Se dau bani de la stat! Anunț de ultimă oră de la ministrul Olguța Vasilescu

Angajatorii primesc o veste excelentă de la Ministerul Muncii. Tichetele de creșă vor fi majorate cu 10 lei, anunță Lia Olguța Vasilescu.

Valoarea unui tichet de masă va crește cu doar nouă bani în ce îi privește pe salariați, de la 15,09 la 15,18 lei.

De cealaltă parte, cele de creșă vor fi 450 de lei, în loc de 440, adică mărite cu 10 lei. Acesta este un ordin dat de Ministerul Muncii.

Actele necesare și criteriile pentru acordarea banilor

Tichetele de creșă se dau în România de mai bine de 12 ani, adică din anul 2006. Nu toată lumea poate beneficia de aceste tichete însă.

Părinții trebuie să aibă copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani și nu trebuie să beneficieze de concediu și de indemnizația acordată pentru creșterea copilului, notează site-ul avocatnet.ro.

Actele necesare pentru a beneficia de tichete sunt: cererea pentru acordarea tichetelor de creșă, actul doveditor eliberat de creșă, o declarație pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de tichete de creșă. De asemenea, e nevoie și de o declarație pe proprie răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de concediu de creștere a copilului.

Mai e nevoie de o declaratie pe propria raspundere ca celalalt parinte nu beneficiaza de concediul si indemnizatia care se acorda pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare.

Un alt document important este livretul de familie eliberat potrivit Hotararii Guvernului nr. 495/1997 privind continutul, eliberarea si actualizarea livretului de familie, cu modificarile ulterioare.

In situatia in care nu a fost eliberat livretul de familie, cererea va fi insotita de copia certificatului de nastere al copilului sau a extrasului de nastere.

In cazul in care s-a prezentat extrasul de nastere, beneficiarul tichetelor de cresa are obligatia ca in termen de 30 de zile de la eliberarea certificatului de nastere sa depuna copia acestuia la angajator;

sursa:teotrandafir.ro

9 trucuri pentru a avea zambetul mult dorit

Mulți visează dinți sănătoși și frumosi, dar puțini oameni îndrăznesc să încerce albirea chimică.

Au fost descoperiete mai multe proceduri pe care le puteți efectua acasă, care nu vă vor deteriora smaltul sau vă vor face vreun rău. Desigur, aceste trucuri nu sunt un substitut pentru vizitele regulate la dentist. Dar, dacă urmați acest sfat în mod regulat, veți vedea că dinții dumneavoastră vor fi mai albi cu cateva nuante, în timp ce gingiile vor deveni mai sănătoase.
Tumeric, cocos si ulei de menta

© zrobswojkosmetyk
Se amestecă 1 linguriță de turmeric cu aceeași cantitate de ulei de nucă de cocos și 2-3 picături de ulei de mentă. Utilizați acest amestec ca pe o pastă de dinți obișnuită – aceasta va avea grijă de smalț, va albi dinții și vă va împrospăta respirația.

Ulei de arbore de ceai

© sante-nutrition
Diluați 5 picături de ulei de arbore de ceai 100% în jumătate de pahar de apă și clătiți-vă gura cu ea în fiecare zi după periajul dinților, veți vedea rezultatele în doar câteva săptămâni. Pentru a face efectul și mai frapant, curățați dinții suplimentar cu o picătură de ulei o dată sau de două ori pe săptămână. – nu este recomandat sa o faceti mai des de doua ori pe saptamana.

Pastă de căpșuni

© cotidianii de zi cu zi
Luați o căpșună proaspătă și striviți-o cu o lingură. Se amestecă cu cea mai bună sare de mare pe care o găsiți (încercați să o măcinati într-o mașină de măcinat cafea), puneți pasta pe o periuță de dinți și masați ușor dinții timp de câteva minute. Apoi clătiți bine gura. Pentru a vă proteja smaltul, nu faceți acest lucru mai des, decât o dată la 2 săptămâni.

Ulei de cocos

© lizmarieblog
Aplicați uleiul pe dinti inainte de a va spala dintii, lăsați-l acolo timp de 15-20 de minute, apoi spălați bine cu pasta de dinți. Repetați acest lucru de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Carbune prelucrat

© livelaughandlovewithlana
Se amestecă cărbunele de pământ cu apă pentru a obține o textură de smântână, apoi aplicați cu atenție pe dinți. Lăsați-l acolo 2 minute și clătiți bine gura. După aceea, periați-vă dinții. Repetați acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână.

Coaja de banana

© wikihow
Coaja de banană conține substanțe care dizolvă placa dentară și ajută la menținerea culorii perfecte a dinților. Puneți interiorul coajei în dinți din ambele părți și așteptați 5-7 minute. Apoi, periați dinții și clătiți-vă gura. Repetați cât de des doriți.

Lămâie

© girlscosmo
Această apă de gură vă va ajuta să vă albiți treptat dinții și să vă mențineți respirația proaspătă. Luați 3 părți suc de lămâie și 1 parte sare fină, amestecați-le împreună și clătiți-vă bine gura după periajul dinților. Utilizați această metodă de 2 sau 3 ori pe săptămână.
Atenție: nu utilizați această apă de gură dacă aveți inflamații în gură.
Frunze de busuioc

© wikihow
Frunzele proaspete de busuioc pentru a face un piure și o folosiți în mod regulat, în loc de pasta de dinți obișnuită, pentru a vă albi dinții și a le face sănătoși. De asemenea, puteți să o aplicați timp de 5-10 minute înainte de a vă peria dinții ca de obicei.

Aloe vera

© naturallivingideas
Pentru a obține un adevărat zâmbet ca la Hollywood, utilizați suc de aloe vera proaspăt sau cumpărați un gel natural fabricat din această plantă. Aplicat-il pe dinți si masati-l cu o periuță de dinți și clătiți bine. Puteți face acest lucru după fiecare periaj și, după câteva săptămâni, zâmbetul dvs. va fi strălucitor și strălucitor.

Sursa: brightside.me

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...