Alina Pana a spus adevarul despre Vladimir Draghia! Nu il suporta deloc: „Nu mi-a placut inca de la inceput si nici n-o sa-mi placa”

Cand a fost intrebata despre cea mai noua eliminare de la Exatlon, Alina Pana a surprins cu raspunsul ei. Nimeni nu se astepta ca Razboinica sa spuna asta despre Vladimir Draghia si Valentin Chis, Bruce.

„Nu m-as fi suparat daca ar fi iesit Vladimir. Preferam sa ramana Valentin in concurs. Vladimir nu mi-a placut de la inceput si nici nu o sa imi placa. Valentin e mai prietenos. Aerul lui mi s-a parut mai respingator”, a spus Razboinica la WOWBiz.

sursa:Wowbiz.ro

Oamenii de știință ne avertizează: A șasea extincţie în masă a Pământului este în desfăşurare și este vina noastră


Suntem cu toții conștienți de problemele de mediu și de consecințele ingrijorătoare ale activităților umane asupra planetei. Noi cercetări arată că situația poate fi chiar mai rea decât ne-am imaginat.

Potrivit estimărilor oamenilor de știință de la Stanford, rata la care speciile vertebrate dispar este mai mare decât în ​​orice moment de la moartea dinozaurilor. Este inutil să spunem că această dispariție în masă nu numai că amenință viața sălbatică de pe planeta noastră, dar poate deveni în detrimentul oamenilor, care, de fapt, sunt cei care au provocat toate acestea.

Estimările

Un grup de biologi condus de Dr. Paul Ehrlich de la Universitatea Stanford a analizat numărul de extincții și înregistrările fosile pentru vertebrate și a venit cu o rată de disparitie a fundalului sau cu o rată normală între extincțiile în masă.

Apoi, cercetătorii au comparat-o cu rata actuală de extincție și au ajuns la o concluzie terifiantă – speciile de vertebrate de pe Pământ dispar până la 100 de ori mai repede decât normal. Se estimează că ultima dată când rata de dispariție a fost atât de ridicată era atunci când dinozaurii au murit acum 65 de milioane de ani.

“[Studiul] arată fără nici o îndoială semnificativă că acum intrăm în al șaselea mare eveniment de dispariție în masă”, a spus Dr. Ehrlich într-un comunicat de presă.

Care sunt consecințele?

Cercetătorii estimează că, dacă dispariția continuă la această rată, aproximativ 26% din mamifere și 41% din speciile de amfibieni vor dispărea.

O astfel de pierdere a biodiversității are efecte dăunătoare asupra mediului în general. Oamenii de știință au avertizat de mult timp despre populația în scădere a albinelor, care polenizează 70% din produsele alimentare pe care le consumăm și care au o importanță crucială pentru mediu.

Cum rămâne cu consecințele pentru noi? Potrivit studiului, aceste procese ar putea afecta oamenii deja din trei generații.

“Dacă este permisă continuarea, va dura milioane de ani pentru a se reface viaţa, iar specia noastră ar putea să dispară cu totul”, a spus unul dintre co-autorii studiului, Gerardo Ceballos de la Universidad Autónoma de México.

Responsabilitatea oamenilor

Spre deosebire de modul în care au murit dinozaurii, de data aceasta nu se va întâmpla din cauza unui impact cu asteroizi sau a unui dezastru natural. Cauza dispariției în masă este activitatea umană. Echipa de cercetare a descoperit activitățile care au cele mai negative efecte asupra biodiversității:

Defrişarea terenurilor pentru agricultură, exploatare forestieră

Introducerea speciilor invazive

Emisiile de carbon care determină schimbările climatice și acidificarea oceanelor

Toxinele care modifică și otrăvesc ecosistemele

În plus, cercetătorii cred că calculele lor ar putea subestima severitatea impactului omenirii asupra biodiversității și că situația reală este chiar mai gravă.

“Ne tăiem craca de sub picioare“, a spus Ehrlich.

Când vor schimba oamenii modul în care tratează natura și alte creaturi vii de pe această planetă? Probabil se va întâmpla numai când este prea târziu; cu toate acestea, dr. Ehrlich și colegii săi spun că există încă o șansă de a preveni dispariția în masă dacă facem eforturi sporite pentru conservarea speciilor pe cale de dispariție.

Întrebarea este: o vom face? Chiar și cu numărul tot mai mare de studii de avertizare, precum și cu o mulțime de informații despre problemele de mediu, doar câțiva dintre noi iau măsuri reale pentru a salva natura și viața de pe Pământ. În opinia mea, situația s-ar putea schimba numai atunci când fiecare dintre noi își înțelege responsabilitatea pentru viitorul planetei și adoptă o atitudine diferită față de mediul înconjurător.
sursa:Sanatateminutcuminut.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...