu ne lăsa pe noi singuri.

Icosul 1

Cetele Arhanghelilor şi ale îngerilor stând în faţa Ta, Împărate al tuturor, pe muntele Măslinilor, cu frică, Te-au văzut suindu-Te cu trupul la înălţimile cereşti şi proslăvind marea Ta iubire de oameni Ţi-au cântat:

Iisuse, Împărate al slavei, înalţă-Te, la ceruri în strigăte şi în glas de trâmbiță.

Iisuse, Doamne al Puterilor, înalţă-Te pe Heruvimi şi zboară pe aripile vântului.

Iisuse, Dumnezeule Preaveşnic, dă glasului Tău tărie şi putere, ca să cutremure tot pământul.

Iisuse, Lumina Cea Preaînaltă, arată-Ţi puterea Ta pe nori, şi foc din FaţaTa să se aprindă.

Iisuse, Răscumpărătorul făpturii, găteşte-Ţi în cer Scaunul Tău şi împărăţia Ta să fie fără de sfârşit.

Iisuse, Făcătorul cerului şi al pământului, şezi de-a dreapta Tatălui, ca să fii Dumnezeul tuturor întru toate.

Iisuse, Cel ce Te-ai înălţat de la noi la cer, nu ne lăsa pe noi singuri.

sursa:teotrandafir.ro

10 trucuri simple pentru gene lungi şi dese în mai puţin de o luna

Iată câteva modalități simple de a crește genele lungi fără a recurge la proceduri de salon scumpe.

Pieptene

De ce funcționează: Pieptănatul îmbunătățește fluxul sanguin și stimulează creșterea părului.
Ce trebuie sa faceti: ​​Folositi o perie speciala sau o perie bine spalata dintr-un vechi tub de mascara. Utilizați câteva picături de vitamina E și periați-vă genele pe vârfuri timp de 5 minute de două ori pe zi.
Uleiuri

De ce funcționează: Ricin, nuca de cocos și uleiurile de măsline conțin acizi grași care asigură nutriția foliculilor și mențin sănătatea genelor.
Ce trebuie să faceți: puneți o picătură de ulei pe o perie curată sau degetul și aplicați-o la genele înainte de a merge la culcare. Puteți folosi un ulei sau puteți amesteca o compoziție.

Vaselina

De ce funcționează: veselina usurează și hidratează genele uscate.
Ce trebuie să faceți: Aplicați cu grijă un pic de vaselină cu o perie sau un deget înainte de a merge la culcare. Evitati contactul cu ochii. Spălați-vă fața dimineața.
Alimentație bună

De ce funcționează: Lipsa vitaminelor poate duce la pierderea părului și a genelor.

Ce trebuie sa faci: Mananca mai multe proteine, vitamine si alimente bogate in acizi grasi: nuci, carne, peste, oua, fructe si legume.
Ceai verde

De ce funcționează: Ceaiul verde conține antioxidanți și vitamine și de aceea este utilizat în produsele cosmetice și în tratamentul părului.
Ce trebuie făcut: Faceți o ceașcă de ceai verde puternic, lăsați să se răcească și aplicați cu un tampon de bumbac pe gene de două ori pe zi.
Aloe vera

De ce funcționează: sucul de aloe și pulpa sunt bune pentru întărirea părului și pentru nutriție.
Ce trebuie să faceți: luați o frunză de aloe proaspătă, stoarceți câteva picături de suc și aplicați pe genele dumneavoastră. Lasati peste noapte si spalati-va ochii dimineata. Pentru a îmbunătăți efectul, amestecați sucul de aloe cu ricin sau ulei de măsline.
Masaj

De ce functioneaza: Masajul imbunatateste nutritia genelor si stimuleaza cresterea lor.
Ce trebuie să faceți: Spălați-vă mâinile. Aplicați câteva picături de ulei de măsline sau de nucă de cocos la degete și masați pleoapele și genele timp de 5 minute. Repetați această procedură de mai multe ori pe săptămână.
Masca de ou

De ce funcționează: Ouăle conțin biotină și vitamine din grupa B, care contribuie la întărirea părului și a genelor și prevenirea pierderii acestora.
Ce trebuie să faceți: Se amestecă 1 ou și 1 lingură de glicerină sau vaselină. Aplicați amestecul la genele dumneavoastră. Repetați procedura de 3 ori pe săptămână timp de câteva luni.
Curățirea

De ce functioneaza: Lasand rimelul pe genele tale inainte de a dormi este egal cu lasarea fixativului pe păr peste noapte. Dacă genele atinge o pernă, ele pot fi deteriorate.
Ce trebuie să faceți: Îndepărtați complet machiajul. Utilizați substanțe de curățare sau ulei de măsline, care este și un produs de curățare bun.
Pauze de la machiaj

De ce funcționează: Componentele din unele rimeluri, de exemplu cele impermeabile, pot face ca genele să fie uscate și fragile.
Ce trebuie să faceți: Din când în când, faceți puțină odihnă, cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Nu ezitati sa aruncati o mascara veche la fiecare 3-6 luni pentru a evita infectiile oculare.
Câteva sfaturi suplimentare

Nu vă trageți de gene. Multe fete le trag neintenționat în timpul machiajului. Amintiți-vă că rădăcinile genelor nu sunt atât de puternice și că ele cad ușor.
Nici un tratament nu poate oferi rezultate imediate. Primele rezultate pot fi văzute în câteva săptămâni. Este conectat la fazele de creștere a genelor.
Îngrijirea zilnică poate îmbunătăți starea generală și poate preveni deteriorarea genelor. Dar nu vă puteți influența genele.
În mod normal, o persoană pierde 4 gene pe zi. Dacă pierdeți mai mult de 4 gene pe zi, adresați-vă medicului dumneavoastră și verificați glanda tiroidă.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...