Horoscopul săptămânii 21 – 26 mai, cu Camelia Pătrășcanu. Două zile fabuloase pentru majoritatea zodiilor

Intrăm în Gemeni, toți vom fi mai vorbăreți, mai puțin încăpățânați. Cea mai tensionată zi este cea de vineri, mai ales în zona relațiilor parteneriale, poate pune prea multă presiune pe partenerii noștri. Mijlocul săptămânii ne aduce spor, marți și miercuri. Să fim atenți la încăpățânări. Tocmai pragmatismul ne invită să fim deschiși la sugestiile și ideile altora.

Berbec: o săptămână foarte bună din punct de vedere financiar, cele mai bune zile sunt marți și miercuri. Atenție vineri la relația cu partenerul

Taur: trebuie să se mobilizeze. Bine și pentru ei marți și miercuri, zi de idei aplicabile, vin cu inovații

Gemeni: au 30 de zile în care pot străluci. Farmecul lor este mult accentuat. Banii nu vin numai din muncă

Rac: Au Venus în semnul zodiacal, farmecul personal poate deschide multe uși

Leu: O săptămână cu discuții multe despre bani, trebuie să pledeze pentru ideile lor, sunt foarte pragmatici

Fecioară: Pot avea noroc în toate, trebuie să aibă siguranță în cunoștințele proprii, să știe să pedaleze atunci când trebuie

Balanță: trebuie să fie atente la greșelile strecurate la locul de muncă. Se pot rezolva și anumite probleme legate de sănătate

Scorpion: o săptămână a prietenilor și relațiilor foarte favorabilă. Se folosesc de talentele oamenilor

Săgetător: trebuie să fie economi, au discuții constructive, se poartă cu multă autoritate

Capricorn: planuri și proiecte, legate de familie sau afaceri și locul de muncă. Ideile lor sunt foarte potrivite, se pot înțelege cu persoanele mai tinere

Vărsător: ambițioși, îndrăzneți, exaltați. Au porniri care pot să deranjeze, trebuie să fie abili. Săptămână fertilă alături de colegi.

Pești: reușite și rezultate, au o imagine publică deosebită, au chef de gândire la sfârșit de săptămână

sursa:teotrandafir.ro

Puterea Solitudinii

Misterul Solitudinii este unul dintre cele mai mari mistere din viața noastră. Ca ființe umane, suntem creaturi sociale și, fără alţii în jurul nostru de la naștere, nu am putea să rămânem în viață în această lume. Spațiul social joacă un rol crucial în dezvoltarea personalității noastre, deoarece direcția dezvoltării noastre este determinată de așteptările altor oameni și de dorința noastră de a răspunde acestor așteptări. Astfel devenim o parte a unui spațiu social colectiv numit societate, iar societatea își primește natura deosebită din cultura pe care o reprezintă.

Cartea istoriei noastre personale este scrisă în acest spațiu social, iar identitatea noastră este construită pe baza istoriei noastre personale. Suntem înconjurați de alți oameni, iar așteptările și cerințele lor sunt prezente în mintea noastră atunci când suntem singuri. Majoritatea oamenilor nu înțeleg diferența dintre solitudine și singurătate. A fi singur este în același timp singurătate pentru noi. Cu toate acestea, cele două cuvinte înseamnă două situații diferite. Solitudinea este starea minții, în timp ce singurătatea este starea Conștiinței.
În starea izolată a conștiinței minții dominate de Ego, nu ne place să fim singuri, atunci când suntem singuri, ne este greu să tolerăm, încercăm să o evităm. Cum o facem, depinde de temperamentul nostru și atitudinile personale.
Persoanele extrovertite se concentrează în primul rând pe viața socială. Când suntem singuri, căutăm prieteni, mergem la petreceri, pentru că ne place să împărtășim plăcerile și necazurile noastre cu alții.
Persoanele introvertite, pe de altă parte, tolerează singurătatea mult mai bine, le place să fie singuri. Se îndreaptă spre lumea lor interioară (gânduri și emoții). Nu sunt însă singuri, deoarece ceilalți oameni sunt prezenți în mintea lor sub forma opiniilor și așteptărilor lor. Când se îndreaptă spre interior, vorbesc, se contrazic cu opiniile altora și analizează reacțiile altora. Pentru un observator extern, o persoană introvertită poate părea a fi singură, dar de obicei există un întreg grup mic în capul persoanei. Atunci când o persoană introvertită este singură, ei încearcă să găsească o activitate pentru a se ocupa, pentru a evita sentimentele neplăcute care vin cu singurătatea. Sunt capabili să se uite la televizor ore întregi sau să folosească munca ca pe o cale de scăpare.

De ce oamenii fug cu atâta disperare de singurătate?
Pentru că nu ne cunoaștem, deci nu ne place să fim singuri. Când suntem singuri, trebuie să ne confruntăm cu faptul că toată personalitatea noastră este pretențioasă, iar întreaga noastră identitate este construită pe fundații false.
Chiar dacă aceste propoziții nu sunt formulate atât de în mod special în mintea noastră atunci când suntem pe cont propriu, anxietatea și depresia care ne depășesc semnifică faptul că ceva nu este în neregulă cu noi. Ne simțim singuri, așa că scăpăm pentru a găsi adăpost în compania altora sau în gândurile noastre din emoțiile negative.

Ne simțim singuri, pentru că suntem plini de insistență. Insistăm asupra identității noastre personale, asupra propriei noastre istorii, în care rolurile principale sunt întotdeauna jucate de alții. Solitudinea este o amenințare la baza identității noastre.
Este adevărat că în timpul vieții noastre suntem adesea înconjurați de alți oameni și ne trăim viața ca membri ai societății, dar adânc în interiorul nostru rămânem indivizi separați și izolați pentru întreaga viață. Foarte adânc în interiorul nostru se nasc singuri, trăim singuri și murim singuri.
Doar trezirea Conștiinței este capabilă să pună capăt acelui simț al singurătății înrădăcinate în izolarea noastră originală. Numai când am experimentat acel Miracol, recunoaștem că singurătatea este starea noastră naturală, în care strălucește Prezența independentă, totuși tot pătrunzătoare.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...